Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Καρδιαγγειακά προβλήματα και κυκλοφορικό. Υπάρχει φυσική προστασία ?


Εν αρχή τα προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος και τα καρδιαγγειακά δυστυχώς 
τα ανακαλύπτουμε όταν θα παρουσιάσουν πρόβλημα.
Κύρια η κακή ποιότητα της διατροφής, 
οι δεκάδες εκατοντάδες τοξίνες που λαμβάνουμε από το περιβάλλον, 
καθώς και ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης, αποδεδειγμένα συμβάλει στην δημιουργία τους.
Με δεδομένο λοιπόν ότι αυτό θα συμβεί αργά ή και φορές σύντομα ποιος θα ήταν ο λόγος να μην επιμεληθούμε την προστασία τους από σήμερα ?
Άλλωστε είναι γνωστό και κλινικά αποδεδειγμένο πως τα καρδιαγγειακά προβλήματα είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως υπεύθυνα των θανάτων στην ανθρωπότητα.

Εισαγωγή:
Η καρδιά είναι το πιο αξιοθαύμαστο όργανο στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ζυγίζει 300 με 350 γραμμάρια και κάνει περίπου 70 σφίξεις το λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας.
Η καρδιά λειτουργεί αποκλειστικά ως αντλία και παρέχει τη δύναμη που απαιτείται για τη συνεχή κυκλοφορία του αίματος μέσα στο κλειστό κυκλοφορικό σύστημα.


Η επιδημία της εποχής που διανύουμε είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου τόσο για τους άνδρες όσο και τις γυναίκες του Δυτικού κόσμου, ενώ ακολουθούν ο καρκίνος και τα τροχαία ατυχήματα !
Αξίζει να αναφερθεί ότι βάσει στατιστικών ερευνών, καταγράφεται παγκοσμίως ένας θάνατος που οφείλεται σε καρδιακή προσβολή κάθε 2 δευτερόλεπτα, ενώ κάθε 6 δευτερόλεπτα εκδηλώνεται ένα αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Συνολικά δηλαδή, το 30 με 40% των θανάτων παγκοσμίως οφείλονται σε καρδιαγγειακά νοσήματα.

Στην Ελλάδα πιο συγκεκριμένα, 30.000 άτομα περίπου το χρόνο πεθαίνουν αιφνίδια από καρδιαγγειακές νόσους, ενώ χιλιάδες αναγκάζονται να περιορίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Για να αποφύγουμε τα καρδιαγγειακά νοσήματα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία της κυκλοφορίας του αίματος.
Αυτό επιτυγχάνεται με την καρδιακή συχνότητα, την πίεση του αίματος, την ικανότητα των αγγείων, κυρίως των αρτηριών, να μεγαλώνουν ή να μικραίνουν τη διάμετρό τους και την ικανότητα των φλεβών να κατευθύνουν το αίμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τα τρία βασικά βήματα για την προστασία της καρδιάς είναι:
Σωστή διατροφή:
Η διατροφή που πρέπει να ακολουθείται είναι η Παραδοσιακή Ελληνική διατροφή.

Η Πυραμίδα λοιπόν της Παραδοσιακής Ελληνικής διατροφής, ( Μεσογειακής Δίαιτας ) απεικονίζει τον ορθό τρόπο διατροφής υποδεικνύοντας τις τροφές οι οποίες θα πρέπει να καταναλώνονται σε καθημερινή, εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Τοξίνες:
Στον σύγχρονο τρόπο διαβίωσης η τοξικότητα έχει καταστεί ανεξέλεγκτη όχι μόνο στην διατροφή αλλά και στο περιβάλλον που ζούμε.

Άσκηση:
Η άσκηση δεν πρέπει να είναι εξαντλητική αλλά αναζωογονητική και πρέπει να προκαλεί αύξηση του καρδιακού ρυθμού.

Φυσική προστασία:
Για να εξασφαλίσουμε την προστασία της καρδιάς, των αγγείων, καθώς και για τον καθαρισμό των αρτηριών και της προστασίας του εγκεφάλου απαιτείται:
  • Συχνή φυσική αποτοξίνωση με εξειδικευμένα φυσικά ιάματα σε συνδυασμό με συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής.
  • Διαρκή αντιθρομβωτική αγωγή καθώς και ρύθμιση της πηκτικότητας του αίματος με πράσινα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής.
  • Ενίσχυση της ανάπλασης των κύτταρων, κυρίως όσο περνούν τα χρόνια με πράσινα φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής.
  • Τέλος, τον συνεχή έλεγχο σε χοληστερίνη και τριγλικερίδια προκειμένου να διατηρηθούν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα με βοήθεια τόσο από διατροφή και άσκηση όσο και από πολύ ειδικευμένα πράσινα φάρμακα και φόρμουλες συμπληρωμάτων διατροφής.
Συμπερασματικά:

Εύκολα από όλους μας μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα πως όσο πιο νωρίς συμμαχήσεις με τα πράσινα φάρμακα ή φυσικά ιάματα, καθώς και συμπληρώματα διατροφής τόσο πιο πολύ θα υπάρχει η ισχυρή παρακαταθήκη μεγαλώνοντας, της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.

Αρκεί ασφαλώς να τηρηθούν κάποιοι γνωστοί κανόνες:
  • Συστηματική λήψη επί μακρό χρονικό διάστημα. ( Οι περιστασιακές και ακανόνιστες λήψεις δεν προσφέρουν τίποτα )
  • Σωστός συνδυασμός ιαμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής. ( Η γνώση και μόνο μπορεί να σας βοηθήσει για την μέγιστη συνδυαστική απόδοση αφενός και αφετέρου να αποφευχθούν υπερβολές ή και ελλείψεις. )
  • Σωστή επιλογή προϊόντων. ( Μπορεί το όνομα της δραστικής ουσίας να είναι ίδιο, αλλά τόσο η προέλευση της όσο και βιοδιαθεσιμότητα πραγματικά έχει τεράστιες διαφορές. )
Τα τελικά συμπεράσματα και οι αποφάσεις, δικά σας !
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834





Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα