Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Στυτική δυσλειτουργία και η φυσική αντιμετώπιση της.

Υπαρκτή σαφέστατα, που όμως ο εγωισμός φορές των ανδρών δεν τους αφήνει
να την εκμυστηρευτούν ούτε και στους ειδικούς.
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας που προσδιορίζουν αφενός, ότι δεν είναι υπόθεση μόνο ατόμων τρίτης ηλικίας, αλλά και αφετέρου λειτουργεί ως αλάρμ προειδοποίησης δυσάρεστων καρδιαγγειακών προβλημάτων.
Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τους εγωισμούς και ας κοιτάξουμε αρχικά την αντιμετώπιση της με φυσικούς τρόπους.

Μπορεί οι άνδρες άνω των 60 να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα στύσης, όμως μια νέα Αμερικανική μελέτη απέδειξε πως 30 εκατομμύρια και πλέων των πολιτών της παρουσιάζουν πρόβλημα εκ’ των οποίων οι μισή ήταν ηλικίας κάτω των 60.

Εξαιρώντας τα άτομα που για ψυχολογικούς λόγους παρουσίαζαν πρόβλημα στύσης, η μελέτη ασχολήθηκε αναλυτικά τόσο με τις συνήθειες διαβίωσης τους, όσο και με την διατροφή τους.

Τα συμπεράσματα έδειξαν πως ο βασικός σύμμαχος της στυτικής δυσλειτουργίας ήταν αφενός η έλλειψη σωματικής άσκησης και αφετέρου η έλλειψη σε φλαβονοειδή από την διατροφή τους.

Τα συμπεράσματα αυτά επιβεβαιώθηκαν όταν υπέβαλαν σε καθημερινή άσκηση άτομα που παρουσίαζαν το πρόβλημα και εμπλούτισαν την διατροφή τους με φλαβονοειδή όπου διαπίστωσαν βελτίωση του προβλήματος σε πολύ μεγάλα ποσοστά ακόμα και ατόμων άνω των 60.  

Θα θυμίσω εδώ ότι τα φλαβονοειδή αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες χημικές κατηγορίες δευτερογενών μεταβολιτών που τα λαμβάνουμε από το φυτικό βασίλειο.

Πλούσιες τροφές σε Φλαβονοειδη με τις υποκατηγορίες τους είναι το σταφύλι, το κρεμμύδι, το μπρόκολο, τα μούρα, τα εσπεριδοειδή, το μήλο, τα κεράσια, το τσάι, τα όσπρια και το κόκκινο κρασί.

Ασφαλώς και δεν πρέπει να μας ξεφεύγει από τον νου ότι ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υπέρταση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και γενικότερα οι παθήσεις του καρδιαγγειακού, συμβάλουν στην στυτική δυσλειτουργία τόσο, όσο η στυτική δυσλειτουργία ως σύμπτωμα αν προϋπάρξει, προειδοποιεί για τις προαναφερόμενες παθήσεις των πάσχοντα.

Συνεπώς η στυτική δυσλειτουργία χρειάζεται και την δική μας αρωγή για την καταπολέμηση της είτε είναι συνέπεια παθήσεων, είτε αν προϋπάρξει.

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της με επιλεγμένα φυσικά ιάματα απαλλαγμένα παρενεργειών ασφαλώς και υπάρχει λύση.

Ιδανική αντιμετώπιση της δε της στυτικής δυσλειτουργίας είναι ο υπεύθυνος συνδυασμός που μπορεί να γίνει, ανάλογος της βαρύτητας της.

Κατά την προσωπική μου άποψη ο άξονας κάθε θεραπείας είναι το Ganoderma Lucidum όπου ουσιαστικά θα μας εξασφαλίσει καλή κυκλοφορία στο αίμα, ποιότητα σε αυτό και θα μας ανοίξει την δίοδο ακόμα και για τις θρεπτικές ουσίες που λαμβάνουμε από την τροφή, ( Εν’ προκειμένου τα φλαβονοειδή. ) να βρουν τον στόχο τους.

Επιλογής και πέρα αυτού είναι:

Το Cordyceps που θα βοηθήσει την οξυγόνωση των κυττάρων, την ενδυνάμωση όλων των μυών και τέλος θα αποτελέσει καθολικός ρυθμιστής των γενετήσιων ορμονών.

Άριστα της φύσης προϊόντα επίσης είναι το Antioxidand 24h που συνδυάζει αρμονικά και σε μελετημένες κλινικά αναλογίες την Πικνογενόλη, πλούσια σε βιταμίνες E & C καθώς και Bio-φλαβονοειδή, το Gingo Biloba με τα πολλαπλά ωφέλει στα τριχοειδή αγγεία που εν προκειμένου παίζουν σημαντικό ρόλο και τέλος Grape seed extract OPC ( Εκχυλίσματα σπόρων σταφυλιού ) που είναι πλουσια σε βιταμινη Ε, Φλαβονοειδή, φαινολες κ.α. που βελτιώνουν κάθετα την ροη του αίματος.

Ακόμα το Active Fruit που συνδυάζει κατόπιν πολλών κλινικών ερευνών το Acai με την Noni και το Ρόδι.

Η συνισταμένη και των τριών αυτών φαρμακευτικών ιαμάτων είναι  η καθολική ενδυνάμωση όλου του οργανισμού και ο εμπλουτισμός του αίματος από βιταμίνες, αμινοξέα, μέταλλα και πολλά αλλά βασικά συστατικά.

Τέλος η Maca που πέρα της πληθώρας βιταμινών του συμπλέγματος Β, C &  E, έγινε γνωστή στο παγκόσμιο για την αύξηση των γενετήσιων ορμονών ( LIBIDO )  

Συμπερασματικά.
Η στυτική δυσλειτουργία υπάρχει και είναι καιρός να μην αντιμετωπίζεται με μυστικισμό, πρόχειρα μα προ πάντων επικίνδυνα για την υγεία.

Επικοινωνήστε την ανεπιφύλακτα και εχέμυθα ναι μεν, αλλά με επιστημονική τεκμηρίωση.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός

 

 


Διαβάστε ακόμα:

 

 

 
 

Επικοινωνήσετε το πρόβλημα σας μαζί μου g.g.erisianos@gmail.com

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα