Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down.

Ένα υπαρκτό πρόβλημα εντός εισαγωγικών, υπαρκτό και στην χώρα μας δυστυχώς ακόμα ως ταμπού πράγμα που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την ζωή αυτών των παιδιών.
Επιστημονική εξήγηση στις μέρες μας υπάρχει για το πώς προκύπτει το σύνδρομο Down που όμως δεν ευοδώνεται και με ανάλογη λύση.
Αυτό που απομένει επί του παρόντος είναι ο ανθρώπινος παράγοντας της φυσιολογικής αποδοχής.

Είναι παιδιά όλων μας έτσι απλά και μόνο με αγάπη και φροντίδα πρέπει να τα αγκαλιάζουμε.
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.

Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21.

Προέρχεται κατά 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο και επηρεάζει περίπου μία στις 600-700 γεννήσεις παιδιών.

Η πρώτη παρατήρηση του συνδρόμου έγινε το 1866 από τον John Langdon Down.

Ο άγγλος γιατρός παρατήρησε ότι μερικά νεογνά που γεννιούνται έχουν εξωτερική όψη παρόμοια με αυτή των Μογγόλων, απ' όπου προήλθε και η ονομασία μογγολισμός, που στις μέρες μας έχει εγκαταλειφθεί.

Τα παιδιά με σύνδρομο Down αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση και μαθησιακή δυσκολία, ενώ είναι επιρρεπή σε μια σειρά από ασθένειες.

Με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονιών και δασκάλων, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο

( 3ο  χρωμόσωμα στο 21ο  ζεύγος = 3.21 ).

Το βέβαιο είναι ότι με κατάλληλη εκπαίδευση όπως προαναφέρθηκε και την αποδοχή όλων μας μπορούν να αποτελέσουν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού


 


ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα