Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Σκύλος & παιδί.

Σχέσεις & ψυχολογία

Πώς ένας σκύλος μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί με αυτισμό

Πολλές είναι οι περιπτώσεις οικογενειών που αντιμετωπίζουν το δίλημμα αν πρέπει να πάρουν ένα σκύλο ή όχι, ιδιαίτερα μάλιστα αν υπάρχει παιδί με αυτισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, η επαφή με ένα σκύλο μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για ένα παιδί με αυτισμό.

Ανάμεσα στα οφέλη για τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος περιλαμβάνεται η συντροφικότητα, η ανακούφιση από το στρες και η εκμάθηση της υπευθυνότητας.

«Τα παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος συχνά δυσκολεύονται στην επικοινωνία με άλλους, πράγμα που καθιστά δύσκολο το να αναπτύξουν φιλίες.
Μπορούν, όμως, να ωφεληθούν ιδιαίτερα από την αλληλεπίδρασή τους με σκυλιά, τα οποία προσφέρουν αγάπη και συντροφικότητα άνευ όρων», εξηγεί η Gretchen Carlisle μία εκ των ερευνητριών.

Κάτι, ωστόσο, που οι γονείς θα πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τους είναι οι ιδιαιτερότητες των παιδιών τους και οι ευαισθησίες τους, όταν επιλέγουν σκύλο.
Για παράδειγμα, αν ένα παιδί με αυτισμό έχει ευαισθησία στους δυνατούς ήχους, η απόκτηση ενός σκύλου που γαβγίζει πολύ δεν είναι η καλύτερη επιλογή.

 
Τέλος, αν και η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην απόκτηση σκύλου, διευκρινίζεται ότι ίσως και άλλα κατοικίδια να αποδειχτούν καταλληλότερα ανάλογα πάντα με τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.
 
 
 
 
 


Πηγή: onmed.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα