Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Βελτιωτικές της γεύσης τοξίνες !



Αλλοίμονο !  
Φροντίζουν την γεύση για εμάς,
αλλά χωρίς εμάς . . .
. . . και ποιος από εσάς είχε την παραμικρή αμφιβολία !
Νοστιμότατα γαριδάκια και πατατάκια για την παραλία και την θέαση στην τηλεόραση του αγαπημένου μας σίριαλ, παριζάκι οικονομικό για το κολατσιό του παιδιού μας,  Ε΄ να κτυπήσουμε και ένα Berger για την λιγουρίτσα, τι άλλο μας έμεινε ?

Να ανοίξουμε μια κονσέρβα τόνου το μεσημέρι για την σαλάτα μας που θα συνοδεύει το κυρίως γεύμα της ημέρας που θα αποτελείται από νοστιμότατες κοτομπουκίτσες με τραγανές προτηγανισμένες κατεψυγμένες πατάτες εισαγωγής.
Αυτό είναι ένα συνηθισμένο ημερήσιο μενού μιας αστικής νεοελληνικής οικογένειας χωρίς την στοιχειώδη γνώση προστασίας της υγείας, μιας και αν μη τι άλλο φρόντισε φιλότιμα για την ημερήσια κάλυψη του οργανισμού της σε τοξίνες.

Βελτιωτικές της γεύσης τοξίνες σήμερα μιας και η λήψη τους γενικότερα από την διατροφή δεν έχει όρια.

MGM ή Γλουταμινικό Μονονάτριο σας λέει τίποτα ?

Μπορεί να ξεκίνησε να χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες στην Κινέζικη κουζίνα ως ενισχυτικό της γεύσεις σε κρέας, ψάρι και θαλασσινά, κυρίως στις σούπες τους, αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιείται κατά κόρων σήμερα σε όλες τις επεξεργασμένες τροφές που κυκλοφορούν στα ράφια super market μέχρι fast food και σε mix μπαχαρικών.

Το MSG βόλεψε πολύ την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων γιατί έχει γεύση που συνδυάζει το γλυκό, το αλμυρό, το ξινό και πικρό ταυτόχρονα ανεβάζοντας την ένταση νοστιμιάς στις επεξεργασμένες τροφές.

Το MSG ανήκει σε μια μεγάλη ομάδα πρόσθετων βελτιωτικών της γεύσεις που ουσιαστικά και πέρα από την ανάδειξη της, δρα στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα του ανθρώπου ( ΚΝΣ ) και προκαλεί εθισμό στον κατανοητή και αύξηση της όρεξης.

Σίγουρα στις συσκευασίες δεν θα το βρείτε στα συστατικά που υποχρεωτικά αναγράφονται με το όνομα του αλλά με εκείνους τους μαγικούς κωδικούς με το Ε μπροστά.

Επίσης σε μεγάλες ποσότητες λήψης μπορεί να προκληθεί υπνηλία, δυσκαμψία, κοιλιακό άλγος και αδιαθεσία, ατονία.

Τα πιο επικίνδυνα βελτιωτικά της γεύσεις να θυμάστε θα τα βρείτε με τους εξής κωδικούς.

·         Ε612 ( Γλουταμινικό Μονονάτριο ή MSG )

·         Ε620 ( Γλουταμινικό οξύ )

·         Ε621 ( Γλουταμινικό Νάτριο )

·         Ε622 ( Όξινο Γλουταμινικό Κάλιο )

·         Ε623 ( Όξινο Γλουταμινικό Ασβέστιο )

·         Ε627 ( Γουανιλικό Νάτριο )

·         Ε623 ( Ινοσινικό Νάτριο )

·         Ε635 ( Ινοσινικό Κάλιο )

·         Ε635 ( Άλατα με νάτριο των 5 - ριβοζονουκλεοτιδίων  – τα μόνα που δεν επιτρέπεται σε βρεφικές και παιδικές τροφές. )

Όλα αυτά ή και μέρος αυτών χρησιμοποιούνται σε αλλαντικά γενικά, σε αρτοσκευάσματα, σε κονσέρβες, σε κύβους γεύσης, σε έτοιμες σάλτσες, σε έτοιμες σούπες κτλ αλλά και σε γεύματα Fast Food, σε Κινέζικα εστιατόρια  και σε χώρους μεγάλης μαζικής σίτισης.  

Σίγουρα μερικά από αυτά δεν μπορούμε να τα αποφύγουμε εντελώς και γι’ αυτό σας παρακινώ για μια συνεχή ανάγκη αποτοξίνωσης όσο και αν προσέχουμε.

Το ευτύχημα είναι ότι η φύση με τα προϊόντα της μας έδωσε σπουδαίες λύσεις προστασίας όπως είναι η Πυκνογενόλη, το Ganoderma Lucidum, τα A.F.A. η Σπιρουλίνα κ.α.


Σε προσεχές δημοσίευμα δεσμεύομαι ότι θα σας κάνω αναφορά σε όλα τα επικίνδυνα Ε για την υγεία μας.

Κλείνοντας τονίζω πως προσωπικά με τίποτα δεν αλλάζω τα Ελληνικά φρούτα στην εποχή τους, το ψωμί ολικής, την φέτα Κεφαλονιάς, τις πραγματικές Ελιές Καλαμών, την χωραφίσια ντομάτα στην εποχή της πάντα και γενικά τα πρωτογενή προϊόντα της πατρίδας μας.


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα