Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Διαβήτης τύπου 2 και οι προειδοποιήσεις του.

Πολλές φορές έχω αναφέρει ότι ο διαβήτης είναι η πιο ύπουλη ασθένεια που υπάρχει στην σύγχρονη ανθρωπότητα.
Αυτό έρχεται να το επιβεβαίωση ακόμα μια αριθμητικά τεράστια έρευνα της ιατρικής σχολής της Νέας Υόρκης που κατεβάζει ηλικιακά τον μέσο όρο των διαβητικών από το τεσσαρακοστό πέμπτο έτος στο τριακοστό ένατο.

Επίσης εκείνο που επιβεβαιώθηκε είναι ότι ο διαβήτης δεν εκδηλώνει την ύπαρξη του άμεσα, αλλά υφίσταται σε μια υπολανθάνουσα μορφή φορές και χρόνια πριν εκδηλωθεί.

 
Παράλληλα στην συγκεκριμένη μελέτη που άγγιξε το ένα εκατομμύριο ανυποψίαστους ανθρώπους αποδειχτήκαν τόσο πολλά από τα αίτια που τον προκαλούν, όσο και κάποιες προειδοποιήσεις που θα πρέπει να έχουμε κατά νου για να προστατευτούμε.

Κοντολογίς το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι η εγρήγορση που θα πρέπει να έχουμε όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας μιας και σφηνωμένο στο μυαλό μας είναι πως μόνο άτομα της τρίτης ηλικίας μπορεί να νοσήσουν.

Προειδοποιήσεις και αιτίες.

·         Ο διαβήτης τύπου 2 χρόνια δεν κοιτά και μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και από την εφηβική ηλικία.

·         Η υπερβολική αναίτια δίψα κύρια σε εφήβους και νεαρά άτομα είναι ένα από τα πρώτα συμπτώματα του διαβήτη.

·         Επίσης και η συχνοουρία ανεξαρτήτου ηλικίας.

·         Η κυκλοθυμική συμπεριφορά κατέλαβε μεγάλα ποσοστά σε εκείνα τα άτομα που τελικά νοσούσαν ή νόσησαν στην συνέχεια.

·         Έφηβοι που υστερούσαν μυϊκά και είχαν μειωμένη συγχρόνως καρδιο-αναπνευστική δυνατότητα διέτρεχαν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν από διαβήτη πριν συμπληρώσουν καν το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους.

·         Παχύσαρκοι εικοσάρηδες – τριαντάρηδες με καθιστική ζωή ανεβήκαν στο βάθρο της πρώτης θέσης του διαβήτη τύπου 2 πριν συμπληρώσουν το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους.

·         Ένα καθοριστικό αίτιο του διαβήτη τύπου 2 ήταν και η κληρονομικότητα με υπερδιπλάσιες πιθανότητες σε αυτούς που είχαν και τους δυο γονείς διαβητικούς.

·         Γενικότερα άτομα που είχαν μειωμένη φυσική κατάσταση είχαν τριπλάσιες πιθανότητες να νοσήσουν από διαβήτη.

·         Τέλος άτομα που σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα παρουσίαζαν αναίτια αδιαθεσία, αίσθημα ταχυκαρδίας και ατονία παρατηρήθηκε ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό τελικά νόσησαν τα επόμενα χρόνια της ζωης τους και ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Συμπερασματικά.
Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να προσβάλει τον κάθε ένα από εμάς ακόμα και σε νεαρή ηλικία.

Η ισορροπημένη διατροφή, ή καθημερινή άσκηση και οι συχνές μετρήσεις του ζαχάρου επιβάλλεται σε όλους κύρια σε αυτούς που έχουν ένα ή περισσότερα συμπτώματα από αυτά που προανέφερα.  

 
 
 
 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 

 


Διαβάστε ακόμα σχετικά άρθρα: 

 

 

 

 

Ολόκληρη η μελέτη δημοσιεύτηκε στο  Annals of Internal Medicine.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα