Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΟΦ & ΕΦΕΤ: Σε ένα αγώνα προστασίας της υγείας μας


Με πενιχρά μέσα υποδιαιρέστερα των αναγκών τους κάνουν ελέγχους προς πάσα κατεύθυνση χωρίς να διστάσουν να τα βάλουν 
και με κολοσσούς.
Εύλογα θα αναρωτηθούμε όμως, αυτό αρκεί ?
Ασφαλώς και ΟΧΙ γεγονός που επιβάλει και εμείς να είμαστε προσεκτικοί.

ΕΟΦ
Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την ανάκληση των παρτίδων F05122 και F07228 του συμπληρώματος διατροφής HAIRTONE που διακινήθηκε από την POWER HEALTH HELLAS ΑΕ.

Την ανάκληση των παρτίδων F05122 και F07228 του συμπληρώματος διατροφής HAIRTONE SKIN NAILS 30caps, διότι ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο ανακοίνωσε ο ΕΟΦ.

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία Aminolabs BV, Βελγίου, στην επιχείρηση POWER HEALTH HELLAS ΑΕ.

Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος – μέλος ή σε Τρίτη χώρα με τα πλήρη στοιχεία των επιχειρήσεων (επωνυμία, διεύθυνση, ποσότητες) καθώς και για την διαχείριση τυχόν αποθεμάτων του παραπάνω προϊόντος.
Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5).

ΕΦΕΤ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί πιπέρι από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ο ΕΦΕΤ ανακοινώνει την ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων της, διενήργησε δειγματοληψία σε λευκό πιπέρι και κατόπιν εργαστηριακής εξέτασης του δείγματος ανιχνεύτηκε η παρουσία της αλλεργιογόνου ουσίας σινάπι (μουστάρδα), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το προϊόν «πιπέρι λευκό τριμμένο αποξηραμένο» με την εμπορική ονομασία «Master Chef» σε πλαστική κλειστή συσκευασία 560 γρ, με αριθμό παρτίδας 01878106317 και ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: 10/2023, το οποίο συσκευάζεται στην Ελλάδα για την ΜΑΡΤ ΚΑΣ και ΚΑΡΥ Α.Ε.Ε., Λ. Κηφισού 98 και Π. Ράλλη, ΤΚ 18233, Αγ. Ι. Ρέντης, από την ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε. «ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ», Αγ. Ι. Ρέντη 157 και Αιτωλοακαρνανίας 1, ΤΚ 18541 Πειραιάς.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο σινάπι (μουστάρδα) και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, (φωτογραφίες ) να μην το καταναλώσουν.

Συμπερασματικά:
POWER HEALTH HELLAS ΑΕ και ΗΛΙΟΣ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ δυο πολύ μεγάλες εταιρίες που έπεσαν σε ολίσθημα χωρίς καν να το υποπτεύεται ο καθείς.
Σίγουρα δεν είναι ο κανόνας, αλλά συμβαίνει και αυτό πράγμα που με κάνει να τονίζω συχνά το πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε στις επιλογές μας κύρια σε προϊόντα διατροφής και υγείας και φυσικά συχνή φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού μας που είναι επιβεβλημένη.



Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα