Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός 21. Έρευνα αποκαλύπτει νέα συμπτώματα


Μια μελέτη πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπων στην Αγγλία αποκάλυψε επιπλέον συμπτώματα που συνδέονται 
με την εμφάνιση του κοροναϊού.
Εκτός από τα «κλασικά» συμπτώματα - απώλεια αίσθησης οσμής και γεύσης, πυρετός και νέος επίμονος βήχας - ένα ευρύ φάσμα άλλων συμπτωμάτων συσχετίστηκε με το COVID-19.
Ωστόσο, περίπου το 60% των μολυσμένων ατόμων δεν ανέφεραν συμπτώματα την εβδομάδα πριν από τη δοκιμή τους.
Τα τεστ Swab και τα ερωτηματολόγια που συλλέχθηκαν μεταξύ Ιουνίου 2020 και Ιανουαρίου 2021 στο πλαίσιο της μελέτης REACT υπό την ηγεσία του Imperial College London έδειξαν ότι μεταξύ αυτών των άλλων συμπτωμάτων, ρίγη, απώλεια όρεξης, πονοκέφαλος και μυϊκοί πόνοι συνδέονταν πιο έντονα με τη μόλυνση, παράλληλα με το τέσσερα κλασικά συμπτώματα.

Έχοντας οποιοδήποτε από αυτά τα άλλα συμπτώματα ή τα κλασικά, είτε μόνα είτε σε συνδυασμό, συσχετίστηκε με λοίμωξη με τον κοροναϊό και όσο περισσότερα συμπτώματα οι άνθρωποι έδειξαν τόσο πιο πιθανό ήταν να εξεταστούν θετικά.
Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι υπήρχε μεταβολή στα συμπτώματα ανάλογα με την ηλικία.
Ενώ τα ρίγη συνδέθηκαν με θετικές δοκιμές σε όλες τις ηλικίες, αναφέρθηκαν πονοκέφαλοι σε νέους ηλικίας 5-17 ετών, απώλεια όρεξης στα 18-54 και 55+ και μυϊκοί πόνοι σε άτομα ηλικίας 18-54.
Τα μολυσμένα άτομα ηλικίας 5-17 ετών ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να αναφέρουν πυρετό, επίμονο βήχα και απώλεια όρεξης σε σύγκριση με τους ενήλικες.

Επιπτώσεις στη δοκιμή COVID-19
"Ελπίζω ότι τα ευρήματά μας σημαίνουν ότι το πρόγραμμα δοκιμών μπορεί να εκμεταλλευτεί τα πιο ενημερωμένα στοιχεία, βοηθώντας στον εντοπισμό περισσότερων μολυσμένων ατόμων."Ο καθηγητής Paul Elliott Σχολή Δημόσιας Υγείας
Οι άνθρωποι στην Αγγλία ενθαρρύνονται επί του παρόντος να κάνουν μια δοκιμή COVID-19 εάν έχουν τουλάχιστον ένα από τα τέσσερα κλασικά συμπτώματα: απώλεια αίσθησης γεύσης, απώλεια αίσθησης οσμής, πυρετό, νέο επίμονο βήχα.

Αυτό ονομάζεται «δοκιμή πυλώνα 2».
Με βάση αυτά τα νέα ευρήματα, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τρέχουσα δοκιμή του Πυλώνα 2 θα πάρει περίπου το ήμισυ όλων των συμπτωματικών λοιμώξεων εάν όλοι οι επιλέξιμοι δοκιμάστηκαν.
Αλλά εάν συμπεριληφθούν τα πρόσθετα συμπτώματα, αυτό θα μπορούσε να βελτιωθεί στα τρία τέταρτα των συμπτωματικών λοιμώξεων.

Ο καθηγητής Paul Elliott, διευθυντής του προγράμματος REACT στο Imperial, δήλωσε: «Αυτά τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι πολλά άτομα με COVID-19 δεν θα δοκιμαστούν - και ως εκ τούτου δεν θα απομονωθούν - γιατί τα συμπτώματά τους δεν ταιριάζουν με αυτά χρησιμοποιείται στην τρέχουσα καθοδήγηση για τη δημόσια υγεία για να βοηθήσει στον εντοπισμό μολυσμένων ατόμων.

Κατανοούμε ότι υπάρχει ανάγκη για σαφή κριτήρια δοκιμών και ότι η συμπερίληψη πολλών συμπτωμάτων που απαντώνται συνήθως σε άλλες ασθένειες όπως η εποχική γρίπη θα μπορούσε να διακινδυνεύσει τους ανθρώπους να απομονωθούν άσκοπα. Ελπίζω ότι τα ευρήματά μας σχετικά με τα πιο ενημερωτικά συμπτώματα σημαίνουν ότι το πρόγραμμα δοκιμών μπορεί να εκμεταλλευτεί τα πιο ενημερωμένα στοιχεία, βοηθώντας στον εντοπισμό περισσότερων μολυσμένων ατόμων.

Αυτά τα ευρήματα από το τρέχον πρόγραμμα αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο της κοινωνικής μετάδοσης ( REACT-1 ), με επικεφαλής τον Imperial και πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Ipsos MORI και θα υποβληθούν για αξιολόγηση από ομοτίμους.

Το REACT χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.
Νέα συμπτώματα παραλλαγής κοροναϊού.

Η έρευνα διερεύνησε επίσης εάν η εμφάνιση της νέας παραλλαγής κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ, συνδέθηκε με διαφορετικό προφίλ συμπτωμάτων.

"Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε πώς επηρεάζει ο ιός τους ανθρώπους, έτσι ώστε τα προγράμματα δοκιμών να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες.
"Δρ Joshua Elliott Σχολή Δημόσιας Υγείας

Οι ερευνητές συνέκριναν τα αυτοαναφερόμενα συμπτώματα και τα αποτελέσματα των δοκιμών επιχρίσματος που συλλέχθηκαν για τη μελέτη REACT τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο, όταν η PHE υπολόγισε ότι η παραλλαγή αποτελούσε περίπου το 16% των λοιμώξεων, με παρόμοια δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Ιανουάριο, όταν εκτιμάται ότι το 86% των μολύνσεων προήλθαν από η παραλλαγή.


Ενώ τα συμπτώματα ήταν σε γενικές γραμμές παρόμοια, τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Νοέμβριο - Δεκέμβριο, η απώλεια ή η αλλαγή της αίσθησης της όσφρησης ήταν λιγότερο προγνωστική για το COVID-19, ενώ το ποσοστό των ατόμων που έδειξαν θετικό με νέο επίμονο βήχα φαίνεται να αυξάνεται, σύμφωνα με ευρήματα από το ONS.
«Καθώς η επιδημία εξελίσσεται και εμφανίζονται νέες παραλλαγές, είναι σημαντικό να συνεχίζουμε να παρακολουθούμε πώς ο ιός επηρεάζει τους ανθρώπους, έτσι ώστε τα προγράμματα δοκιμών να ικανοποιούν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες», δήλωσε ο Δρ Joshua Elliott, από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Imperial College London. «Ελπίζουμε ότι τα δεδομένα μας θα βοηθήσει στην ενημέρωση της καθοδήγησης των δοκιμών και στην ανάπτυξη συστημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλύτερη αναγνώριση των ατόμων που πρέπει να κάνουν μια δοκιμή COVID-19 με βάση τα συμπτώματά τους. "
Σχετικά με το πρόγραμμα REACT
Η μελέτη REACT-1 παρακολουθεί τις τρέχουσες λοιμώξεις του κορανοϊού στην κοινότητα, εξετάζοντας περισσότερα από 150.000 τυχαία επιλεγμένα άτομα κάθε μήνα για περίοδο δύο εβδομάδων.
Η μελέτη προσλαμβάνει νέους ανθρώπους κάθε μήνα για να διασφαλίσει ότι το δείγμα αντιπροσωπεύει τον ευρύτερο πληθυσμό και προσφέρει ένα στιγμιότυπο υψηλής ανάλυσης για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Αυτό διαφέρει από την έρευνα μόλυνσης ONS COVID-19, η οποία εκτελείται συνεχώς και λαμβάνει δείγματα από τους ίδιους ανθρώπους με την πάροδο του χρόνου για να κατανοήσει τη μετάδοση των νοικοκυριών.
Άτομα που προσφέρονται εθελοντικά για το REACT-1 παίρνουν επιχρίσματα λαιμού και μύτης στο σπίτι, τα οποία στη συνέχεια αναλύονται σε εργαστήριο με μια τεχνική που ονομάζεται RT-PCR.
Συμπληρώνουν επίσης ένα ερωτηματολόγιο που περιγράφει λεπτομερώς τυχόν συμπτώματα που έχουν και παρέχουν πληροφορίες σχετικά με κοινωνικούς και δημογραφικούς παράγοντες, όπως το πού λειτουργούν.
Αυτά τα ευρήματα βοηθούν στην καθοδήγηση των μέτρων για τη δημόσια υγεία, έτσι ώστε η κυβέρνηση να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στην πανδημία καθώς εξελίσσεται η κατάσταση.



Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα