Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Βότανα και η αντικαρκινική τους δράση.

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι ακούμε ή διαβάζουμε πως το τάδε βότανο έχει αντικαρκινική δράση.
Ως λογικό επακόλουθο το μυαλό μας στρέφεται αντανακλαστικά στην γιατρειά της επάρατης νόσου, μα είναι έτσι ώμος, ή ο χαρακτηρισμός αντικαρκινικό αναφέρεται
ως κράχτης και φορές ως λέξη παραπλάνησης.


Ας τα πιάσουμε από την αρχή προκειμένου να κατανοήσουμε αφενός όταν χρησιμοποιούμε τον όρο αντικαρκινικό βότανο τι ακριβώς εννοούμε και αφετέρου που υπάρχει η αλήθεια μα και που η υπερβολή.

Είναι πλέων γεγονός αποδεδειγμένο ότι η φύση φτιάχνει τα δικά της φάρμακα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ο λόγος ασφαλώς για τα βότανα και τα μπαχαρικά που καταγεγραμμένα σήμερα ξεπερνούν τις 3.000 σε όλο τον κόσμο.

Σχεδόν στο σύνολο τους με μικρές εξαιρέσεις σε υπερβολικές δοσολογίες όλα δεν προκαλούν καρκίνο, άρα κατά συνέπεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο όρος αντικαρκινικά.

Θα πρέπει όμως να κάνουμε σαφές από την άλλη πως κάποια από αυτά έχουν και επί της ουσίας αντικαρκινικές ιδιότητες που εντούτοις και αυτά χρησιμοποιούν τον ίδιο ακριβώς όρο ως αντικαρκινικά.

Τέλος κάποια ελάχιστα συγκριτικά με το σύνολο τους και βάσει του μηχανισμού δράσης τους έχουν όντως και θεραπευτικές ιδιότητες κατά του καρκίνου και πάντα με επιφύλαξη.

Άρα έως εδώ ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

     I.        Κάθε μη καρκινογόνο βότανο έχει το δικαίωμα να δηλώνει αντικαρκινικό χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι θεραπεύει τον καρκίνο.

   II.        Υπάρχουν και εκείνα τα βότανα όντος που ουσιαστικά βοηθούν τον ίδιο τον οργανισμό να ενισχύσει τις άμυνες του στα καρκινικά κύτταρα και κατά συνέπεια κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και να τα καταστρέψουν ή περιορίσουν.


Εδώ θα τονίσω ότι σήμερα και στην Ελλάδα διακεκριμένοι ογκολόγοι δέχονται πως υπάρχουν βότανα που βοηθούν σημαντικά τον ασθενή ακόμα και την δύσκολη περίοδο της χημειοθεραπείας.


Η πρόληψη σώζει ζωές.

Εκτός βέβαια της καθολικής αποφυγής μας σε καρκινογόνος ουσίες, μεταλλαγμένες ή μη και καρκινογόνες συνήθειες, καλό είναι να γνωρίσουμε τα φαρμακευτικά βότανα και μπαχαρικά με αντικαρκινικές ιδιότητες και να τα εντάξουμε στην καθημερινότητα μας.

Ασφαλώς χωρίς υπερβολές και στρεσογόνες καταστάσεις κάνουμε την προσπάθεια μας να έρθουμε όσο πιο κοντά μπορούμε σε ένα φυσικό τρόπο ζωής.

Επίσης σημαντικό είναι να έχουμε πάντα κατά νου, έστω και το μικρό ποσοστό κληρονομικότητας,  όπου σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. 

Συμπερασματικά.

Γίνεται σαφές ότι απλόχερα η φύση μας χάρισε όχι μόνο βότανα και μπαχαρικά που δεν δημιουργούν ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, αλλά και αυτά που θα μας βοηθήσουν σημαντικά τόσο στην αποφυγή προσβολής από τον καρκίνο, όσο και στην θεραπευτική του περίοδο.

Γνωρίστε λοιπόν καλά τα βότανα και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα χάσετε.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός





Διαβάστε ακόμα σχετικά άρθρα:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα