Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Κορονοϊός: Εντόπισαν το αδύναμο σημείο του


Πώς μπορεί να βοηθήσει το εύρημα αυτό και γιατί ! 
Επιστημονικά αποδεδειγμένο είναι 
ότι όταν πιάνουμε τα πράγματα από την αρχή, χωρίς βιασύνες και φανφάρες η άκρη θα βρεθεί.
Αυτή και μόνο αυτή θα μας φέρει την λύση στο πρόβλημα εν αρχή, που άλλοτε θα είναι ικανή για την καταπολέμηση του άμεσα, μα και φορές απλά θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος.
Χαρακτηριστικά θα αναφέρω, ότι ένα φάρμακο για να κυκλοφορήσει στην αγορά απαιτείται περίπου μια πενταετία και μάλιστα δεν είναι και λίγες οι φορές που θα αποδείξει τελικά ανικανότητα για την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος.
Τώρα γιατί αρμόδιοι και μη εμφάνισαν τέτοια αισιοδοξία σχετικά με τον Covid-19 και έφτασαν μάλιστα να μοιράζουν ακόμα σύντομα μέχρι και εμβόλια για την καταπολέμηση του, ας λογοδοτήσουν σε όσους τους πίστεψαν.


Η αλήθεια είναι μια και μοναδική.

Η ανεύρεση κάθε λύσης στην καταπολέμηση του κορονοϊού απαιτεί χρόνο, χρόνια και προ πάντων ψυχραιμία.

Ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με φυσικούς τρόπους και απλά προσέχουμε πολύ επί του παρόντος.

Δεκάδες ερευνητές επιστήμονες εργάζονται νυχθημερόν για την ανεύρεση της λύσης και μάλιστα σήμερα, μετά από ένα χρόνο περίπου από την εμφάνιση του έκαναν ένα πρώτο σημαντικότατο βήμα.

Ανακάλυψαν στο DNA του κορονοϊού το τρωτό του σημείο ! 

Αναλυτικά η δημοσίευση της μελέτης. 

Το «αδύναμο» σημείο του κορονοϊού
Όπως είχε ήδη γνωστοποιηθεί από προηγούμενες μελέτες, η επιφάνεια του κορονοϊού περιβάλλεται από ακίδες πρωτεΐνης που μοιάζουν με μικρά στέμματα.
Οι ακίδες αυτές είναι ενσωματωμένες σε μια μεμβράνη μέσα στην οποία του οποίου είναι το ιικό γονιδίωμα που είναι καλυμμένο από άλλες πρωτεΐνες.

Αυτό φαίνεται να είναι και το «αδύναμο» σημείο του ιού.
Αν προσπαθήσει να το περιγράψει κανείς είναι σαν μια υποδοχή στην επιφάνεια του ιού στην οποία μπορούν να εγχυθούν αντιικά φάρμακα με αποτέλεσμα να ανακόπτουν την πορεία του πριν εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ που ηγήθηκε της έρευνας είπε ότι τα ευρήματα μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στην μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Imre Berger δήλωσε ότι αν μπορέσουν οι επιστήμονες να «γεμίσουν» αυτή την υποδοχή με μόρια που λειτουργούν ως απενεργοποιητές του ιού, τότε, ο κορονοϊός θα εξολοθρεύεται πριν καν μας μολύνει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλα αυτά ακόμα και αν αυτό θεωρείται ως άλμα στις έρευνες κατά του κορονοϊού οι ειδικοί εκτιμούν ότι η παρασκευή ενός φαρμάκου θα πάρει χρόνια και είναι αμφίβολο αν αυτό το αντιικό φάρμακο θα είναι έτοιμο άμεσα.


H μοριακή σύνθεση του κορονοϊού

Δημιουργήθηκε μια τρισδιάστατη δομή της ακίδας που επέτρεψε στους ερευνητές να κοιτάξουν βαθιά μέσα της και να αναγνωρίσουν τη μοριακή της σύνθεση.

Μέσα στην ακίδα της πρωτεΐνης, η ερευνητική ομάδα βρήκε την υποδοχή γεμάτη με ένα μόριο που ονομάζεται λινολεϊκό οξύ (LA), μια ανακάλυψη που ήταν απροσδόκητη.

Η δουλειά αυτού του λιπαρού μορίου είναι είναι η σταθεροποίηση της πρωτεΐνης ή του σωματιδίου προτού αλληλεπιδράσει με υποδοχείς στην επιφάνεια των ανθρώπινων κυττάρων. Και πιστεύουν ότι μια χημική ουσία που θα το μιμείται αυτό θα μπορούσε επομένως να δράσει ως αντιικό.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Imre Berger δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη γιατί μπορούμε τώρα να βρούμε τον τρόπο να «κλειδώσουμε» την πρωτεΐνη αυτή και να την κάνουμε μη μολυσματική. Τότε, θα έχουμε νικήσει τον κορονοϊό πριν καν μας μολύνει».

Τα φάρμακα που φαίνεται να καταπολεμούν τον ιό μέχρι τώρα
Μέχρι τώρα, η δεξαμεθαζόνη ένα φθηνό στεροειδές, φαίνεται ότι είναι αποτελεσματική κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι μειώνει κατά ένα τρίτο τον αριθμό των σοβαρά ασθενών από το να χάσουν την ζωή τους.

Το δεύτερο φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην μάχη κατά του κορονοϊού είναι η υδροκορτιζόνη.

Επίσης, η ρεμδεσιβίρη ένα πειραματικό φάρμακο για τον Έμπολα έγινε το πρώτο φάρμακο που εγκρίθηκε για την θεραπεία ασθενών στην Βρετανία και έδειξε ότι μειώνει την σοβαρότητα της ασθένειας αλλά όχι τους θανάτους από αυτήν.

Επίλογος:

Προσωπικά πιστεύω πως τώρα η βάση για την αντιμετώπιση του κορονοϊου μπήκε σε σωστά θεμέλια.
Απαιτείται χρόνος βέβαια τόσο στο να βρεθεί στα εργαστήρια το αντίδοτο, όσο και αυτό να γίνει φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα και να είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο.
Έως τότε έχουμε πάντα κατά νου τα μέτρα προστασίας της υγείας μας γιατί ο κορονοϊος υπάρχει και δυστυχώς η δεύτερη επέλαση του χρόνια δεν κοιτά.
Μην παρασύρεστε από τις αντιφατικές οδηγίες που φτάνουν στα ΜΜΕ από τους αρμοδίους και μην αντιδράτε φορές ακόμα και αντανακλαστικά.

Φοράμε καθαρή μάσκα σε κλειστούς χώρους, κρατάμε κατά το δυνατόν αποστάσεις κύρια σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα ή εστίες που πιθανά αυτός υπάρχει ( Νοσοκομεία, ιατρεία κτλ ) πλένουμε τα χέρια μας συχνά, χρησιμοποιούμε αντισηπτικά προϊόντα και τέλος εμπιστευόμαστε φυσικά ιάματα και συμπληρώματα διατροφής που αποδεδειγμένα έχουν αντιμικροβιακές δράσεις ( Όπως η πρόπολη κ.α. ) και δράσεις ενίσχυσης του ανοσοποιητικού μας συστήματος. ( Όπως το Colostrum, το Ganoderma Lucidum, η Acerola κ.α. )

Για περισσότερες πληροφορίες προστασίας επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834





Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός




Διαβάστε ακόμα: 




Αναλυτικά η δημοσιευμένη έρευνα και οι πηγές: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα