Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Κολπική μαρμαρυγή. Υπαρκτό συχνότατο επικίνδυνο πρόβλημα και η φυσική μας προστασία.


Γνωστή εδώ και 100 χρόνια ως νόσημα 
των υπερηλίκων, που εντούτοις ολοένα και συχνότερα εμφανίζεται αλλά και παράλληλα κατεβάζει 
το όριο ηλικίας στους πάσχοντες. 
Άραγε και αυτή βρίσκει πρόσφορο έδαφος 
από τον σύγχρονο τρόπο ζωής ?
Μήπως οι τοξίνες, το τσιγάρο και το αλκοόλ 
βάζουν και εδώ το χέρι τους ?

Αυτό είναι το σημερινό μας θέμα, καθώς και ποιος είναι ο φυσικός τρόπος για να μην νοσήσουμε ποτέ.

Επιγραμματικά η κολπική μαρμαρυγή:
Η Κολπική Μαρμαρυγή, ανήκει στις υπερκοιλιακές αρρυθμίες και είναι η πιο συχνή αρρυθμία της καρδιάς παγκοσμίως.
Χωρίς προιδοποιητικά σημάδια οι παλμοί της καρδιάς ανεβαίνουν ακανόνιστα και κατακόρυφα.
Στην κολπική μαρμαρυγή, ο καρδιακός ρυθμός μπορεί να φτάσει ακόμα και πάνω από 140 παλμούς το λεπτό.
Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός κανονικού ρυθμού και της κολπικής μαρμαρυγής είναι ότι δεν μπορείτε να προβλέψετε πότε θα είναι ο επόμενος καρδιακός παλμός.
Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχει ταυτόχρονα και αρρυθμία.
Δηλαδή, κατά τη διάρκεια της κολπικής μαρμαρυγής, οι δύο άνω κοιλίες της καρδιάς χτυπούν ακανόνιστα και εκτός συγχρονισμού με τις δύο κάτω κοιλίες.
Ο φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός ενός ατόμου θα πρέπει να είναι μεταξύ 60 και 100 παλμών το λεπτό όταν είναι σε κατάσταση ηρεμίας.
Τα αίτια διακρίνονται κυρίως σε καρδιαγγειακής αιτιολογίας βαλβιδοπάθεια, αρτηριακή υπέρταση, ισχαιμική καρδιακή νόσο, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου κ.α. ή σε μη καρδιακής αιτιολογίας νόσους όπως θυρεοειδοπάθεια, πνευμονοπάθειες, αλκοολισμός, παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης κ.α.
Νεότερες μελέτες αποδεικνύουν πως η κατανάλωση αλκοόλ, ιδιαίτερα όταν είναι μεγάλη και μακροχρόνια, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την εκδηλωση κολπικής μαρμαρυγής.

Ο μεγάλος κίνδυνος της κολπικής μαρμαρυγής:
Αν και μοιάζει αθώα, η αν το θέλετε δεν θα κινδυνέψει σε μια κρίση της η ζωή του πάσχοντα, εντούτοις ο σχηματισμός θρόμβων είναι ορατός με ανεξέλικτες συνέπειες.
Συνήθως οι αναφορές κάνουν λόγο για σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που ωστόσο υπάρχουν καταγεγραμμένες ακόμα και ανακοπές ή βαριά εμφράγματα.
Με λίγα λόγια η Κολπική Μαρμαρυγή δεν είναι και τόσο αθώα όσο θα ήθελαν να πιστεύουν οι καρδιολόγοι της δεκαετίας του 80 και ίσως και του 90.
Έχει βρεθεί ότι διπλασιάζει τον κίνδυνο θανάτου ανεξαρτήτως λόγου, διπλασιάζει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, πενταπλασιάζει την πιθανότητα νοσηλείας ενώ επταπλασιάζει τον κίνδυνο αγγειακού εκγκεφαλικού επεισοδίου.
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις επιπλοκές που προκαλούνται από την φαρμακευτική αγωγή ή τις επεμβατικές θεραπευτικές τεχνικές.

Πρόληψη:
Δυστυχώς η πρόληψη και ειδικότερα στην Ελλάδα αγγίζει τα όρια του ανύπαρκτου.
Κάποτε μάλιστα σας είχα αναφέρει ότι κάνουμε τα πάντα για να χαλάσουμε την υγεία μας ή καλύτερα να προκαλέσουμε διάφορα νοσήματα στους εαυτούς μας.
Παρόλα αυτά επειδή η πρόληψη είναι το ήμισυ της καλής υγείας πέρα της ισορροπημένης διατροφής κατά πως προστάζει η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, υπάρχει και η άσκηση.
Έστω με βάδισμα για κάποια λεπτά της ώρας σε επίπεδο mars την εβδομάδα ομαλοποιείται η λειτουργία στο καρδιαγγειακό σε μεγάλο βαθμό.
Περιορισμός σε αλκοόλ ( Σημαντικά ποσοστά εμφάνισης της κολπικής μαρμαρυγής παρουσιαστήκαν σε άτομα με αλκοολισμό. )
Διακοπή του καπνίσματος.
Συχνή φυσική αποτοξίνωση και καθαρισμό των αυλών σε αρτηρίες και αγγεία από νεαρότερες ηλικίες, ( Με την είσοδο μας στην 3η δεκαετία της ζωής μας. ) με την φόρμουλα του πανεπιστημίου των Αθηνών και τουλάχιστον ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Έλεγχος πίεσης, ζαχάρου και αιματολογικές τακτικά εξετάσεις. ( Τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο από την είσοδο μας στην 4η δεκαετία της ζωής μας. )
Ήπια εισαγωγή στην Γανοθεραπεία και σε μόνιμη βάση ανάλογα με πιθανά παθολογικά ευρήματα με την είσοδο στην 5η δεκαετία της ζωής μας.
Τέλος έλεγχος σωματικού βάρους και διατήρηση σε εγρήγορση του μεταβολισμού, όταν παρατηρηθεί μεταβολή, αύξηση του σωματικού βάρους.

Προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος:
Η προστασία γενικότερα του καρδιαγγειακού μας συστήματος είναι υποχρέωση όλων μας και μάλιστα από τις νεαρές ηλικίες.
Πέρα λοιπόν των προαναφερομένων, στην περίπτωση μάλιστα που υπάρχει και επιβαρυντική κληρονομικότητα είναι επιβεβλημένη και συστηματική του καρδιαγγειακού συστήματος με λήψη Ω3 λιπαρών οξέων, συνένζυμο Q10, καθώς και του ευεργετικού για τις ευεργετικές ιδιότητες του Σκόρδου. 


Κλασική θεραπεία:
Η κλασική θεραπεία περιλαμβάνει σε πρώτη φάση φαρμακευτική αντιμετώπιση σε συνάρτηση με τυχόν άλλα καρδιακά προβλήματα ή νόσους του ασθενούς, ενώ σε δεύτερη φάση σε μη ανταπόκριση κυρίως στην θεραπεία σε επεμβατικές νέες τεχνικές με όλο και πιο καλά αποτελέσματα.
Ο ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας παραμένουν για πολλά χρόνια τα αντιαρρυθμικά, (Διαφόρων κλάσεων) καθώς και η αντιπηκτική αγωγή ( Με το γνωστό Sintrom ) ή τα αντιαιμοπεταλιακά ( Aspirin, Iscover – Plavix ) αναλόγως του κινδύνου που διατρέχει ο ασθενής για επιπλοκές από την νόσο.
Ουσιαστικά δηλαδή η κολπική μαρμαρυγή με την κλασική ιατρική αντιμετωπίζεται συμπτωματολογικά προς αποφυγή δημιουργίας θρόμβων στο αίμα.

Εναλλακτική φυσική θεραπεία:
Εδώ η φύση δίνει πραγματικά αξιόπιστες λύσεις ως προς την αποφυγή δημιουργίας θρόμβων, την ομαλοποίηση της ρευστότητας του αίματος, την ενδυνάμωση του καρδιακού μυ, και την επαναφορά της ελαστικότητας αρτηριών και αγγείων.
Με άξονα λοιπόν την συστηματική Γανοθεραπεία και με τετράμηνη λήψη τουλάχιστον ανά έτος της φόρμουλας του πανεπιστημίου των Αθηνών εξασφαλίζουμε την ελάχιστη έστω πιθανότητα σχηματισμού των θρόμβων και την σωστή διαβατότητα σε αγγεία και αρτηρίες, συμβάλλοντας μάλιστα στην δημιουργία παράπλευρης κυκλοφορίας σε αγγεία.
Τα Ω3 σε συνδυασμό με το Q10 επίσης θα ανανεώσουν την κυτταρική ανάπλαση.
Πέρα αυτών θα τονίσω πως με μια τέτοια συντονισμένη και τονίζω εξατομικευμένη αντιμετώπιση της κολπικής μαρμαρυγής θα υπάρξει και η δυνατότητα έστω και σε βάθος χρόνου η κατάργηση των αντιπηκτικών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

Συμπερασματικά:
Μέρα με την ημέρα η φύση με τα όπλα στήριξης ίασης και υγείας που διαθέτει αποδεικνύει ότι μπορεί, αρκεί να τα γνωρίζεις και να τα συντονίζεις σωστά.
Εν προκειμένου η κολπική μαρμαρυγή μπορεί να μην θεωρείται θανατηφόρο νόσημα της καρδιάς, όμως δεν παύει να εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την ζωή των πασχόντων και να επιφέρει πολλές άλλες παθήσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Το βέβαιο είναι ότι αντιμετωπίζεται αξιόπιστα με φυσικούς τρόπους.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  Καρδιά. Θωρακίστε την καρδιά σας με φυσικούς τρόπους !  & Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ή αλλιώς Grape seed extract ( OPC )  &  Παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος.  &  Γανοθεραπεία και κυκλοφορικό σύστημα, ή καρδιαγγειακό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα