Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Δεν μοιάζει, είναι μάστιγα η έλλειψη της ψυχικής υγείας κύρια στις επονομαζόμενες προηγμένες χώρες.  


Τα αίτια πάρα πολλά, φορές έχουν αναρτηθεί και από το blog μας, όμως από τα σοβαρότερα είναι η έλλειψη επικοινωνίας, η απομάκρυνση από τον φυσικό τρόπο ζωής και τέλος ο ανώφελος καταναλωτισμός σε συνδυασμό με την εσωστρέφεια.

 
Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα.

Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.

Όσο αφορά τη χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, μόλις το 80% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και λιγότερο από το 50% προσφεύγει στη στήριξη του ιατρού.

Ένα 10 με 12% του συνόλου του πληθυσμού όλων των ηλικιών πάσχει από ψυχικές ασθένειες.

Συνιστώ ψυχραιμία μιας και οι καιροί είναι δύσκολη και μην διστάσετε να απευθυνθείτε στους ειδικούς χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.

 

Γιώργος Ερυσιάνος Κυριακού.


Διαβάστε ακόμα: 
Κατάθλιψη.Είναι κληρονομική η κατάθλιψη;  &  Η αϋπνία προκαλεί κατάθλιψη  &  Κατάθλιψη, σχέση και σεξουαλική Ζωή.  &  Δυσάρεστες ψυχολογικές καταστάσεις της δύσης.
 
 

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ
ΠΗΓΗ: sansimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα