Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Διεθνής Ημέρα Ακτινολογίας 2020


Επιλογή κάθε ακτινολόγου, τεχνολόγου είναι να ζήσει σχεδόν δια βίου μέσα στην βλαβερή ακτινοβολία προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη διάγνωση δεκάδων παθήσεων. 
Από ένα απλό σύνηθες κάταγμα έως μιας βαριάς μορφής πνευμονίας ή καρκίνου χωρίς τον ακτινοδιαγνώστη η διάγνωση στην καλύτερη περίπτωση θα ήταν πολύ, πολύ δύσκολη.
Ακτινολογία ονομάζεται η ειδικότητα της Ιατρικής επιστήμης που χρησιμοποιεί τεχνολογίες απεικόνισης των εσωτερικών οργάνων ή άλλων μερών του σώματος, με σκοπό τη διάγνωση και πολλές φορές επεμβατικά τη θεραπεία ασθενειών.
Με την πρόοδο όμως της Ιατρικής και της Φυσικής, κυρίως τα τελευταία 30 χρόνια, ανακαλύφθηκαν και άλλες μέθοδοι απεικόνισης του σώματος όπως η υπερηχοτομογραφία ( Υπέρηχος ) και ο μαγνητικός συντονισμός οι οποίες, παρ' όλο το ότι δεν χρησιμοποιούν ακτίνες Χ, συμπεριλαμβάνονται στην Ακτινολογία.


Η Διεθνής Ημέρα Ακτινολογίας ( International Day of Radiology ) καθιερώθηκε το 2012, με κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας, ( ESR ) της Ακτινολογικής Εταιρείας της Βορείου Αμερικής ( RSNA ) και του Αμερικανικού Κολεγίου Ακτινολογίας ( ACR ) για να αναδείξει τη σημαντική συμβολή της ακτινολογίας στη σύγχρονη ιατρική.

Η Διεθνής Ημέρα Ακτινολογίας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου για να αποτίσει φόρο τιμής στον γερμανό φυσικό Βίλχελμ Ρέντγκεν, ο οποίος ανακάλυψε τις ακτίνες Χ.



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα