Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η Χημειοθεραπεία Θεραπεύει και… η Γη Είναι Επίπεδη ! *

Μετά το πασίγνωστο ρητό γενεών και γενεών
του παρελθόντος, η εγχείριση επέτυχε,
αλλά ο ασθενής απεβίωσε, στις μέρες μας έρχεται το άλλο που λέει, η χημειοθεραπεία επέτυχε, αλλά ο καρκίνος έκανε και συνεχίζει να κάνει καλά την δουλειά του.

Θα μπορούσα να πω πολλά αλλά προκειμένου να μην χαρακτηριστώ αιρετικός και να με αφορίσουν ως άλλο Λασκαράτο οι... ιερείς της χημειοθεραπείας για ψύλλου πήδημα, παίρνω ένα δικό τους κείμενο διευκρινίσεων για την χημειοθεραπεία, που δημοσιεύτηκε στο lungcancer.gr και απλά το σχολιάζω, (Στις αγκύλες) αφήνοντας τον αναγνώστη μου να βγάλει τα συμπεράσματα του ελεύθερα.
Αποσπάσματα της δημοσίευσης.
Τι είναι χημειοθεραπεία, πως γίνεται, πόσο διαρκεί ?
Στην χημειοθεραπεία, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σκοπό έχουν να σκοτώσουν τα καρκινικά κύτταρα και να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους.
{Η προσπάθεια εξόντωσης των καρκινικών κυττάρων ατυχώς όμως δεν λειτουργεί επιλεκτικά όπως και η αντιβίωση.
Μαζί με τα καρκινικά κύτταρα σκοτώνει και υγιή.
Γνωστό και κλινικά αποδεδειγμένο αυτό παγκοσμίως άλλωστε.}
Τα κυτταροστατικά φάρμακα συνήθως χορηγούνται από την φλέβα, αλλά ορισμένα από αυτά μπορεί να ληφθούν από το στόμα.
Η χημειοθεραπεία ανάλογα με τον συνδυασμό των φαρμάκων και τις δόσεις τους επαναλαμβάνεται συνήθως κάθε δυο με τρεις εβδομάδες.
Ενδιάμεσα παρεμβάλλονται διαστήματα χωρίς θεραπεία για να δίνεται στον οργανισμό η ευκαιρία να αναρρώνει από τις παρενέργειες.
{Κυνική ομολογία να πω, . . . η χημειοθεραπεία αναστατώνει τον οργανισμό όπου αυτός χρειάζεται 2 με 3 εβδομάδες για να ξανά βρει το βήμα του αφενός και αφετέρου έχει έτσι απλά και αόριστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα παρενέργειας.
Παρενέργεια φίλοι μου είναι και μια απλή ζαλάδα, παρενέργεια είναι και οι διάρροιες, παρενέργεια όμως είναι και το χάσιμο των μαλλιών, το πνευμονικό οίδημα, το εγκεφαλικό επεισόδιο μα και η ανακοπή.}
Και συνεχίζοντας το άρθρο αναφέρει.
Υπάρχει λόγος να γίνει χημειοθεραπεία ?
Στόχος της εφαρμογής της χημειοθεραπείας είναι η συρρίκνωση του όγκου.
Συνήθως βοηθά στον έλεγχο των συμπτωμάτων από την νόσο και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.
{Στόχος έτσι αόριστα σημαίνει ευχή, επιθυμία και κατά συνέπεια δεν είμαστε σίγουροι για καμία συρρίκνωση του όγκου.
Και αμέσως μετά επιβεβαιώνεται το προαναφερόμενο περίτρανα χρησιμοποιώντας την φράση, Συνήθως βοηθά – (Όχι σίγουρα δηλαδή . . .) στον έλεγχο των συμπτωμάτων από την νόσο και βελτιώνει την ποιότητα ζωής.
Αναρωτιέμαι λοιπόν και εγώ απλά σαν άνθρωπος που συμπάσχει με κάθε καρκινοπαθή σε πιο έλεγχο των συμπτωμάτων και ποια ποιότητα ζωής αναφέρεται η χημειοθεραπεία ?
Στο μεν πρώτο περί ελέγχου των συμπτωμάτων νομίζω είναι άτοπη η παρατήρηση γιατί παράλληλα με την χημειοθεραπεία αν υπάρχει πόνος χορηγούμε αναλγητικά, αν υπάρχει πρόβλημα στο αίμα κάνουμε μεταγγίσεις, αν υπάρχει πυρετός χρησιμοποιούμε αντιπυρετικά με αντιβιώσεις μαζί, κτλ.
Αντιμετωπίζονται δηλαδή επεμβατικά με φάρμακα και τεχνικές, οι οποίες δημιουργούν επίσης τις δικές τους παρενέργειες, στον ήδη καταβεβλημένο οργανισμό !
Σε ότι αφορά το δεύτερο περί ποιότητας ζωής μου μοιάζει με το άλλο γνωστό επίσης ρητό που λέει ο λαός μας.
Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι.
Είναι τόσο σοβαρές και γνωστές οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας, που (ο ασθενής αναγκάζεται συνήθως να κλειστεί εντελώς στο σπίτι) μόνο ο εγκλεισμός στο σπίτι στον ασθενή του ταιριάζει τις περισσότερες φορές.}
Συνεχίζοντας αναφέρει πως η χημειοθεραπεία έχει άμεση σχέση και συνδέεται με την αύξηση της επιβίωσης, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να οδηγεί σε πλήρη ίαση.
{ Εξακολουθώντας η αναφορά να κινείται στην σφαίρα του αόριστου ομολογεί από την μια ότι έως σήμερα δεν υπάρχει ίαση, αλλά και από την άλλη ότι υπάρχει αύξηση της επιβίωσης.
Ίαση λοιπόν δεν υπάρχει, αλλά και χωρίς να υπάρχει συγκριτική αναφορά με ασθενείς που δεν θέλησαν να κάνουν χημειοθεραπείες πως προκύπτει η αύξηση χρόνου επιβίωσης πραγματικά είναι κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω.
Είναι με λόγια απλά σαν να καμαρώνω για τις αθλητικές μου επιδώσεις και την πρωτιά που είχα σε έναν Μαραθώνιο, που όλως τυχαίως έτρεχα μόνος μου! }
Τέλος καταλήγει σε μία παράγραφο πως στις περισσότερες περιπτώσεις μικροκυτταρικού καρκίνου η χημειοθεραπεία δίνει μεγαλύτερη παράταση ζωής και καλύτερα αποτελέσματα στον έλεγχο των συμπτωμάτων.
Συνέχεια κάνει μια αναφορά στις αρμοδιότητες του Παθολόγου ογκολόγου, στον καρκίνο των πνευμόνων, στο αν μπορούν ηλικιωμένα άτομα να κάνουν χημειοθεραπεία, στις χημικές ονομασίες των κυταροστατικών ιδιοσκευασμάτων και τέλος στους συνδυασμούς που μπορεί να κάνει ο θεράπων.
Καταλήγοντας σε μια ιδιαίτερη επιλεκτική αναφορά στις παρενέργειες της χημειοθεραπείας όπου τις αντιμετωπίζουν με άλλα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και καταλήγει σε οδηγίες ένταξης στην κοινωνία σε εκείνους τους λιγοστούς όπως προαναφέρει το δημοσίευμα που όλα πήγαν καλά.
Η προσωπική μου άποψη:
Το άρθρο το διάβασα πάνω από 10 φορές αν και δεν ήταν από τα δυσκολότερα που μου έχουν πέσει στα χέρια, μόνο και μόνο για να είμαι σίγουρος ότι δεν κάνω λάθος σε αυτά που διαβάζω.
Εντύπωση μου έκαναν τα εξής:
Πουθενά δεν αναφέρεται το δημοσίευμα στην ανοσολογία (Ανοσιολογία) που αν και σε πρόσφατο συνέδριο που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκαν συμπεράσματα πλήθους μελετών για το πόσο σημαντικό είναι ο ασθενής να έχει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, την στιγμή μάλιστα που αναφέρουν ως δεδομένη την πτώση της άμυνας του ασθενούς που έχει ενταχτεί στην χημειοθεραπεία.
Πουθενά δεν αναφέρεται στην αρωγή που μπορεί να έχει ο ασθενής που αναγκαστικά επέλεξε την χημειοθεραπεία, από σουπερ τροφές, συμπληρώματα διατροφής ακόμα και βότανα λες και αυτά δεν υπήρξαν, δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να υπάρξουν ποτέ στην ζωή μας.
Όλα ξεκίνησαν κοντολογίς από έναν καρκίνο που μας προέκυψε από το τίποτα έτσι απλά και με την χημειοθεραπεία στο πλευρό μας θα οδεύουμε με ασφάλεια στον άλλο κόσμο.
Επίλογος.
Ως άνθρωπος των φαρμάκων από επιλογή και όχι γιατί μου έτυχε, σίγουρα πιστεύω ότι στα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα χρωστά πάρα πολλά η ανθρωπότητα.
Δεν λέω, μπορεί να προέκυψαν και λάθη από αυτά που όμως θέλω να κρατώ μέσα μου πως έγιναν από καλές προθέσεις.
Σίγουρα όμως πολλοί ενδεχομένως δεν γνωρίζουν ή περίεργα ξεχνούν ότι στο σύνολο τους τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα είναι η εξέλιξη ιαματικών ουσιών που βρέθηκαν στην φύση και συγκεκριμένα σε εκείνα τα επονομαζόμενα βότανα που είναι καταγεγραμμένα αιώνες παλιά ακόμα και από τον Διοσκουρίδη. ( 180 μχ )
Τέλος σίγουρα στις δεκαετίες που πέρασαν οι ερευνητές προκειμένου να ανακαλύψουν, αντιγράψουν και εξελίξουν φαρμακευτικές ουσίες ξεσκόνισαν κυριολεκτικά όλα τα φυσικά ιάματα που δυστυχώς δεν έτυχαν της προβολής εκείνης των αντιγράφων.
Αντιθέτως μάλιστα έτυχαν μιας περίεργης κατακραυγής μπορώ να πω και συνάμα απαξίωσης λες και αυτά έφταιξαν στον καρκίνο που μαστίζει σήμερα την ανθρωπότητα και όχι όλες εκείνες οι μεταλλάξεις και τοξίνες που την ταΐζουν με το στανιό.
Ας δούμε λοιπόν κοινό τον αγώνα σήμερα κατά του καρκίνου που ναι μεν η χημειοθεραπεία βασιλεύει και αν το θέλετε μερικοί καλώς βασιλεύει, όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος που είναι τα φαρμακευτικά βότανα, τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής, οι σουπερ τροφές.
Όχι ως θεραπευτικά της επάρατου, ας μην τρομάζουν οι φαρμακευτικές με τους υπαλλήλους τους, αλλά έστω ως βοηθητικά εν προκειμένου της χημειοθεραπείας.
Αναρωτιέμαι πραγματικά, που θα παρεμπόδιζε την χημειοθεραπεία η Pycnogenol, το Ganoderma Lucidum, η Craviola, το Gingo Biloba, ή οι φυσικές βιταμίνες ?
Απλά, πουθενά τόσο τον πάσχοντα όσο και τον θεράποντα ιατρό, ίσα ίσα, που θα διευκόλυνε και την ζωή τους.
Προς τι λοιπόν αυτός ο πόλεμος διαρκείας κατά της φύσης ?
 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός
 

Διαβάστε ακόμα:

 

 
 

Υ/Γ *Τον τίτλο τον δανείστηκα από τον τίτλο του βιβλίου του εναλλακτικού θεραπευτή Lothar Hirneise, που πρόσφατα εκδόθηκε στα γερμανικά (Sensel: Kernen, 2002).

 

 

Πηγή για την χημειοθεραπεία: lungcancer.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα