Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Τοξίνες. Αόριστος όρος ή ωμή πραγματικότητα που μάθαμε να συνυπάρχουμε


Δεν υπάρχει ημέρα του έτους που θα μπορούσε να κρατηθούμε μακριά από τις βλαβερές τοξίνες όποια προσπάθεια και αν κάνουμε δυστυχώς. 
Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις αναρίθμητες πηγές τοξίνωσης που έχουν ριζώσει 
για τα καλά στην ζωή μας.
Χωρίς να συντρέχουν λόγοι πανικού και δημιουργίας σπασμωδικών και αγχωτικών κινήσεων, θα αναφερθώ σήμερα σε αυτές τις πηγές τοξίνωσης, αλλά και στην συνέχεια στους φυσικούς τρόπους που θα μπορέσουμε να αμυνθούμε.
Με λόγια απλά, βομβαρδισμό τοξινών μας επιβάλει ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης κύρια στις μεγαλουπόλεις και αν μη τι άλλο οφείλουμε να το ξέρουμε και να προστατεύουμε την υγεία των παιδιών μας μα και την δική μας.
Εδώ θα τονίσω σε όλους πως τελικά οι τοξίνες δεν είναι μια αφηρημένη έννοια που επίσης αόριστα μας κάνουν κακό.
Οι τοξίνες είναι υπεύθυνες για την κακή ποιότητα ζωής σε προχωρημένες ηλικίες, για δεκάδες ασθένειες που χρόνο με τον χρόνο αυξάνουν τα ποσοστά τους, για όλους εκείνους τους προώρους θανάτους που συνεχώς προσβάλουν όλο και πιο μικρότερες ηλικίες.

Αναλυτικά τρόποι εισόδου τοξινών σε σώμα και οργανισμό:


Τοξίνες από την διατροφή.
Συντηρητικά από συσκευασμένα τρόφιμα, γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, πρόσθετα βελτιωτικά γεύσεως, πρόσθετες χρωστικές ουσίες, ορμόνες πάχυνσης πουλερικών βοοειδών ψαριών ιχθυοτροφιών, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, χημικές αρωματικές εσάνς απομίμησης γεύσης και αρώματος τροφών, γλυκαντικές ουσίες, μεταλλαγμένα, επεξεργασμένα λίπη και έλαια trans.

Τοξίνες από το περιβάλλον.
Μονοξείδιο του άνθρακα, air condition σε κοινόχρηστους χώρους, ατμοσφαιρικοί ρύποι, παθητικό κάπνισμα, αιωρούμενη σκόνη.

Τοξίνες από την ακτινοβολία. 

Από κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από φούρνους μικροκυμάτων, από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, από κολόνες υψηλής τάσης ηλεκτροδότησης, από αντικλεπτικά σκάνερ πολυκαταστημάτων, από σκάνερ αεροδρομίων, τραπεζών, Από ακτινολογικές εξετάσεις, από οικιακές ηλεκτρικές μηχανές.

Τοξίνες από τα καλλυντικά και είδη ατομικού καθαρισμού.
Από χημικές βαφές μαλλιών, από αποσμητικά με προωθητικά αέρια, από στερεωτικές λακ και τζελ, από χημικά αφρόλουτρα και σαμπουάν, από κρέμες περιποίησης του δέρματος, από συνθετικά αρώματα, από χημικά μακιγιάζ, από χημικά λευκαντικά δοντιών, από προϊόντα στοματικής υγιεινής.



Τοξίνες από τα είδη καθαρισμού του σπιτιού.
Από απορρυπαντικά πλυντηρίου με συνθετικά αρώματα, από απορρυπαντικά γενικού καθαρισμού, από χρώματα τοίχων και στιλβωτικά επίπλων, από καθαριστικά χαλιών και μοκετών, από λευκαντικά ρούχων και σκευών, από χημικά απορρυπαντικά πιάτων.

Τοξίνες από το νερό.
Από νερό της βρύσης επιβαρημένο με χλώριο, φθόριο, Βαρέα μέταλλα, απόβλητα εργοστασίων, κτηνοτροφικών μονάδων κ.α. από το δίκτυο ύδρευσης με ακατάλληλους σωλήνες, από εμφιαλωμένα νερά σε λάθος αποθηκευτικούς χώρους, πό μολυσμένο υδάτινο ορίζοντα κ.α.

Πολυφαρμακία.
Για ευνόητους λόγους δεν θα ήθελα να εντάξω την υποχρεωτική φαρμακευτική αγωγή που φορές αναγκαστικά λαμβάνουμε.
Όμως γεγονός είναι ότι η πολυφαρμακία, μάστιγα και στη χωρά μας, έχει αποδείξει ότι ευθύνεται για τοξικότητα και μάλιστα δημιουργία αμέσων προβλημάτων .

Αν και το πιθανότερο αυτή η αναφορά για τις πηγές τοξίνωσης Θα σας μοιάζει αυτονόητη, όμως το σίγουρο είναι ότι τρομάζει γιατί είναι η μαύρη αλήθεια και πολλούς θα βοηθήσει να το συνειδητοποιούσουν περισσότερο.

Βέβαια ο οργανισμός μας έχει όλους εκείνους τους μηχανισμούς αντανακλαστικής αποτοξίνωσης όμως με τέτοια επιβάρυνση σίγουρα θέλει και την βοήθεια μας είτε από καθαρές τροφές, είτε επιπροσθέτως από τα αναγνωρισμένα κλινικά φυσικά συμπληρώματα διατροφής και ιάματα.


Συμπερασματικά:
Ασφαλώς και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε ότι τοξικό υπάρχει στην ζωή μας κύρια σε διατροφή και περιβάλλον, όμως θα είναι και άτοπο να θεωρήσουμε ότι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε στο 100% δυστυχώς.
Μοναδικές λύσεις προστασίας θα βρούμε μόνο στο οπλοστάσιο της φύσης, αρκεί από την μια να γνωρίζουμε τα ειδικευμένα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν και από την άλλη να λαμβάνουμε όποια και αν είναι η επιλογή μας συστηματικά.
Είναι τραγικό λάθος που δυστυχώς το κάνουν αρκετοί, στο να χρησιμοποιούνε διάφορα συμπληρώματα διατροφής ή φυσικά ιάματα περιστασιακά και σε ακαθόριστους χρόνους.
Για παράδειγμα με λήψη σε Ganoderma Lucidum, ή Colostrum για ένα μήνα δεν θα τους δώσουμε τον απαιτούμενο χρόνο στο μεν πρώτο να μας αποτοξινώσει 100% και στο δε δεύτερο να ενισχύσει το ανοσοποιητικό μας έτσι ώστε να μπορεί ο οργανισμός να προβάλει στιβαρή αντίσταση στις δεκάδες εκατοντάδες τοξικές ουσίες που μας περιβάλουν δυστυχώς.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834




Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 

Διατροφή. 14 απλά βήματα για σωστή διατροφή.  &  Aντικολλητικά σκεύη κουζίνας. Με τις επικίνδυνες ουσίες τους που ανιχνεύονται στον οργανισμό μας  &  Φυτοφάρμακα. Πως εισχωρούν στην διατροφική αλυσίδα ?  &  Colostrum max 29%. Ισχυρό ανοσοποιητικό ισχυρή ανάπτυξη μυών οστών και ανάπλαση κυττάρων  &  Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Βιταμίνη - Βιταμίνες.  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ή αλλιώς Grape seed extract ( OPC )  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  Δίαιτα & διαιτολόγος: Συμβουλές για πλούσιες τοξίνες με αποτέλεσμα μηδέν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα