Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Μπορείτε να εμπιστευτείτε το νερό που πίνετε ?

Είναι ένα ερώτημα που πραγματικά
με βασάνιζε χρόνια μιας και είμαι από τους ανθρώπους που πίνει πολύ νερό
χειμώνα καλοκαίρι.
Σίγουρα όπως και εσείς δεν ήταν λίγες οι φορές,
που μια το νερό μου μύριζε χλώριο, μια μου έμοιαζε γλυφό και τέλος κύρια μετά από διακοπές
της ύδρευσης ήταν θολό και φορές σε μια απόχρωση της σκουριάς.

Αυτό σε ότι αφορούσε την εποχή που χρησιμοποιούσα το νερό της βρύσης μέχρι που άλλαξα και άρχισα να αγοράζω εμφιαλωμένο με όλα τα πιθανα πλεονεκτήματα μα και μειονεκτήματα που γενικότερα έχουν.

Σχετικά πρόσφατα και πολύ αργότερα από την απόφαση μου να προβώ σε αγορά ενός ασφαλούς φίλτρου, διάβασα ένα άρθρο σχετικά με την ποιότητα των νερών και σας το παρουσιάζω αυτούσιο βγάζοντας και εσείς τα συμπεράσματα σας.

Εισαγωγή:

Όλοι  γνωρίζουμε πως το νερό είναι σημαντικό.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα νερά που εντοπίζετε εκεί έξω ίσα και όμοια.

Μεγάλη ποσότητα ναι μεν έχει συλλεχθεί από εγκεκριμένες πηγές νερού αλλά στην πορεία επιμολύνεται σε τέτοιο βαθμό που οι παρενέργειες  είναι  πιο επικίνδυνες από τα οφέλη.

Το να πίνετε καθαρό νερό το οποίο έχει καθαριστεί με τον κατάλληλο τρόπο θα συμβάλλει στο να καθαρίσετε το σώμα σας.

Το νερό θα κάνει το εντερικό σύστημα πιο αποτελεσματικό με το σχηματισμό νέου ποιοτικού αίματος.

Αν το έντερο έχει καθαριστεί, τότε οι θρεπτικές τροφές που θα καταναλωθούν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας θα απορροφηθούν σωστά από τον οργανισμό.

Έπειτα οι πτυχώσεις των βλεννογόνων θα τις μετατρέψουν σε καλύτερη ποιότητα αίματος.

Το αίμα είναι πολύ σημαντικό στην θεραπεία ασθενειών και την αποκατάσταση της υγείας.

Εσείς λοιπόν ποιό νερό εμπιστεύεστε ;

Νερό Βρύσης.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του νερού της βρύσης είναι γεμάτο με ρύπους και δεν έχει σχεδόν καμία ομοιότητα με τη πρωτότυπη πηγή του.

Μερικοί από τους μεγαλύτερους ενόχους που συμβάλουν στην καταστροφή του νερού της βρύσης περιλαμβάνουν το φθόριο, το χλώριο, και τα VOC’s. ( Πτητικές οργανικές ενώσεις )

Υπάρχουν αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι το φθόριο δεν προσφέρει καμία ευεργετική επίδραση στα δόντια και τα οστά μας, όπως αρχικά μας είχαν κάνει να πιστέψουμε.

Στην πραγματικότητα, το φθόριο:
  • Αυξάνει τις κοιλότητες που προκαλούνται στα δόντια από την τερηδόνα (κουφάλες) και τα κατάγματα των οστών
  • Δημιουργεί προβλήματα συμπεριφοράς και αυξάνει τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο
  • Bio-συσσωρεύεται στους ιστούς σας και συχνά αποθηκεύεται στον εγκέφαλο και στο θυροειδή όπου μπορεί να προκαλέσει κόπωση, αδυναμία, και τη μείωση του IQ.

Όσο για το χλώριο, υπήρξε μια παρατηρούμενη αύξηση των αλλεργιών που συνδέεται με την προσθήκη χλωρίου στην παροχή νερού.

Αυτό δείχνει τη ζημιά που γίνεται στο ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα, καθώς και το συκώτι σας.

Επίσης, με τις βιομηχανικές γεωργικές πρακτικές, οι πτητικές οργανικές ενώσεις έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν στη δημόσια παροχή νερού, και έχουν δημιουργήσει ένα άλλο στρώμα μόλυνσης του νερού.

Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να μην επιλέγετε το νερό της βρύσης για οποιαδήποτε από τις ανάγκες ενυδάτωσης σας, εκτός και αν διαθέτετε μια ιδιωτική πηγή ή ο δήμος σας έχει αναλάβει μια πιο ενεργητική προσέγγιση σε ένα καθαρότερο σύστημα ύδρευσης.

Εμφιαλωμένο Nερό.

Το εμφιαλωμένο νερό φαίνεται αρκετά ‘αθώο’.

Εάν βρεθείτε ποτέ ανάμεσα στο να επιλέξετε να πιείτε μια σόδα ή ένα εμφιαλωμένο νερό, κάνετε στον εαυτό σας μια χάρη και επιλέξτε το νερό.

Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι με το πλαστικό εμφιαλωμένο νερό έρχονται και τα ξενοοιστρογόνα που μπορεί να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο εντερικό σύστημα και τις ορμόνες σας.

Όχι μόνο αυτό, μετρήθηκε το ρΗ μερικών κοινών εμφιαλωμένων νερών και πράγματι καταγράφηκαν στην όξινη πλευρά της κλίμακας.

Κάποιος μπορεί να μαντέψει ότι οι τοξίνες, οι οποίες περιέχονται στα εμφιαλωμένα, οφείλονται στη κακή επεξεργασία των πλαστικών, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο μέρος αυτού του ζητήματος, και η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι πολλά εμφιαλωμένα νερά είναι απλά το νερό της βρύσης σε εμπορική μεταμφίεση.

Αν επιλέξετε εμφιαλωμένο νερό, αναζητήστε αξιόπιστες μάρκες σε γυάλινες φιάλες.

Φιλτραρισμένο Νερό.

Σε αυτήν την περίπτωση, αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε νερό έχει περάσει μέσα από ένα πρότυπο σύστημα φιλτραρίσματος.

Αυτό μπορεί να είναι ένα δοχείο ή ένα σύστημα που προσδένετε στην βρύση σας, των οποίων η κύρια ευθύνη είναι να αφαιρούν τους μολυσματικούς παράγοντες που βρίσκονται στο τυπικό νερό της βρύσης σας.

Αυτό είναι το κύριο σύστημα που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν όταν αποφασίζουν να καθαρίσουν το πόσιμο νερό τους. Είναι πολύ καλό για τους περισσότερους, δεδομένου ότι ξεφορτώνεται πολλές από τις τοξίνες που απειλούν την υγεία μας, και δεν αφαιρεί όλα τα μεταλλικά στοιχεία από το νερό, όπως μια αντίστροφη όσμωση ή το αποσταγμένο νερό, για παράδειγμα.

Ωστόσο, χρειάζεται να κάνετε τη λεπτομερή έρευνα σας στα φίλτρα για να επιβεβαιώσετε ότι όντως απομακρύνουν το μεγαλύτερο ποσοστό επιβλαβών παραγόντων που υπάρχουν στο νερό της βρύσης σας.

Η σημασία της υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού είναι πολύ υποτιμημένη.
Αποτελώντας περίπου το 75 τοις εκατό του σώματος, το νερό βρίσκεται τόσο στο εσωτερικό όσο και έξω από τα κύτταρα και είναι η βάση όλων των υγρών του σώματος συμπεριλαμβανομένου του αίματος, της λέμφου, της σίελου, των πεπτικών υγρών, των ούρων, και του συστήματος εφίδρωσης. 

Ως εκ τούτου, μια ανόθευτη πηγή καθαρού πόσιμου νερού και το να μάθετε πώς να βελτιστοποιήσετε την ενυδάτωση του οργανισμού σας είναι ένα από τα πιο θεμελιωδώς σημαντικά πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει για την υγεία του.

Κάνετε την σχετική έρευνα για την σπουδαιότητα της σωστής ποιότητας νερού.

Επίλογος:

Όσο σημαντικό είναι το νερό για σώμα και οργανισμό, άλλο τόσο σημαντική είναι και η ποιότητα του σίγουρα.

Ας φροντίσουμε την προστασία κύρια των νεφρών αλλά και του ήπατος, πέρα των βλαβών που μπορεί να επιφέρουν γενικότερα το χλώριο, τα βαρέα μέταλλα, το αρσενικό, τα φυτοφάρμακα κ.α.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο e-mail g.g.erisianos@gmail.com

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
ΦαρμακοποιόςΔιαβάστε ακόμα:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα