Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια Εβδομάδα κατά του Γλαυκώματος

Κοντά στις 250.000 Έλληνες πάσχουν από γλαύκωμα που οι μισοί από αυτούς δεν το γνωρίζουν.
Είναι μια ασθένεια του ματιού που προκαλείται από την έλλειψη της ροής των υγρών του και αυξάνει την ενδοφθάλμια πίεση του.
Είναι σημαντικό να λάβουμε υ’ όψιν μας ότι το 2% των ανθρώπων άνω των 40 παρουσιάζει ενδοφθάλμια υπέρταση που θεωρητικά είναι το πρώτο στάδιο του γλαυκώματος.

Η διάγνωση της υπέρτασης του ματιού είναι δύσκολη και γι’ αυτό καθιερώθηκε το 2010 από την Παγκόσμια Οργάνωση Γλαυκώματος (WGA) η εβδομάδα κατά του γλαυκώματος.  

Κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος, κορυφαίοι οφθαλμίατροι απ' όλο τον κόσμο ενώνουν τις φωνές τους, προκειμένου να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση, αναφορικά με τις συνέπειες της μειωμένης όρασης ως αποτέλεσμα του γλαυκώματος και της επίδρασής του στην καθημερινή ζωή των ασθενών.

Τονίζεται ιδιαίτερα πως το γλαύκωμα μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην τύφλωση

Οι ειδικοί τονίζουν ότι η ποιότητα ζωής των ασθενών με γλαύκωμα πλήττεται σοβαρά, καθώς έχουν μειωμένη ικανότητα στην εκτέλεση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους.

Προσοχή.
Αν η διάγνωση γίνει στα πρώιμα στάδια, είναι πιο εύκολη η αντιμετώπιση του γλαυκώματος.

 

 

 


Διαβάστε ακόμα:

 

 

 



ΠΗΓΗ: www.sansimera.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα