Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

HDL, χαμηλή η καλή χοληστερίνη ?

Έχει χαμηλή την καλή χοληστερίνη
και καμαρώνει.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το έχω ακούσει αυτό, μάλιστα τις περισσότερες φορές
και με θριαμβευτικό στόμφο.
Άγνοια, αφέλεια, ή και τα δυο ?
Όποια και αν είναι η αιτία, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.
Χαμηλή καλή χοληστερίνη HDL είναι το ίδιο
ή και περισσότερο βλαβερή, όσο είναι και ψηλή κακή χοληστερίνη LDL.

Μάλιστα ο κανόνας είναι ένας και μοναδικός σε κάθε θεραπευτική ενέργεια.

Κάνουμε προσπάθεια να έχουμε όσο μπορούμε χαμηλότερη κακή χοληστερίνη LDL και υψηλότερη καλή χοληστερίνη HDL.

Ας τα πιάσουμε από την αρχή προκειμένου να λυθεί αυτή η εσφαλμένη εντύπωση δυστυχώς αρκετών αναγνωστών μου.

Εισαγωγή:

Κλινικά αποδείχτηκε πως άτομα που έζησαν πάνω από τα 90 τους έτη χωρίς καρδιαγγειακά προβλήματα είχαν σε όλη τους την ζωή πολύ ψηλά επίπεδα καλής χοληστερίνης HDL.

Σύγχρονες δε μελέτες έχουν αποδείξει ότι άτομα με χαμηλή καλή χοληστερίνη HDL έχουν πολύ πιο αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων από αυτούς  που έχουν υψηλότερη την κακή τους χοληστερίνη LDL.

Μάλιστα αναλύοντας σε βάθος τις μελέτες αναφέρουν χαρακτηριστικά  ότι για κάθε 1 χιλιοστογραμμάριο ( Μονάδα mg/dL ) αύξησης της καλής χοληστερίνης HDL ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου μειώνεται κατά 2 με 3,5%.

Επιπλέον η καλή χοληστερίνη βοηθά το σώμα στην απομάκρυνση της κακής λειτουργώντας  μάλιστα ως αντιοξειδωτικός παράγοντας συγχρόνως των δυσάρεστων και βλαβερών τοξινών που επιφέρει η κακή χοληστερίνη.

Συνοψίζοντας, τα ψηλά επίπεδα της καλής χοληστερίνης HDL στο αίμα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο για στηθάγχη, έμφραγμα, ανακοπή, εγκεφαλικού επεισοδίου, νεφρικής ανεπάρκειας και γενικότερα καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Αντίθετα, η χαμηλή καλή χοληστερίνη HDL στο αίμα αποτελεί έναν ισχυρό και ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου καρδιαγγειακών προβλημάτων.  

Αναλυτικά:

Πως η καλή χοληστερίνη HDL προστατεύει ?
·         Ο βασικότερος είναι γιατί η λιποπρωτεϊνη HDL απομακρύνει την κακή χοληστερίνη  LDL που εναποτίθεται στα αγγεία και την μεταφέρει στο συκώτι για διύλιση και αποβολή από το σωμα.

·         Επιπρόσθετα η λιποπρωτεϊνη HDL έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο βλάβης στις αρτηρίες.

·         Όσο πιο ψηλή είναι η καλή χοληστερίνη HDL τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητα του οργανισμού να απομακρύνει την κακή από τα αγγεία και να αποτρέψει έτσι την δημιουργία αθηρωμάτωσης. ( Θυμίζω πως η αθηρωμάτωση, ή αθηρωματική πλάκα είναι εκείνη που ευθύνεται για το κλείσιμο του αυλού των αγγείων, με συνέπεια την κακή αιμάτωση και την σκλήρυνση )

·         Τέλος η χαμηλή καλή χοληστερίνη HDL ευθύνεται ξεκάθαρα για τις στενώσεις και αποφράξεις των αγγείων.

Ποια είναι τα κατώτατα επίπεδα της καλής χοληστερίνης HDL ?
Όταν βρίσκεται κάτω από τα 40 mg/dL για τους άνδρες και όταν βρίσκεται κάτω από τα 50 mg/dL για τις γυναίκες.

Τρόποι θεραπείας:

Έχοντας πάντα κατά νου τις παρενέργειες των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων κύρια κατά της κακής χοληστερίνης, θα αναφερθώ μόνο στην φυσική τους αντιμετώπιση που κλινικά έχει δείξει θεαματικά αποτελέσματα από την μια, αλλά και από την άλλη δεν παρουσιάζουν καμία παρενέργεια ή και αλληλεπίδραση με άλλες ουσίες.

Δυο ουσιαστικά είναι τα όπλα μας που θα προσαρμόσουν τις τιμές καλή και κακής χοληστερίνης μέσα στα φυσιολογικά όρια  και που θα αποτρέψουν κάθε κίνδυνο από καρδιαγγειακά νοσήματα.  

·         Επιθετικό σοκ εξισορρόπησης.
Κλινικά μελετημένο για άμεσα αποτελέσματα είναι το μίγμα που εφάρμοσε το τμήμα της κλινικής Φαρμακολογίας της Φαρμακευτικής σχολής των Αθηνών όπου αποτελείται σε πολύ συγκεκριμένη αναλογία από πράσινο τσάι, φυσική βιταμίνη C και εκχυλίσματα ροδιού.

Τρία διαφορετικά φυσικά ιάματα ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα προϊόν με μελετημένη αναλογία που εξασφαλίζει άμεσα ( Εντός δυο μηνών ) την πτώση της κακής χοληστερίνης όταν δεν ξεπερνά τα 280, αλλά και την αύξηση της καλής εντός μηνός ανεξάρτητα σε ποια μονάδα βρίσκετε.

Το αποτέλεσμα της αύξησης της καλής χοληστερίνης HDL και μείωσης της κακής LDL έχει σαν αποτέλεσμα την αποτροπή παντελώς του κινδύνου από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Στην δε περίπτωση που η κακή χοληστερίνη βρίσκεται πάνω από τα 280 η θεραπεία θα διαρκέσει μεταξύ τριών και τεσσάρων μηνών.

Εκτός αυτών των πρωταρχικών ευεργετημάτων ο συνδυασμός αυτών των ιαμάτων και τονίζω πάντα στην μελετημένη αναλογία θα μας δώσει επιπρόσθετα

      I.        Την αύξηση της συνολικής γλουταθειόνης ( GSH ) του πλάσματος σε όλους τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2.

    II.        Την διέγερση της οστεογένεσης των βλαστοκυττάρων με αποτέλεσμα την αύξηση της οστικής πυκνότητας.

  III.        Την ενίσχυση του αντιοξειδωτικού αμυντικού συστήματος.

Είναι σημαντικό και θα τονίσω ότι με την θεραπεία αυτή θα αποκτήσουμε άμεσα και ένα καθαρό αγγειακό σύστημα με όλα τις καλές του απολαβές.

·         Θεραπεία στο βάθος του χρόνου.
Το Ganoderma lucidum κλινικά έχει αποδείξει με την προσαρμογόνα δράση του ότι αφενός θα διατηρήσει όλο το καρδιαγγειακό σε άψογη κατάσταση απομακρύνοντας την αθηρωμάτωση δια παντός και προσαρμόζοντας όλες τις μετρήσεις των αιματολογικών εξετάσεων εντός των φυσιολογικών ορίων.

Παράλληλα με τις 300 και πλέων δραστικές του ουσίες θα μας διατηρεί διαρκώς αποτοξινωμένους με ένα ανοσοποιητικό άψογο και τέλος με μια φυσιολογική, νεανική θα έλεγα ανάπλαση όλων των κυττάρων.  

Γενικότερα θα τονίσω ότι η ένταξη στην συστηματική Γανοθεραπεία και σε βάθος χρόνου μόνο ευεργετικά μπορεί να δράση για τον άνθρωπο χωρίς επίσης ίχνος παρενεργειών και αλληλοεπιδράσεων.

 
Συμπερασματικά:
Είναι προτιμότερο να έχουμε την καλή χοληστερίνη HDL σε ψηλά επίπεδα και ας έχουμε ανεβασμένη την κακή LDL, από το να έχουμε την κακή χοληστερίνη  LDL στα φυσιολογικά επίπεδα και χαμηλή την καλή HDL.

Όπως πάντως και αν έχει το θέμα μας η ακαριαία έφοδο προσαρμογής στα φυσιολογικά όρια της κλινικής Φαρμακευτικής των Αθηνών και η συστηματική Γανοθεραπεία είναι επιβεβλημένη.

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

 


Διαβάστε ακόμα: 
 
Ganoderma lucidum και κάθε άλλη πληροφορία για την θεραπεία  εδώ



 

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα