Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Αντιβιοτικά

Ναι στα αντιβιοτικά εκεί που όμως επιβάλλεται η χρήση τους και μόνο.

Αυτό δε θα το κρίνει ΜΟΝΟ ο θεράποντας ιατρός που σήμερα ξέρει.

Το αποτέλεσμα της ατυχούς χρονικής περιόδου των περασμένων δεκαετιών που τόσο οι εργάτες της υγείας ( Ιατροί & Φαρμακοποιοί ) όσο και οι ασθενείς από μόνοι τους,  μοίραζαν και έπαιρναν αντίστοιχα αντιβιώσεις για ψήλου πήδημα, μόνο αρνητικές επιπτώσεις είχε για την παγκόσμια υγεία.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) - οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης - έχει ορίσει τη 18η Νοεμβρίου  ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Αντιβιοτικά (European Awareness Antibiotic Day).

Ο φετινός εορτασμός (2015) είναι αφιερωμένος στην αυτοθεραπεία με αντιβιοτικά.

Ο θεσμός αυτός ξεκίνησε το 2008 και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας που συνταγογραφούν αντιβιοτικά φάρμακα (αντιβιοτικά είναι οι βιοσυνθετικώς παραγόμενες αντιμικροβιακές ουσίες) και των πολιτών που αποτελούν τους άμεσους καταναλωτές τους, σχετικά με την ορθολογική χρήση τους.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που προσβάλλονται από ανθεκτικά βακτήρια και ότι η αντοχή τους στα αντιβιοτικά αποτελεί μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία.

Η λογική χρήση των αντιβιοτικών μπορεί να αναχαιτίσει την ανάπτυξη των ανθεκτικών βακτηρίων και να διατηρήσει την αποτελεσματική δράση των αντιβιοτικών για τις μελλοντικές γενιές.

Η ανάπτυξη της μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά προκαλεί ανυπολόγιστες συνέπειες, τόσο στους ασθενείς και στο οικείο περιβάλλον τους, όσο και στη λειτουργία του ίδιου του υγειονομικού συστήματος.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση 25.000 άνθρωποι πεθαίνουν από λοιμώξεις που προκαλούνται από πολυανθεκτικά μικρόβια, για τα οποία οι θεραπευτικές επιλογές που διαθέτουμε συνεχώς περιορίζονται.

Η χώρα μας, σύμφωνα και με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης της Κατανάλωσης των Αντιβιοτικών (ESAC) του 2010, παραμένει πρώτη στην κατανάλωση των αντιβιοτικών στην κοινότητα μεταξύ των υπόλοιπων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κατανάλωση των αντιβιοτικών συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά.

Αυτό άλλωστε αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα μικροβιακής αντοχής στον Ευρωπαϊκό χώρο, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού Συστήματος Επιτήρησης της Μικροβιακής Αντοχής (EARSS).

Ενταχτείτε και εσείς στις φυσικές λύσεις και δημιουργήστε στους εαυτούς και οικείους σας ένα ισχυρό αποτοξινωμένο ανοσοποιητικό και δεν θα χάσετε.

Αφήστε τον ιατρό σας να κρίνει πότε θα χρειαστεί να πάρετε ΟΧΙ μόνο αντιβίωση, αλλά, γενικά φάρμακα.

Θυμίζω ότι όπως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι το ίδιο, έτσι και οι ασθένειες διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού

 

 


Διαβάστε ακόμα:

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ


ΠΗΓΗ:
sansimera.gr
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα