Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Συμπληρώματα διατροφής, βότανα και γενικά φυσικά ιάματα. . .

. . . με πολύ μπλα, μπλα και τα πάντα όλα όπως λέει εκλαϊκευμένα σήμερα ο λαός.
Μια πρώτη απόπειρα θα προσπαθήσω να κάνω, προκειμένου αφενός να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια ορθολογική σειρά, μα και αφετέρου να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας, μιας και μου μοιάζει να βιάζεται η δύναμη της φύσης άλλη μια φορά αλλά από την αντίθετη μεριά.
Μετά την συμπλήρωση ενός αιώνα συν απαξίωσης της από τους ανθρώπους, ήρθε η εποχή που κάθε φυσικό ίαμα θεραπεύει κάθε αρρώστια.

Ο λόγος σε μια ατέλειωτη  υπερφλυαρία των ιδιοτήτων φυσικών ουσιών που ξεπερνά τα όρια της υπερβολής στην καλύτερη περίπτωση, μα και φορές επικίνδυνης  για την υγεία πολλών ευκολόπιστων συνανθρώπων μας που υποφέρουν και αναζητούν την γιατρειά.

Σταγόνα, σταγόνα το ποτήρι της υπομονής μου σε υπερβολές που αδικούν παράφορα τα θαυματουργά ιάματα της φύσης το ξεχείλισε χθες μια σειρά μονόφυλλων ιλουστρασιόν εντύπων συγκεκριμένης εταιρίας που εμπορεύεται κάποια αξιόλογα βότανα μα για συγκεκριμένες ενδείξεις.

Στο βωμό της αύξησης λοιπόν των πωλήσεων της, έβαλε στην άκρη την πραγματικές δράσεις των προϊόντων της και αράδιαζε επί της ουσίας για όλα πανομοιότυπα λέξεις, φράσεις κλειδιά για καλή υγεία σε βαθμό τέτοιο που να θεωρήσεις των εαυτό σου αφελή που δεν τα λαμβάνεις με τις χούφτες τόσο καιρό για να γιάνεις.

Περίεργα πως όλα θεράπευαν τον καρκίνο.
Όλα έδιναν οξυγόνο στα κύτταρα όλου του σώματος.
Όλα θεράπευαν τα γερατειά γενικά. ( Αρθρίτιδα, Οστεοπόρωση, Καρδιοπάθειες, Άνοια, αρτηριοσκλήρυνση κτλ )
Ε’ καλά αλίμονο, όλα θεράπευαν όλα τα αυτοάνοσα.
Όλα ρύθμιζαν τον διαβήτη, την χοληστερίνη και τα τριγλικερίδια.
Όλα σε κρόταγαν πάντα νέο.
Όλα έκαιγαν το περιττό λίπος.
Και τέλος όλα είχαν ( Και ας μην είχαν ούτε κατ’ υποψία ) όλες εκείνες τις ουσίες που κλινικά απέδειξαν την ευεργετική τους δράση. ( Ω λιπαρά, αμινοξέα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, πολλές βιταμίνες. )

Τέλος από την συγκεκριμένη εντυπωσιακή σειρά εντύπων έμαθα πως η φρουκτόζη δεν επηρεάζει τον διαβήτη και ότι τα ενζυμα είναι περισσότερα από 2.000.

Τώρα γιατί η επιστημονική κοινότητα όχι μόνο απαγορεύει την φρουκτόζη στους διαβητικούς αλλά την θεωρεί και αιτία για τον διαβήτη τύπου 2 και γιατί ως σήμερα έχει ανακαλύψει μόνο 700 ενζυμα είναι προφανώς άλλη υπόθεση που την συγκεκριμένη εταιρία την αφήνει παντελώς αδιάφορη.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει ( Ευτυχώς μικρό ποσοστό ) και στο διαδίκτυο που φορές διαβάζοντας κάποια δημοσιεύματα ξαφνιάζομαι με την απίθανη ανευθυνότητα ορισμένων.   

Ξέρετε, το να υπερβάλεις διαφημίζοντας ένα μιξεράκι για τον φραπέ είναι τελείως διαφορετικό από το να υπόσχεσαι ίαση εκεί που δεν μπορεις να προσφέρεις ούτε καν εφήμερη ίαση.

Επιτέλους ας μπει κάποιο τέλος σε όλα αυτά τα ανεύθυνα δημοσιεύματα και ας αφήσουμε τα φυσικά ιάματα στην πραγματική τους διαδρομή.

Τέλος δυστυχώς αυτά που καταγγέλλω σήμερα υπάρχουν και οφείλουμε όλοι να έχουμε τον νου μας και να ξεχωρίζουμε το παραπλανητικό δημοσίευμα από το επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Θέλοντας λοιπόν να βάλουμε κάποια αρχή, μέση και τέλος ας τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά έτσι ώστε να κατανοήσουμε όλοι το σωστό από το λάθος.

Αρχικά κάνω σαφές ότι τα φυσικά ιάματα, βότανα ακόμα και τα συμπληρώματα διατροφής που η φύση απλόχερα μας χάρισε έχουν λόγο ύπαρξης και μάλιστα μεγαλύτερο θα τολμούσα να πω από κάποια χημικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που μας φορτώνουν παρενέργειες.

Έχουν δραστικές χρήσιμες ουσίες για την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά αρκεί να τις χειρίζονται υπεύθυνα γνώστες τόσο των ουσιών αυτών, όσο και της λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος και των ασθενειών που το μαστίζουν.

Κακά τα ψέματα, μόνο αυτοί έχουν τις διαπιστεύσεις χειρισμού της όποιας φυσικής, ιαματικής, φαρμακευτικής ουσίας και των συνδυασμών που μπορεί να γίνουν εξατομικευμένα για τον κάθε άνθρωπο.

Ακόμα και οι πολέμιοι των φυσικών ιαμάτων δεν μπορούν τεκμηριωμένα να αμφισβητήσουν τις ευεργετικές δράσης του Βαλσαμόχορτου, του Ιπποφαές, του Cordyceps, της Πυκνογενόλης, του Ganoderma Lucidum, της Spiroulina των A.F.A. και τόσων άλλων φυσικών ουσιαστικών ιαμάτων.

Μα και από την άλλη, κάνεις ένθερμος υποστηρικτής της μητέρας φύσης δεν μπορεί να υποτιμήσει με τα όπλα της τον καρκίνο, την πολλαπλή σκλήρυνση, την καρδιοπάθεια και τόσα άλλα βασανιστικά νοσήματα. 

Κάνω σαφές πως τα φυσικά ιάματα έχουν μια απίθανη μοναδική δράση σε ότι αφορά την πρόληψη και την διατήρηση της νεανικότητας μας, αλλά δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι  όταν αισθανόμαστε υγιής αδιαφορούμε για την ύπαρξη της επιδεκτικά.

Προτιμούμε να ξοδεύουμε τεράστια ποσά για τσιγάρα, ποτά και μεταλλαγμένα τρόφιμα, ενέργειες που αποδειγμένα καταστρέφουν λίγο, λίγο την υγεία μας και τσιγκουνευόμαστε να δώσουμε έστω και πενήντα λεπτά την ημέρα για ένα φυσικό συμπλήρωμα υπέρ της.

Τέλος ξεκαθαρίζω ακόμα ότι η αρωγή της φύσης κλινικά σήμερα είναι αποδειγμένη ακόμα και στην πιο ανίατη ασθένεια όταν και εφόσον γίνει η σωστή επιλογή και ο συνδυασμός των ιαμάτων της.

Μόνο κακό στην υγεία μας και στην επιβεβλημένη επιστροφή μας στην φύση μπορούν να κάνουν οι ψεύτες καιροσκόποι που εκμεταλλεύονται την άγνοια και την ελπίδα ασθενών.

 
Συμπερασματικά:
Αναμφίβολα βότανα, συμπληρώματα διατροφής, φυσικά ιάματα,  σήμερα παρά ποτέ άλλοτε είναι απαραίτητα για την υγεία μας, την ευεξία μας και την ομορφιά μας.

Σήμερα που οι τοξίνες πλημύρισαν την ζωή μας σε κάθε της βήμα, το πέπλο προστασίας της φύσης είναι ακόμα μια φορά εδώ και δεν του αξίζει να το κακοποιήσουμε. 

Αντίθετα μάλιστα μας δίνει τις λύσεις σε κάθε μας πρόβλημα σίγουρα.

Εμπιστευθείτε μόνο τους ειδικούς και καταγγέλλεται τους αριβίστες ασεβής που προσπαθούν στον βωμό του χρήματος να κάνουν ακόμα μια φορά κακό στην υγεία μας και στην δύναμη της φύσης.  

 

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 


Διαβάστε ακόμα: 


 

 
                                                       

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό το άρθρο σας.

    Ευχαριστούμε που μας υπενθυμίζεται το αυτονόητο και το προφανές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άρθρα

σχετικά άρθρα