Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Βότανα και με την σέσουλα, διαλέξτε !

Δια πάσα νόσο και πάσα αμαρτία,
μην πω καμία πιο βαριά κουβέντα
και παρεξηγηθώ.

Κάτι δηλαδή ίδιο με τον συμπαθέστατο πλανόδιο μανάβη που πουλά καρπούζια στις γειτονιές.
Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω τελικά και οι δυο.
Βοτανάς ο ένας, καρπουζάς ο άλλος.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα κύρια όταν μιλάμε για σοβαρά νοσήματα, ή είναι ακόμα ένα δείγμα της ουσιαστικής απαξίωσης των βοτάνων και γι’ αυτό τεχνηέντως είναι επιτρεπτό ?

Ας τα βάλουμε τα πράγματα από την αρχή λοιπών και ας οριοθετήσουμε τις καταστάσεις μήπως και εκλείψει αυτό το φαινόμενο του αλαλούμ.

Εν’ αρχή είναι τα βότανα.
Μέχρι και τα μέσα περίπου του περασμένου αιώνα πολλά βότανα είχαν περίοπτες θέσεις στα φαρμακεία και στην φαρέτρα των γιατρών που τα συνταγογραφούσαν.

Αν θα πάμε και παλαιότερα όλο το κεφάλαιο υγεία στηριζόταν πάνω σε αυτά.

Συνταγές με βότανα του Ασκληπιού, του Ιπποκράτη,
του Γαληνού καταγεγραμμένες από τον Διοσκουρίδη αποτελούσαν κορμό τόσο
σε πρακτικές ίασης ασθενειών, όσο και σε έρευνα απομόνωσης δραστικών συστατικών.

Κοντολογίς η σημερινή φαρμακευτική αντιμετώπιση κάθε ασθένειας στηρίχτηκε στις δράσεις των βοτάνων και των φυσικών ουσιών ξεκάθαρα.

Φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.
Προϊόντα επίπονων και μακροχρόνιων ερευνών αποτελούν τα σημερινά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα με τα πλεονεκτήματα τους σαφώς, αλλά και τα γνωστά ως ένα σημείο μειονεκτήματα.

Θεωρητικά αύξησαν το προσδόκιμο ζωής από την μια, αλλά και από την άλλη με μεταλλάξεις δημιούργησαν νέες ασθένειες.

Η όλη αυτή κατάσταση που ουσιαστικά επαναλαμβάνω στηρίχτηκε σε φυσικές δραστικές ουσίες στο μεγαλύτερο της ποσοστό, δημιούργησε τεράστια οικονομικά συμφέροντα παγκοσμίως και στον βωμό στήριξης αυτών άνοιξε ένας ανελέητος πόλεμος ενάντια των εμπνευστών τους, δηλαδή των βοτάνων. Τα πάντα σε μια κακή κριτική, μα και χλευασμού σε όποιον τολμούσε να πει κάτι  αντίθετο.

Το περίεργο είναι ότι ακόμα και σήμερα ενώ η έρευνα των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων αναλώνεται σε μια προσπάθεια αντιγραφής φυσικών ιαματικών ουσιών, ο ειρωνικός χαρακτηρισμός μαντζούνια εξακολουθεί να πλανάται δημιουργώντας αδικαιολόγητες δυσπιστίες στους ανθρώπους.

Αξίζει να αναφέρω το γεγονός, ενώ ευθαρσώς έρχονται οι φαρμακοβιομηχανίες και στα ένθετα των φαρμάκων τους, ( Εσωτερικά στο κουτί με τα φάρμακα οι οδηγίες ) σου γράφουν ένα κατεβατό παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις, δεν επιτρέπουν με τον τρόπο τους να δουν το φως της δημοσιότητας επισήμως δράσεις βοτάνων.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το βότανο Cordyceps και τα ευεργετήματα του στην βασανιστική σκλήρυνση κατά πλάκας.

Δεκαπέντε χρόνια προσπαθούσαν να αντιγράψουν την σύνθεση του και κλινικά να τεκμηριώσουν το αποτέλεσμα.  

Όταν το κατάφεραν διατήρησαν το δικαίωμα της αναφοράς για ίαση για το χημικό αποτέλεσμα τους, αλλά συνάμα απαγόρευσαν στο πρωτότυπο να το χρησιμοποιεί.     

Το σχετικό άρθρο μου είναι ( Θαυματουργό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. )


Τέλος σήμερα είναι γεγονός ότι γενικότερα τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα υπάρχουν και κάλος σε πολλές περιπτώσεις, όμως βροντοφωνάζουν και την ύπαρξη τους και τα φυσικά ιάματα δικαίως.


Από το ένα άκρο, στο άλλο.

Εδώ και κοντά εικοσιπέντε με τριάντα χρόνια γεγονότα αποκατάστασης της υγείας με φυσικά ιάματα άρχισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ξανά.


Οι κλινικές αποδείξεις διαδέχονταν η μια την άλλη και το βασικότερο, άνοιξαν τα σύνορα του κόσμου και ήρθε στο φως το μεγαλείο της φύσης.


Όμως περίεργα πως από την μια μεριά έχουμε την σοβαρή επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση των βοτάνων, αλλά και από την άλλη την εκ’ του προχείρου όχι μόνο εμπορευματοποίησης αξιολογότατων βοτάνων, αλλά και την παραπληροφόρηση, υπερβολή και τσουβαλοποιήση των δράσεων τους.


Ο λόγος της αναφοράς μου σήμερα είναι διπλός αγαπητοί μου αναγνώστες.


Έχουμε από την μια βότανα πραγματικά θαυματουργά, αλλά έχουμε και από την άλλη να αντιμετωπίσουμε το αυθαίρετο και καλά δικαίωμα του κάθε εμποράκου να διαλαλεί το βότανο χωρίς την στοιχειώδη γνώση και ευθύνη ως καρπούζι όπως προανέφερα.


Σε ότι αφορά το διαδίκτυο ατυχώς σε πολύ μεγάλο ποσοστό διαβάζουμε υποβολές και τεχνηέντως δεν αναφέρονται ποτέ σε mg δοσολογίας και τοξικότητα, σε ότι αφορά δε την πλανόδια χύμα κατάσταση, απλά εκεί υπάρχει τραγικότητα.


Γενικότερα κατά την προσωπική μου άποψη, δεν είναι δυνατόν με την υγεία να ασχολούνται άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτή αφενός και αφετέρου πολύ αξιόλογα βότανα να πωλούνται χύμα σε τσουβάλια, χωρίς πιστοποιήσεις επεξεργασίας, αποθήκευσης και ημερομηνία συγκομιδής.


Προσοχή. Αναφέρομαι μόνο στα φαρμακευτικά βότανα και όχι στα καρυκεύματα, μπαχαρικά που πολλά εξ’ αυτών έχουν και κάποιες ιδιότητες αρωγής για την υγεία. ( Αν και γι’ αυτά προτιμώ πάντα την συσκευασμένη τους μορφή και τα ειδικευμένα καταστήματα που ξέρω με ποιον έχω να κάνω απέναντι μου )


 

Γνώση, υπευθυνότητα και ακρίβεια.

Το τρίπτυχο που απαιτείται από έναν άνθρωπο σύμβουλο υγείας είναι η γνώση σε βάθος τόσο της δράσης του φαρμακευτικού βοτάνου, όσο και των ασθενειών που απευθύνεται, υπευθυνότητα στον όσον προτείνει σε ένα ασθενή και προ πάντων ακρίβεια ως προς τις ημερήσιες δοσολογίες έως και σε mg.Το μια κουταλιά της σούπας, ή μια χούφτα από αυτό και μισή από εκείνο στην ιατρική και φαρμακευτική επιστήμη δεν υπάρχει.


Ευτυχώς εδώ και μια δεκαπενταετία περίπου δειλά, δειλά ίσως αρχικά λειτούργησε και το φαρμακευτικό βότανο με τις προδιαγραφές σε ότι αφορά την επεξεργασία και συσκευασία των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.


Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει αλματώδη βήματα και έτσι είμαστε σε θέση να θεραπευόμαστε πραγματικά και με την απαιτούμενη ακρίβεια.


Τέλος με τους ελεγκτικούς διεθνής μηχανισμούς που υπάρχουν σήμερα ανοίγει και ο δρόμος διάπλατος σε όλους μας να κάνουμε μια σωστή επιλογή από κάθε άποψη.


Η Πυκνογενόλη, η Σπιρουλίνα, η Ατσερόλα, το Colostrum, η Maca, το συνένζυμο Q 10, το Ganoderma Lucidum, το θαυματουργό Cordyceps, το μοναδικό Lions Mana, η αποτελεσματική Craviola και τόσα άλλα θαυματουργά φαρμακευτικά βότανα που υπηρετούν την υγεία με αξιώσεις, δεν είναι δυνατόν να πωλούνται με την σέσουλα και από άτομα χωρίς διαπιστευμένη γνώση.


Μην τα εξομοιώνουμε με τα χιλιάδες απλά ωφέλεια φυσικά αγαθά για την υγεία όπως είναι η ρίγανη και το θυμάρι.


Ίαση πραγματικά μπορεί να μας δόση η φύση αρκεί να την αξιοποιήσουμε σωστά.


Συμπερασματικά.

Η επιβεβλημένη επιστροφή μας κοντά στην φύση μας εξασφαλίζει σίγουρα υγεία, ευεξία και ομορφιά.


Τουλάχιστον σήμερα που ξέρουμε, ας την κάνουμε με την απαιτούμενη υπευθυνότητα που της . . .  και μας αξίζει.


Παίρνουμε γνώση μόνο από τους ειδικούς, επιλέγουμε υπεύθυνα σκευάσματα, στοχεύοντας πάντα με ακρίβεια.


Η σύμπλευση μας με την φύση είναι τρόπος ζωής, ας επιστρέψουμε σε αυτή που τίποτα δεν κάνει χωρίς λόγο.


Το βέβαιο είναι πως δεν θα χάσουμε αυτή την φορά.


 


 


Γιώργος Ερισιαάνος Κυριακού

Φαρμακοποιός.


 


 


Διαβάστε ακόμα: 

Βότανα ως φάρμακα.   &  Βότανα. Η πραγματική τους αξία.  &  Ξέρω να αγοράζω βότανα & μπαχαρικά ?  &  Προσαρμογόνα βότανα ?  &  Βότανα ! Μύθος ή πραγματικότητα;


 


 

                 


 


 


 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα