Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος.

Ακόμα ένα αυτοάνοσο νόσημα που η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια της δηλώνοντας αδυναμία ίασης του.
Άραγε ποια είναι τα αίτια της ύπαρξης του, πως εξελίσσεται,
υπάρχει φυσική αντιμετώπιση ?


Είναι ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν σήμερα μιας και ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος αυξάνει τα ποσοστά του στην Ευρώπη δραματικά.

Τι είναι Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος ?

Ο Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος ( Σ.Ε.Λ. ) είναι ένα χρόνιο υποτροπιάζον πολυσυστηματικό νόσημα που ναι μεν έχει την ίδια κλινική εικόνα σε όλους του πάσχοντες, εντούτοις κτυπά διαφορετικά ζωτικά όργανα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ανήκει στα θανατηφόρα νοσήματα αν και πρόσφατες μελέτες έχουν αποδείξει ότι μειώθηκε αρκετά το ποσοστό θνησιμότητας του.

Ο Σ.Ε.Λ. είναι μια διαρκής φλεγμονή στο σώμα με όλες τις δυσάρεστες συνέπιες αυτής και πόσο μάλιστα αν είναι ανεξέλεγκτες.

Μπορεί  να κτυπήσει οποιοδήποτε μέρος, όργανο του σώματος και η πορεία της νόσου είναι απρόβλεπτη.

Ο Σ.Ε.Λ. δεν έχει ηλικία, αλλά περισσότερα περιστατικά έχουν καταγράφει σε γυναίκες, γεγονός που μέχρι στιγμής δεν μπορεί να εξηγηθεί.

Η νόσος του Σ.Ε.Λ σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα χωρίζετε σε τρις κατηγορίες.

Στον οξύ, στον συστηματικό και τέλος στον ενδιάμεσο χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα όρια τους.

Ο  Σ.Ε.Λ. ως χρόνια φλεγμονή ανήκει στις κατηγορία των χρόνιων ρευματοπαθειών χωρίς να αποκλείει την διάγνωση του και από άλλους ειδικούς γιατρούς πέρα των ρευματολόγων.

Τέλος ο Σ.Ε.Λ. μπορεί να έχει ήπια έως ταχεία εξέλιξη, κάτι που συναντάμε και σε άλλα αυτοανόσα νοσήματα.

Τα αίτια που τον προκαλούν.

Μετά επιφυλάξεων επί του παρόντος υπάρχει η πιθανότητα της κληρονομικότητας αρχικά.


Σίγουρη παράγοντες επίσης είναι η πεσμένες άμυνες ενός οργανισμού, αλλά τελευταίες κλινικές μελέτες αναφέρονται και σε παρενέργειες κάποιων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

Τέλος όταν η ίδια άμυνα του οργανισμού έχει δημιουργήσει ένα άλλο αυτόνομο νόσημα, σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει η επιρρέπεια και στον Σ.Ε.Λ.

Εδώ θα θυμίσω ότι σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό συνυπάρχουν δυο και τρία αυτοάνοσα νοσήματα στον ίδιο ασθενή έστω και αθώα στην πρακτική τους.

Για απλοϊκό παράδειγμα αναφέρω ότι συχνά συναντάμε άτομα που έχουν ψωρίαση και λεύκη, ή ρευματοειδή αρθρίτιδα, λεύκη και τραυλισμό.

Διάγνωση.

Πέρα της κλασικής ερυθρότητας κύρια του πρόσωπου σχηματισμού πεταλούδας  που ένα έμπειρο μάτι ειδικού παθολόγου ή δερματολόγου μπορεί να δει, υπάρχουν οι εργαστηριακές εξετάσεις των μικροβιολογιών που δεν τους διαφεύγει τίποτα αρκεί να οδηγηθούν σωστά ακόμα και στην περίπτωση απουσίας των δερματολογικών συμπτωμάτων.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα από τα εύκολα στην διάγνωση του αυτοάνοσα νοσήματα.

Θεραπεία ως σήμερα.

Για τη νόσο του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου δεν υπάρχει θεραπεία, απλά χορηγείται αγωγή με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα η οποία στόχο έχει τον περιορισμό των επιπλοκών αλλά και στη υποχώρηση της έντασης συμπτωμάτων χωρίς όμως να μπορεί να επέμβει στην ρίζα του αίτιου.

Τα δε φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι αυτά τα κλασικά αντιμετώπισης των φλεγμονών όπως αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή, κορτιζόνη και φορές συνδυασμός και των δυο.

Οι παρενέργειες αυτών είναι γνωστές σε όλους σε στομάχι, υπόφυση και επινεφρίδια, αλλά και την γενικότερη ανοσοκαταστολή που προκαλούν καθιστώντας τους ασθενείς ευάλωτους σε λιμάξεις και απλά κρυολογήματα.

Η φυσική αντιμετώπιση του νοσήματος γίνετε επίσης με βότανα που αποδεδειγμένα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και παράλληλα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

Προσωπικά για τα περιστατικά μου επιλέγω την δεύτερη διαδρομή των φυσικών ιαμάτων με βότανο επιλογής, χωρίς παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις, με άξονα αρχικά την καθολική αποτοξίνωσης με την φόρμουλα του πανεπιστήμιου των Αθηνών που αποτελείται από  Pine Bark ( Piknogenol ) Gingko Biloba & Grape seed extract OPC και επικουρικά κάθε μορφής αντιφλεγμονώδη όπως Colosrum max 29%, Ω3, A.F.A., Ganoderma Lucidum και δοσολογία που μου την καθορίζει η κλινική εικόνα του ασθενούς.

Με αυτόν τον τρόπο επαναλαμβάνω  και τις παρενέργειες αποφεύγω αλλά και το κυριότερο στοχεύω στην ίαση της νόσου και όχι στην συγκάλυψη των συμπτωμάτων.

Τέλος με την ενίσχυση που επιτυγχάνω του ανοσοποιητικό παράλληλα εμποδίζω πιθανά άλλα αυτοάνοσα να εμφανιστούν ή πραγματοποιείται παράλληλη θεραπεία τους.


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο

e-mail g.g.erisianos@gmail.com η στο τηλέφωνο 6942.598.834

Διαβάστε ακόμα σχετικά άρθρα: 

 
 
 
 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα