Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Maitake. Φάκελος φαρμακευτικά μανιτάρια IV

Ένα δημοφιλές Gourmet μανιτάρι με κλινικές αποδείξεις στην θεραπεία καταπολέμησης
του καρκίνου.Πέρα αυτού το μανιτάρι Maitake βοηθά στην θεραπεία του διαβήτη, της υπέρτασης, της χοληστερίνης
και την ροη του αίματος. 

Ας το γνωρίσουμε καλύτερα σήμερα προσεγγίζοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες που διαθέτει και με βάση των κλινικών αποδείξεων in vitro που έχουν γίνει μέχρι σήμερα.
Ιαπωνικό όνομα - Maitake
Κινεζικό όνομα - Hui Hua Shu
Αγγλική ονομασία - Hen του Γουντς
Όπως και με άλλα γνωστά αντικαρκινικά μανιτάρια όπως Lentinus edodes (Shiitake) και Trametes versicolor (Coriolus), έχει και το Maitake πλήθος από πολυσακχαρίτες που έχουν αποδείξεις διεθνώς ότι είναι τα κύρια ενεργά συστατικά του G. frondosa με αρκετές β-γλυκάνες, ετεροπολυσακχαρίτες και πρωτεογλυκάνες.
Το μεγαλύτερο μέρος της κλινικής έρευνας έχει πραγματοποιηθεί από μία ομάδα ερευνητών στην Ιαπωνία με ερευνητές διαφόρων εθνικοτήτων και ειδικοτήτων, χρησιμοποιώντας αρχικά D-κλάσμα μαζί με κονιοποιημένο σώμα Maitake.
Αργότερα στράφηκαν σε πιο βιοενεργό MD-κλάσμα, και πάλι σε συνδυασμό με κονιοποιημένο ολόκληρο το σώμα Maitake.

Καρκίνος.
Ένα έγγραφο, μελέτη του 1997 από Nanba αναφέρει τα οφέλη από την D-κλάσμα λαμβάνοντας μαζί με ολόκληρο το σώμα Maitake σε ένα φάσμα σταδίου III-IV καρκίνους με G. frondosa αυξάνοντας το όφελος της χημειοθεραπείας κατά ένα επιπλέον ποσοστο 12-28% 5.
Η μελέτη αυτή αναφέρει περαιτέρω συνεργατικά οφέλη από το συνδυασμό D-κλάσμα και μιτομυκίνη C (MMC) σε ένα μοντέλο όγκου ζώου με D-κλάσμα (1mg / ημέρα) που δείχνει ανώτερη αναστολή όγκου σε MMC (0,5 mg / ημέρα) από μόνη της.
Μια επακόλουθη μελέτη με Nanba et al ανέφεραν εντυπωσιακά αποτελέσματα για MD-κλάσμα και ολόκληρο G. frondosa σκόνη σώμα Maitake σε ασθενείς με καρκίνο οι οποίοι είχαν διακόψει την χημειοθεραπεία λόγω των παρενεργειών που τους προκάλεσε, με βελτίωση σε 7 από 12 ασθενείς με καρκίνο του ήπατος, 11 από τους 16 ασθενείς με καρκίνο του μαστού και 5 από τους 8 ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, μαζί με τις αυξήσεις στις IL-2 (ένα σημαντικό κυτοκίνης Th1) και CD4 + 6.
Περαιτέρω μελέτες επιβεβαίωσαν την ανακούφιση των παρενεργειών από τη χημειοθεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της όρεξης, του εμετού, της ναυτίας, της απώλειας μαλλιών και της λευκοπενίας καθώς και συνέργεια μεταξύ D-κλάσμα και βιταμίνη C2,6.

Διαβήτης.
Διάφορες μελέτες σε ζώα δείχνουν τα οφέλη της G. frondosa σε μοντέλα διαβήτη, αλλά σε υψηλές δόσεις, σε μία υπόθεση που 1g ανά ημέρα σκόνη G. frondosa σε γενετικά διαβητικούς ποντικούς και σε ένα άλλο ένα καθαρισμένο α-γλυκάνης σε δόση 150-450mg / kg7,8.
Σε κλινικές μελέτες μικρής κλίμακας εκχύλισμα πολυσακχαρίτη G. frondosa αναφέρθηκε στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σε έναν ασθενή και να παράγει μια μείωση κατά 30% των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σε 4 άλλους ασθενείς, ενώ η ένταξη του G. frondosa β-γλυκάνες ( 150mg / ημέρα) σε γιαούρτι παράγεται σημαντική βελτίωση στα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σε 20 διαβητικούς τύπου II.

Χοληστερόλη.
Ένταξη του G. frondosa στη διατροφή των πειραματόζωων σε 5-20% των ζωοτροφών παράγει μειώσεις της χοληστερόλης συμφωνούν με τα αποτελέσματα που παρατηρούνται σε άλλα mushrooms10.

Υπέρταση.
Ένας σημαντικός αριθμός μελετών αναφέρουν βραχύβια υποτασική δράση για G. frondosa περιλαμβάνονται στη διατροφή των υπερτασικών ζώων. (συνήθως 5% της τροφής)

Κλινική περίληψη.
Κύρια Θεραπευτική Εφαρμογή - Καρκίνος
Βασική συνιστώσα - Πολυσακχαρίτες
Δόση - τη βέλτιστη δόση της D-κλάσματος / MD-κλάσμα σε μελέτες σε ζώα έχει αναφερθεί ότι είναι 1 mg / kg ε.π. με ανθρώπινες δοκιμές χρησιμοποιώντας D-κλάσμα / MD-κλάσμα σε από του στόματος δόσεις των 35-150mg / ημέρα σε συνδυασμό με 4-6g / ημέρα σώματος G frondosa Maitake.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

Διαβάστε ακόμα:
Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια !  &  Μανιτάρια & Καρκίνος του μαστού &  Φαρμακευτικά μανιτάρια. Έδωσαν αξιόπιστες λύσεις στην υγεία.  &  Lion’s Mane. Φάκελος φαρμακευτικά μανιτάρια ΙΙ  &  Ganoderma lucidum. Φάκελος φαρμακευτικά μανιτάρια ΙΙΙ  &  Μανιτάρια.



Βιβλιογραφία:
1. Ένας πολυσακχαρίτης που εξάγεται από Grifola frondosa ενισχύει την αντικαρκινική δραστικότητα των οστών που προέρχονται από μυελό δενδριτικών κυττάρων που βασίζονται σε ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου ποντικού. Masuda Υ, Ito K, Konishi Μ, Nanba H. Cancer Immunol Immunother. 2010.
2. εκχυλίσματα Maitake και θεραπευτικό δυναμικό τους - Μια αναθεώρηση. Mayell Μ Alt Med Rev, 2001? 6 (1)
3. Grifola frondosa (Dicks .: Fr.) S.F. Γκρι (Maitake μανιτάρι): φαρμακευτικές ιδιότητες, δραστικές ενώσεις, και βιοτεχνολογικές καλλιέργειες. Boh Β, Berovic Μ.Μ. Int J Med Mushr. 2007? 9 (2): 10.
4. Αντι δραστηριότητα όγκου του στόματος χορηγούμενου d-κλάσμα από Maitake (Grifola frondosa). Nanba Η J Naturopathic Ιατρικής. 1993? 1: 10-15
5. Maitake D-κλάσμα: επούλωση και προληπτικά δυναμικό για τον καρκίνο. Nanba Η J Orthomolecular Med. 1997? 12: 43-49
6. Μπορεί maitake ασθενείς με καρκίνο βοήθεια MD-κλάσμα; Kodama Ν, Komuta Κ, Nanba H. Alt Med Rev. 2002? (7) 3: 236-9
7. Αντι-διαβητική δράση που υπάρχει στο σώμα καρπό του Grifola frondosa (Maitake). Kubo Κ, Aoki Η, Nanba H. Biol Pharm Bull. 1994? 17: 1106-1110
8. Αντι-διαβητική επίδραση μιας άλφα-γλυκάνης από το σώμα καρπό του maitake (Grifola frondosa) σε ποντίκια ΚΚ-Αγ. Χονγκ L, Xun Μ, Wutong W. J Pharm Pharmacol. 2007? 59 (4): 575 - 82.
9. αντικαρκινικές και υπογλυκαιμική δράση των πολυσακχαριτών στα βρώσιμα και φαρμακευτικών Maitake μανιταριών [Grifola frondosa (Dicks .: Fr.) S. F. Gray] Konno S et al. Int J Med Mushr 4: 3
10. Αντι-hyperliposis επίδραση της Maitake σώματος φρούτων (Grifola frondosa) Kubo Κ, Nanba Η Biol Pharm Bull. 1997? 20: 781 - 785
11. δραστηριότητα που υπάρχουν στο σώμα καρπό του Grifola frondosa (maitake) μείωση της αρτηριακής πίεσης. Adachi Κ, Nanba Η Otsuka Μ, Kuroda Η Chen Pharm Bull. 1988? 36: 1000-1006
12. Επίδραση της shiitake (Lentinus edodes) και maitake (Grifola frondosa) μανιτάρια στην αρτηριακή πίεση και τα λιπίδια του πλάσματος σε αυθόρμητα υπερτασικούς αρουραίους. Kabir Υ, Yamaguchi Μ, Kimua Σ J Nutr Sci Vitaminol. 1987? 33: 341-346
13. Διαιτητικά μανιτάρια μειώνουν την πίεση του αίματος σε αυθόρμητα υπερτασικούς αρουραίους (SHR). Kabir Υ, Kimura Σ J Nutr Sci Vitaminol. 1989? 35: 91-94


Πηγή: http://mycotherapyonline.com/
Από φαρμακευτικά μανιτάρια - κλινική οδηγός του Martin Powell
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα