Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2016

Σκλήρυνση κατά πλάκας και η καθολική εναλλακτική αντιμετώπιση της.

Γνωστό σήμερα σε όλους μας αυτοάνοσο νόσημα που θα μπορούσες εύκολα να του προσάψεις βαριούς και συνάμα σκληρούς χαρακτηρισμούς που προσβάλει νέους ανθρώπους.
Εξελίσσεται τις περισσότερες φορές ραγδαία φτάνοντας μέχρι την καθήλωση των πασχόντων και χωρίς ωστόσο η αντιμετώπιση του με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα να έχει φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.


Αντίθετα μάλιστα εύκολα ο καθένας μας θα μπορούσε να διαπιστώσει ότι ο τελικός  απολογισμός περισσότερα αρνητικά αποτελέσματα έχει παρά θετικά.

Η νόσος εξελίχθητε στον ρυθμό που αυτή αποφάσισε και μας μένουν οι παρενέργειες των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που κακά τα ψέματα δεν είναι και λίγες.

Ουδείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει στο 100% ότι με την χορήγηση κάποιου ή κάποιων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων το νόσημα εξαλείφτηκε.

Όλοι αναφέρονται σε μια αόριστη αναστολή της εξέλιξης της νόσου βάζοντας στην άκρη τις δυσάρεστες παρενέργειες που επέφερε η πανάκριβη φαρμακευτική αγωγή που χρησιμοποιήθηκε.

Πόσο ασφαλές για την υγεία των πασχόντων είναι επιτέλους το γεγονός να κυκλοφορούν στην Ελλάδα πάνω από 9 πειραματικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.

Μάλιστα ο ασθενής με 2 συγγενικά του πρόσωπα 1ου βαθμού υποχρεωτικά συνηγορούν υπογράφοντας το πρωτόκολλο πριν την έναρξη της θεραπείας λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους ότι μπορεί η κατάσταση του ασθενούς να βελτιωθεί, ή να παραμείνει στάσιμη ή και να χειροτερέψει.

Ο σχολιασμός μου για τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα θα σταματήσει εδώ έτσι απλά ΟΧΙ γιατί δεν θα μπορούσα και άλλα να πω, άλλα γιατί σήμερα δεν είναι αυτό το θέμα της δημοσίευσης μου.

Καθολική εναλλακτική αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας με τα όπλα που απλόχερα μας χάρισε η φύση.

Διαβάζοντας το έργο της Dr Terry Wahls μετά από προτροπή για να είμαι ειλικρινής μητέρας ασθενούς που αγωνίζεται με τον σύζυγο της για την υγεία του παιδιού τους, ενθουσιάστηκα για δυο λόγους πέρα του πολύ καλού αποτελέσματος που είχε η ίδια. 

Αφενός γιατί ουσιαστικά τεκμηρίωσα ακόμα μια φορά τις σκέψεις μου για την αντιμετώπιση γενικότερα κάθε αυτοάνοσου νοσήματος μα και αφετέρου γιατί εξανεμίστηκε και το απειροελάχιστο ποσοστό φόβου πιθανής αποτυχίας των περιστατικών που αντιμετωπίζω.

Τι επιθυμώ εγώ στις αγωγές που προτείνω ?

Ισχυροποίηση του ανοσοποιητικού, ενίσχυση του καρδιαγγειακού για να έχω παντού καλή κυκλοφορία του αίματος, ενίσχυση της ανάπλασης των υγιών κύτταρων όλου του σώματος και τέλος ενδυνάμωση μυϊκού, αναπνευστικού και νευρικού συστήματος.

Πως το επιτυγχάνω ?

Μόνο με συνδυασμούς φυσικών ιαμάτων και συμπληρωμάτων ανάλογα της βαρύτητας του περιστατικού που έχω να αντιμετωπίσω.  

Όλες οι προτάσεις μου βασίζονται σε ένα κεντρικό κορμό κοντολογίς που θα μου εξασφαλίσουν ένα ισχυρό καρδιαγγειακό και ανοσοποιητικό σύστημα και πάνω σε αυτόν κτίζω τα υπόλοιπα.

Διαβάστε με προσοχή την ιστορία της Dr Terry Wahls αρχικά για να διαπιστώσετε και εσείς πως νίκησε την σκλήρυνση κατά πλάκας με την ίδια λογική και στην συνέχεια να την παραλληλίσουμε μαζί με τα όσα προτείνω.
 
 
Ιστορικό.

Η Δρ Wahls είναι καθηγήτρια Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα, όπου διδάσκει, και ειδικεύει στην κλινική τραυματολογία βλάβης του εγκεφάλου. Αυτή η συμβατική γιατρός είχε το θάρρος να κάνει το βήμα έξω από το ιατρικό κατεστημένο.
Αρχικά διαγνώστηκε με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα σκλήρυνση κατά πλάκας, το 2000, ακολούθησε τη συμβατική διαδρομή και έπαιρνε φάρμακα χημειοθεραπείας και άλλα κατασταλτικά του ανοσοποιητικού, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την ασθένεια.
Μέχρι το 2003, η Δρ Wahls είχε προχωρήσει στην «Δευτερογενή προϊούσα πολλαπλή σκλήρυνση» ( Η πιο προχωρημένη μορφή ), και έπρεπε να αρχίσει να χρησιμοποιεί μια αναπηρική καρέκλα εξαιτίας της αδυναμίας στους ραχιαίους μυς της.

Στην ΣΚΠ, το ανοσοποιητικό σύστημα ευαισθητοποιείται και επιτίθεται στις πρωτεΐνες στο έλυτρο της μυελίνης το οποίο προστατεύει τους νευρίτες του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Όπως ο καθένας με μια εκφυλιστική ασθένεια , ήθελε να προλάβει την περαιτέρω επιδείνωση όσο το δυνατόν περισσότερο.

Λόγω της ιατρικής της εκπαίδευσης, η Δρ Wahls ήξερε ότι η έρευνα σε ζωικά μοντέλα της νόσου είναι συνήθως 20 ή 30 χρόνια πιο μπροστά από την κλινική πρακτική.
Έμενε μέχρι αργά κάθε βράδυ για να ψάχνει και να αξιολογεί τις έρευνες και να αναλύει τα τελευταία άρθρα σχετικά με την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ήξερε ότι οι περισσότερες από τις μελέτες των δοκιμών φαρμάκων, θα χρειαστούν χρόνια για την έγκριση του FDA κι έτσι στράφηκε στην έρευνα σχετικά με τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα τα οποία είναι σημαντικά για την υγεία των μιτοχονδρίων και του εγκεφάλου .
Συνέχισε την έρευνα αργά τις νύχτες, ανακάλυψε μελέτες που δείχνουν ότι με το πέρασμα του χρόνου, οι εγκέφαλοι των ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας είχαν την τάση να συρρικνώνονται.
Αυτό μεγάλωσε την περιέργεια της και την οδήγησε να ερευνήσει και τις άλλες ασθένειες που έχουν παρόμοια συρρίκνωση του εγκεφάλου, δηλαδή τις ασθένειες του Huntington, τη νόσο του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ.
Ένα πράγμα κοινό σε όλες αυτές τις εκφυλιστικές παθήσεις είναι η κακή λειτουργία των μιτοχόνδριων.

Τα μιτοχόνδρια είναι κάτι σαν τις «μπαταρίες» των κυττάρων που διαχειρίζονται την παροχή ενέργειας στο κύτταρο.

Εάν ξεχάσετε να τα θρέψετε, τα κύτταρά σας μαραίνονται και πεθαίνουν.

Οι μύες συρρικνώνονται, ο όγκος του εγκεφάλου συρρικνώνεται και τα άλλα κύτταρα στο σώμα σας βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο.
Βελτίωση ναι μεν, αλλά όχι αρκετή.
Με την έρευνα που έκανε η Dr Wahls, ανακάλυψε ότι ιδίως τρεις θρεπτικές ουσίες, ήταν απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία των μιτοχονδρίων:
1) Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. ( Τα προσλαμβάνουμε δηλαδή, από ψάρια ή λάδι το ελαιολαδο. )
2) Κρεατίνη ( Μια ένωση που ασχολείται με την παραγωγή ενέργειας στο σώμα )  
3) Το συνένζυμο Q10 - κατά προτίμηση στην «αναγώμενη» έκδοση του είναι , καλύτερα απορροφούμενο, γνωστό ως Ubiquinol που έχει 3 φορές μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δυνατότητα από ότι το κανονικό Co-Q10.

Μετά τη λήψη αυτών των συμπληρωμάτων, η επιδείνωση της επιβραδύνθηκε κάπως, αλλά παρέμενε ακόμα ασθενής.
Η μεγάλη αλλαγή – Παίρνοντας τα θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα.
Το φθινόπωρο του 2007, η
Dr Wahls είχε μια σημαντική στιγμή επιφοίτησης. Αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν αλλάξει τη διατροφή της ώστε να έπαιρνε αυτά τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον εγκέφαλο όχι από τα συμπληρώματα, αλλά από τα τρόφιμα που έτρωγε.

Για να ευδοκιμήσουν τα μιτοχόνδρια της για στη μέγιστη αποδοτικότητα τους χρειαζόταν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, θείο και αντιοξειδωτικά.

Η Dr Wahls επίσης ήθελε να βάλει στην διατροφή της όλα τα τρόφιμα που βοηθούν στον σχηματισμό της μυελίνης - κυρίως Β1 ( Θειαμίνη ), Β9 ( Φολικό οξύ ) και Β12 ( Κοβαλαμίνη ), ιχθυέλαιο και ιώδιο.
Για την επίτευξη όλων αυτών, προσάρμοσε την διατροφή της σε μια δίαιτα με ένα πρότυπο του κυνηγού-τροφοσυλλέκτη, ( Βασικά τρώμε ότι έτρωγε ο άνθρωπος των σπηλαίων ) το οποίο περιλαμβάνει ρίζες, σπόρους, ξηρούς καρπούς, λιπαρά ψάρια, κρέατα από φυτοφάγα , όργανα ζώων, και φυσικό ιώδιο από τα φυτά της θάλασσας.
Έτρωγε επίσης 9 κύπελλα μη-αμυλούχων λαχανικών και μούρα κάθε μέρα.

( Για να είναι εύκολο να το θυμάστε. Είναι 3 φλιτζάνια χόρτα, 3 φλιτζάνια λαχανικά που περιέχουν θείο, και 3 φλιτζάνια πολύχρωμα λαχανικά και μούρα. )
Τα Θειούχα λαχανικά είναι το κατσαρό λάχανο, το μπρόκολο, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το σχοινόπρασο, τα πράσα, τα μανιτάρια, τα σπαράγγια, κλπ.
Τα αμυλώδη λαχανικά όπως οι πατάτες ή τα δημητριακά όπως το ρύζι δεν τα έτρωγε εκτός αν είχε φάει πρώτα τα 9 κύπελλα από τα άλλα λαχανικά.
Συμβουλές για το “τρώγοντας με τον τρόπο με της Wahls” μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της.

Με αυτή την μέθοδο, τον τροπο που σχολαστικά ακλούθησε η Dr Wahls σήμερα μπορεί και διδάσκει στο παγκόσμιο χωρίς την ανάγκη της αναπηρικής καρέκλας. 

( Σύντομα θα δημοσιεύσω αναλυτικά την διατροφή που ακολούθησε η  Dr Wahls αναλύοντας την. )

Επιγραμματικά η  Dr Wahls κινήθηκε σε μια λογική που και εγώ προτείνω με ένα ευκολότερο τρόπο.

Όλες εκείνες οι ουσίες που στηρίζουν την μέθοδο της  Dr Wahls που επέλεξε να τις λαμβάνει αποκλειστικά από την διατροφή και με ένα αυστηρό καθημερινό μενού, κακά τα ψέματα μπορείς να τις λαμβάνεις με μεγαλύτερη σιγουριά σήμερα από έτοιμα πιστοποιημένα ιάματα, ιδιοσκευάσματα που έχω επιλέξει να συμπεριλαμβάνω στις αγωγές μου χωρίς ίχνος άγχους αν τα 9 κύπελλα λαχανικών είναι από υβρίδια χωρίς θρεπτική αξία, ή έχουν φυτοφάρμακα ή είναι κατεψυγμένα.

Για τα δε συμπληρώματα επιπρόσθετα μπορώ να πω με σιγουριά ότι σήμερα υπάρχουν εταιρίες πολύ αξιόπιστες που ελέγχονται από διεθνείς οργανισμούς δίνοντας στον θεράποντα τις απαιτούμενες εγγυήσεις που θέλει πριν τα χορηγήσει σε ασθενείς του.

 
Συμπερασματικά:

Άραγε υπάρχει άνθρωπος σήμερα που μπορεί να μην ξέρει ότι:

     I.        Οι φαρμακευτικές αγωγές δεν έχουν δώσει τουλάχιστον μέχρι σήμερα τα ποθητά αποτελέσματα.

   II.        Οι φαρμακευτικές αγωγές επισύρουν ένα μεγάλο αριθμό παρενεργειών που πολλές από αυτές μάλιστα δημιουργούν μόνιμες βλάβες στους ασθενείς.

 III.        Το Ganoderma Lucidum κτίζει ένα άριστο ανοσοποιητικό καρδιαγγειακό σύστημα ομαλοποιώντας ταυτόχρονα όλο τον οργανισμό.

 IV.        Το Ganoderma Lucidum έχει 300 και πλέων θεραπευτικές και θρεπτικές ουσίες.

   V.        Το Cordyceps κτίζει ένα ισχυρό μυϊκό σύστημα και επιπρόσθετα ομαλοποιεί όλες τις ενδοκρινολογικές λειτουργίες.

 VI.        Το Lion’sMane δρα ενάντια στον σχηματισμό πλάκας ανάμεσα στους νευροδιαβιβαστές και βοηθά την σωστή ανάπλαση των νευρικών κυττάρων.

VII.        Τόσο το Ganoderma Lucidum με το Lions Mane όσο και το Cordyceps συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους συμπληρώνοντας το ένα το άλλο χωρίς ίχνος παρενεργειών.

VIII.        Το συνένζυμο Q10 επιπρόσθετα δρα επιλεκτικά στην οξυγόνωση όλων των νευρικών κυττάρων κυρίως του εγκεφάλου καθιστώντας τα ισχυρά.

  IX.        Οι φυσικές βιταμίνες γενικότερα, αλλά κύρια οι Ε, Β, C και D που προκύπτουν από 9 φυσικές συμπυκνωμένες υπέρ τροφές δεν είναι βασική αρωγή ενάντια του νοσήματος της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

    X.        Ο συγκεκριμένος συνδυασμός σε αναλογίες που προέκυψε μετά από κλινική φαρμακευτική πολυετή έρευνα του πανεπιστημίου των Αθηνών της Πικνογενόλης με το GinkgoBiloba και to Grape seed extract OPC πέρα των άλλων προάγει την οξυγόνωση του εγκεφάλου και την σωστή ανάπλαση και ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων.

  XI.        Το bio Colostrum max κτίζει ισχυρό ανοσοποιητικό, οστά και μυς.

XII.        Τέλος. Τα Ω 3 λιπαρά συμπυκνωμένα που προκύπτουν από τα ψάρια θα προστατευόσουν μόνιμα την καρδιά του ασθενούς για να στέλνει ακούραστα αίμα με εξασφαλισμένο οξυγόνο θρεπτικές και ιαματικές ουσίες σε κάθε κύτταρο.

Προσωπικά πιστεύω δεν υπάρχει κανείς.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο συνδυασμός των προαναφερομένων, η εξατομίκευση και η αντιμετώπιση κάθε περιστατικού ξεχωριστά μόνο από ειδικούς.

« Η κάθε περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας  είναι μοναδική, ενώ σε ερευνητικό επίπεδο γίνεται σημαντική προσπάθεια, ώστε να προσδιοριστούν γενετικοί δείκτες που θα μας επιτρέψουν την καλύτερη πρόγνωση της πορείας της νόσου » Ανέφερε ο Γεώργιος Χατζηγεωργίου, Καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο e-mail.  g.g.erisianos@gmail.com  ή στο τηλέφωνο 6942.598.834

 
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 


Διαβάστε ακόμα:

 

Πληροφορίες από:  terrywahls.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα