Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Η σωστή χρήση φαρμάκων

Health News

Εκστρατεία του ΕΟΦ για τη σωστή χρήση φαρμάκων

Σκοπός να ενημερώσει το κοινό, με τρόπο απλό, ώστε να αφυπνίσει και να πείσει τους πολίτες για αλλαγή της συμπεριφοράς τους όσον αφορά την κατανάλωση φαρμάκων

 

Ολοκληρώνεται η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την ορθή και ασφαλή χρήση των φαρμάκων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) -έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2013.

Το ζήτημα που θέλησε να αναδείξει ο Ε.Ο.Φ. μέσω της εκστρατείας ήταν η προστασία της δημόσιας υγείας σε σχέση με την κυκλοφορία των φαρμάκων. Παράλληλα, σκοπός της εκστρατείας ήταν να ενημερώσει το κοινό, με τρόπο απλό, ώστε να αφυπνίσει και να πείσει τους πολίτες για αλλαγή της συμπεριφοράς τους όσον αφορά την κατανάλωση φαρμάκων. «Δεν παίρνουμε ένα φάρμακο γιατί μας το προτείνει ένας φίλος ή συγγενής, αλλά απευθυνόμαστε στον ειδικό, στον γιατρό ή στον φαρμακοποιό μας» ήταν το βασικό μήνυμα του ΕΟΦ.

Οι συστάσεις του ΕΟΦ προς τους πολίτες:
Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας ενημέρωσης ο ΕΟΦ συστήνει στους πολίτες τα εξής:
-Να συμβουλεύονται τον γιατρό και τον φαρμακοποιό του για τη σωστή χρήση φαρμάκων
-Να αγοράζουν συνταγογραφούμενα φάρμακα μόνο με συνταγή γιατρού
-Να εμπιστεύονται τα γενόσημα ή τα πρωτότυπα φάρμακα, αφού η θεραπευτική τους αξία είναι ίδια
-Να μην καταναλώνουν αντιβιοτικά χωρίς συνταγή γιατρού, όπως στις απλές ιώσεις
-Να μην αγοράζει φάρμακα από το Διαδίκτυο
-Να μην ανταλλάσσει φάρμακα με συγγενείς και φίλους.
Επίσης, ο Οργανισμός τονίζει πως με τις διαδικασίες ελέγχου του, εγγυάται ότι:
Όλα τα φάρμακα με άδεια κυκλοφορίας Ε.Ο.Φ., πρωτότυπα & γενόσημα, είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και ίδιας θεραπευτικής αξίας.

Η άδεια κυκλοφορίας όλων των φαρμάκων δίνεται με βάση την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Η ποιότητα, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων διασφαλίζεται με συνεχείς ελέγχους μετά την άδεια κυκλοφορίας.

Ο Ε.Ο.Φ. απευθύνεται παράλληλα, στους επαγγελματίες της υγείας, τους φορείς του τομέα της Υγείας αλλά και στη φαρμακοβιομηχανία για να στηρίξουν την εκστρατεία του. Ειδικότερα, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων στηρίζει τους γιατρούς και τους καλεί να εμπιστευθούν τα γενόσημα, να χορηγούν στους ασθενείς τους φάρμακα με χαμηλό κόστος, όπου μπορούν, εξοικονομώντας πόρους για να μπορούν να χορηγούν καινοτόμα (υψηλού κόστους) φάρμακα, όπου είναι απαραίτητα.

Διαβάστε ακόμα:
 Φάρμακα κατά ομάδα & παρενέργειες.   &  Φάρμακα και ο τρόπος δράσης τους.  &  Πόσο αθώα είναι τα φάρμακα, 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα