Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Μελισοθεραπεία. Προσέχουμε πάντα το αλλεργικό σοκ.


Το πρόβλημα με τις αλλεργίες είναι τεράστιο και όχι τόσο σπάνιο και μακριά από εμάς όσο νομίζουμε. 
Ένα αλλεργικό σοκ που είναι και η ακραία περίπτωση της αλλεργίας μπορεί να μας συμβεί ακόμα και από συνήθειες που έχουμε 
πολλών ετών.

Η είδηση ήταν τρομερή και προφανώς η ολιγωρία των θεραπευτών έπαιξε σημαντικό αρνητικό ρόλο για την πάσχουσα.

Αναλυτικά.
Μια 55χρονη γυναίκα από την Ισπανία πέθανε μετά από εναλλακτική θεραπεία βελονισμού, στην οποία αντί για βελόνες χρησιμοποιούσαν ζωντανές μέλισσες.
Η 55χρονη λάμβανε τη συγκεκριμένη θεραπεία μία φορά τον μήνα για τα τελευταία δύο χρόνια, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί από τους σφιγμένους της μύες και το άγχος.
Ωστόσο, κατά την τελευταία συνεδρία, η γυναίκα της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό ξαφνικά χλόμιασε, εμφάνισε δύσπνοια και κατόπιν έχασε τις αισθήσεις της.
Αυτό λιτά αναφέρει η εφημερίδα Independent.
Παρόλο που μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και της χορηγήθηκε αδρεναλίνη και ισχυρά αντισταμινικά ώστε να περιοριστεί η αλλεργική αντίδραση, η άτυχη γυναίκα πέθανε μερικές εβδομάδες αργότερα, από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια.
Η «μελισσοθεραπεία», γνωστή και ως «βελονισμός με τη βοήθεια μελισσών» περιλαμβάνει την τοποθέτηση ζωντανών μελισσών σε σημεία του σώματος του ασθενή. 

Στη συνέχεια ο θεραπευτής σφίγγει το κεφάλι του εντόμου μέχρι να εμφανιστεί το κεντρί του, με το οποίο διαπερνά το δέρμα.
Η μέλισσα πεθαίνει μετά από λίγη ώρα αλλά εντούτοις έχει αφήσει το δηλητήριο της στον υποδόριο ιστό.

Οι υποστηρικτές της μελισσοθεραπείας υποστηρίζουν ότι αυτή η μέθοδος «βελονισμού» είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην καταπολέμηση ρευματικών ασθενειών και την ανακούφιση από τον μυϊκό πόνο.
Μετά τον θάνατο της γυναίκας, Ισπανοί επιστήμονες ανέφεραν σε τοπικά ΜΜΕ, ότι παρά το γεγονός ότι η μελισσοθεραπεία μπορεί να έχει κάποια οφέλη, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ότι πρόκειται για ασφαλή μέθοδο.
Το περιστατικό αυτό μου θύμισε ένα πολύ αγαπημένο φίλο και πατριώτη το Ζήσιμο που ο πατέρας του ήταν και είναι μελισσοκόμος.
Όπως καταλαβαίνετε ο Ζήσιμος αν και ήταν δικηγόρος, από μικρός του άρεσε να βοηθά τον πατέρα του στις διάφορες εργασίες που είχε στα μελίσσια.
Έτσι ένα ρουτίνας μαγιάτικο πρωινό πήγε μόνος του να τα ελέγξει κάπου στους πρόποδες του Αίνου και σε κάποια μικρή στήριξη που προσπάθησε να κάνει σε ένα μελίσσι, κάποια τον τσίμπησε και μάλιστα στο μπράτσο.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο ο Ζήσιμος άρχισε να αισθάνεται μια αναπνευστική δυσφορία.
Υποψιασμένος και έμπυρος όπως ήταν ο Ζήσιμος άρχισε να κατεβαίνει τρέχοντας την πλαγιά για να φτάσει στο δρόμο που είχε αφήσει στο αυτοκίνητο τις αντισταμινίκες ενέσεις που τον είχα προμηθεύσει λίγες μέρες πριν.
Δεν θα το πιστέψετε.
Με το που πάτησε το πόδι του στον δρόμο λιποθύμησε και ευτυχώς περαστικός οδηγός τον μετέφερε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Αργοστολιού και στο παρά πέντε οι γιατροί πρόλαβαν τα χειρότερα.

Συμπερασματικά:
Η εκτεταμένη έκθεση σε αλλεργιογόνες ουσίες, ακόμα και σε άτομα που δεν είναι αλλεργικά, αυξάνει τις πιθανότητες να εμφανίσει ο οργανισμός τους κάποια ακραία αντίδραση, συγκριτικά με το παρελθόν που δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα.
Μπαίνοντας τώρα στην άνοιξη, ας είμαστε όλοι επιφυλακτικοί γενικότερα με τα τσιμπήματα εντομών.
Πέρα από την επιβεβλημένη ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, φυσικά πάντα με τα όπλα της φύσης, ας έχουμε στο πρόχειρο φαρμακείο μας ( Πάντα σε ειδικό φορητό τσαντάκι και σε δροσερό μέρος ) αντισταμινικές ενέσιμης μορφής αμπούλες και σίγουρα και κορτιζόνη.
Μα και εμείς αν δεν ξέρουμε ( Ας φροντίσουμε να μάθουμε στο τέλος τέλος ) να τις χειριστούμε, σίγουρα στον 21 αιώνα που διανύουμε κάποιος πλησίον μας θα ξέρει.
Τέλος θα σας τονίσω ότι τα πιο επικίνδυνα τσιμπήματα είναι αυτά κοντά στον λαιμό και το πρόσωπο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: Μέλισσες και η θαυμαστή, άνοση επιβίωση της κοινωνίας τους  &  Βασιλικός Πολτός.  &  Μέλι και κανέλα κάνουν θαύματα ?  &  Πολυβιταμινούχο ναι μεν αλλά . . . και πολυδύναμο.  &  Οι πολυδύναμες φυσικές φόρμουλες θα μας δώσουν λύσεις ? Τι αναφέρουν οι ειδικοί επιστήμονες.


Πηγή: Independent



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα