Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Προσοχή για παράνομη διακίνηση φαρμάκων μέσω διαδικτύου.

Σημεία των καιρών, ή ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα ?
Ολοένα και περισσότερες φορές φτάνουν στο φως της δημοσιότητας ακόμα και φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία που διακινούνται μέσα από το διαδίκτυο χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ.Κοινή ανακοίνωση του ΕΟΦ και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελλάδας.
Την άμεση αντίδραση του ΕΟΦ και τη συνεργασία με την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό των διαχειριστών ιστοσελίδων που καταφέρονται κατά των φαρμακείων και προωθούν παράνομα « αντιμυκητιακό » προϊόν, προκάλεσε η παρέμβαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Στο έγγραφο του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κοινοποιεί τις ιστοσελίδες, μέσω των οποίων λαμβάνει χώρα παράνομη πώληση σκευάσματος αγνώστου προελεύσεως μέσω διαδικτύου με την ονομασία « Onycosolve ».
« Ουδεμία όμως αναφορά γίνεται για τον υπεύθυνο κυκλοφορίας, την χώρα παραγωγής, την προέλευση και τα εργοστάσια παρασκευής του ως άνω σκευάσματος, τα συστατικά του, μελέτες και έρευνες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες τόσο για τη γνησιότητά του, όσο και την ασφάλειά του, κατά τρόπο που θέτει άνευ άλλου σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία», τονίζεται.
Στο ίδιο έγγραφο ο ΠΦΣ καταγγέλλει ότι « αναφέρονται δυσφημιστικές αναφορές για τα φαρμακεία όπως τα φαρμακεία δεν πουλάνε προϊόντα που δουλεύουν αποτελεσματικά » και « κανείς δεν το εισάγει στην Ελλάδα ( βέβαια η μαφία των ελληνικών φαρμακείων δεν αφήνει κανένα προϊόν να απειλήσει τα αναποτελεσματικά και επιβλαβή προϊόντα της ) ».
Η Διεύθυνση Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων του ΕΟΦ ενημερώνει τον ΠΦΣ ότι « συνεργάζεται με την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να εντοπιστούν οι διαχειριστές των συγκεκριμένων ιστοσελίδων ».

Όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, ο ΕΟΦ εξέδωσε δελτίο τύπου και ανακοινώνει ότι, μέσω του διαδικτύου, διαφημίζονται και διακινούνται φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία δεν διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας. « Μέσω της ιστοσελίδας www.eu-meds.net/gr διακινούνται αντίγραφα συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών προϊόντων, (προϊόντα για στυτική δυσλειτουργία, για απώλεια βάρους κλπ), με ξενόγλωσση συσκευασία και χωρίς άδεια κυκλοφορίας.
Μέσω ιστοσελίδων, διαφημίζεται και διακινείται, ως αντιμυκητιακό φάρμακο, το προϊόν Onycosolve, χωρίς να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου στη χώρα μας ».
Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης τονίζει πώς « τα φάρμακα δεν είναι ένα οποιοδήποτε προϊόν και ο μόνος ασφαλής τρόπος να τα προμηθευθούν είναι τα φαρμακεία που διέπονται από αυστηρότατους κανόνες λειτουργίας.
Η προμήθεια "φαρμάκων" από το διαδίκτυο εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία όσων τα προμηθεύονται» καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης.
Από ότι αντιλαμβάνεστε κύρια τα φαρμακευτικά προϊόντα δεν έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν ως εκπτωτικά καταναλωτικά αγαθά αφενός και αφετέρου είναι υποχρεωμένα να αναφέρουν στην συσκευασία τους τόπο και εργοστάσιο παράγωγης τους καθώς και αριθμό εγκρίσεως του ΕΟΦ ή αντίστοιχου φορέα χώρας της Ε.Ε.
Θα σας θυμίσω πριν μερικά χρόνια τι θόρυβος είχε δημιουργηθεί για τα πιστά αντίγραφα φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων ( Γεννόσημα ).
Πόσο μάλλον θα πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που πλασάρονται μέσα από το διαδίκτυο δεν έχουν καν χώρα και εργοστάσιο παρασκευής. 

Τέλος θα τονίσω πως τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα δεν έχουν καμία σχέση με τα ρούχα μαϊμού, ή τα παπούτσια.
Είναι επικίνδυνα.

Διαβάστε ακόμα: 

www.newsit.gr/egklhma/orgio-diakinisis-maimou-farmakon-sto-diadiktyo-16-istoselides-katevase-elas/2352620/ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα