Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Γονιμότητα και οι λύσεις που υπάρχουν στα βότανα.

Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών
στην Ελλάδα με πρόβλημα στην γονιμότητα,
που δυστυχώς κατά την προσωπική μου άποψη
με το που θα το διαγνώσουν αφήνονται 
στα πλοκάμια των ορμονοθεραπειών
που τόσο πολύ έχουν κατηγορηθεί.
Ψυχοσωματικά  προβλήματα, παχυσαρκία, πολλαπλές αποβολές κύησης και κοινωνική απομόνωση είναι σύνηθες φαινόμενα και γνωστά σε όλους με χειρότερο την μετέπιπτα πορεία της υγείας κύρια των γυναικών.


Εδώ εν’ πρώτης απλά θα τονίσω ότι το πρόβλημα γονιμότητας δεν διαχωρίζει γυναίκες από άνδρες
και ας αφήσουν στην άκρη εγωιστικές συμπεριφορές οι φίλοι άνδρες αναγνώστες και ας κοιτάξουν το πρόβλημα κατάματα πριν υποβάλουν τις γυναίκες τους σε μια δαιδαλώδη διαδικασία.

Γιατί κακά τα ψέματα, τα προβλήματα που πιθανά θα δημιουργήσει κάθε παραβίαση της φυσιολογικής έκκρισης των ορμονών μας είναι τεράστια και θα μπορούσα να πω ακόμα άγνωστα.

Προβλήματα γονιμότητας.

Τι έχει μεσολαβήσει μέσα στα προηγούμενα χρόνια και παρουσιαστήκαν τα προβλήματα της γονιμότητας τόσο έντονα στις μέρες μας ?     

Είναι πραγματικά ένα ερώτημα με πολλές λογικές εκδοχές ως απάντηση με κύριο άξονα όμως την απομάκρυνση μας από την φύση όχι μόνο ως τρόπος ζωής, αλλά και διατροφής.

Οι τοξίνες πλημύρισαν τον οργανισμό μας και τα προβλήματα που δημιούργησαν πάρα πολλά και μεταξύ αυτών και το πρόβλημα της γονιμότητας.

Πριν προβείτε σε όποια θεραπεία με φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα ( Όταν υπάρχει ασφαλώς η έγκυρη γνωμάτευση από τους ειδικούς ιατρούς ) δώστε την ευκαιρία αρχικά στα προϊόντα της φύσης.

Αποτοξινωθείτε με φυσικό τρόπο και στην συνέχεια ενισχύστε το ορμονικό σας σύστημα με βότανα που κλινικά έχουν αποδείξει τις ιαματικές τους δράσεις.

Ένας καλός συνδυασμός φυσικών ιαμάτων από διαπιστευμένο ειδικό, μαθηματικά είναι βέβαιο ότι θα φέρει το ποθητό αποτέλεσμα με κύρια πλεονεκτήματα την ενίσχυση της καλής υγείας και την παντελή έλλειψη παρενεργειών.


Φυσική αντιμετώπιση.

Πολλά είναι τα φυσικά ιδιοσκευάσματα που ουσιαστικά θα θέσουν τα θεμέλια της λύσης του προβλήματος.

Εν’ αρχή είναι η αποτοξίνωση έτσι ώστε πολύ
πιο γρήγορα να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα.

Ο συνδυασμός που προτείνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιο συγκεκριμένα το τμήμα της Κλινικής Φαρμακολογίας της  Φαρμακευτικής σχολής της Πυκνογενόλης, Ginkgo Biloba και εκχύλισμα κουκουτσιών σταφυλιού σε σωστή αναλογία εξασφαλίζει μια γρήγορη αποτοξίνωση ενισχύοντας παράλληλα τον οργανισμό. 

Εκτός αυτού υπάρχει και το Ganoderma Lucidum που κατά την προσωπική μου άποψη θα πρέπει να αποτελεί τον άξονα σε κάθε θεραπεία είτε με φυσικά ιάματα, είτε με χημικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.

Το Ganoderma Lucidum είναι το προσαρμογόνο βότανο που ουσιαστικά θα μας εξασφαλίσει μια άρτια κυκλοφορία του αίματος ακόμα και στα πιο μικρά αγγεία μεταφέροντας σε όλα τα κύτταρα του σώματος το απαραίτητο οξυγόνο και όλες τις ιαματικές και θρεπτικές ουσίες που λαμβάνουμε.

Ο συνδυασμός των δυο προαναφερομένων ιαμάτων θα μας εξασφαλίσει μια άμεση και με διάρκεια αποτοξίνωση, προστασία, τόνωση, υγεία, ευεξία, ομορφιά.

Επί του προκειμένου και αφού εξασφαλίσαμε την απαραίτητη γενικότερα αποτοξίνωση και καλή κυκλοφορία στο αίμα, βότανα που κλινικά απέδειξαν την δράση τους στις γενετήσιες ορμόνες είναι τα εξής:

Γλυκόριζα (Glabra)

Η Γλυκόριζα αυξάνει και διεγείρει τη γονιμότητα, χάρη στα οιστρογόνα που περιέχει στις δράσεις της και δημιουργεί μια κατάλληλη ορμονική ισορροπία για τις γυναίκες που θέλουν ένα μωρό.

Είναι μια απλή παραδοσιακή λύση που όμως χρήζει προσοχής τόσο στην δοσολογία της, όσο και στην διάρκεια της θεραπείας.

Έχει κατηγορηθεί ότι σε πολύ μεγάλες ποσότητες λήψης, πιθανά φέρει πονοκεφάλους και αυξάνει την πίεση.

Λυγαριά (Vitex agnus castus – chasteberry)

Παραδοσιακό βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τις ορμονικές διαταραχές των γυναικών.

Πρόσφατα, πολλές κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι η Λυγαριά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία υποβοήθησης για τη γονιμότητα και για τις ορμονικές διαταραχές, τη δυσμηνόρροια, το προεμμηνορροϊκό στρες και άλλες διαταραχές που σχετίζονται με τη λειτουργία των γυναικείων ορμονών.

Αυξάνει την έκκριση της ωχρινοτρόπου ορμόνης ( LH ) και βοηθά στην μείωση της ορμόνης ( FSH ) αυξάνοντας έτσι έμμεσα την παραγωγή προγεστερόνης.

Δεν έχουν ερευνηθεί επαρκώς περιπτώσεις τοξικότητας που μοιάζει όμως να μην υπάρχουν.

Ροδιόλα ( Rhodiola Rosea )

Ένα προσαρμογόνο βότανο με έμμεση δράση την κακή γονιμότητα αφού η βασική του ένδειξη είναι το χρόνιο στρες, η κατάθλιψη και η εξισορρόπηση της λειτουργίας του θυρεοειδή.

Εντούτοις χρησιμοποιείται για την αύξηση της γονιμότητας και ως αντιοξειδωτικό, αλλά και της στήριξης της παραγωγής και ωρίμανσης των ωαρίων.

Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες σημαντικές παρενέργειες πλην εκείνης της υπνηλίας σε περίπτωση υπέρβασης κατά πολύ της δοσολογίας.

Maca

Προσαρμογόνο βότανο Maca πλούσιο σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και λιπαρά οξέα.

Μετά από κλινικές μελέτες θεωρείται κατάλληλο βότανο για την γυναικεία και αντρική στειρότητα καθώς τρέφει ολόκληρο το ενδοκρινικό σύστημα.

Θεωρητικά είναι ένα βότανο που κατέχει μια από τις πρώτες δυο θέσεις επιλογής.

Δεν αναφέρονται παρενέργειες ως στιγμής.

Cordyceps

Προσαρμογόνο βότανο πρώτης επιλογής και για την ανδρική και γυναικεία στειρότητα.

Αυξάνει τις γενετήσιες ορμόνες και τις εξισορροπεί εντός των φυσιολογικών εκκρίσεων βελτιώνοντας παράλληλα την σφαιρικότερη υγεία οργανισμού και σώματος.

Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες παρενέργειες.

Υπάρχουν και κάποια άλλα βότανα που ενισχύουν την γονιμότητα τα οποία δεν τα αναφέρω για δυο βασικούς λόγους:

     I.        Δεν έχουν ερευνηθεί σε βάθος μέχρι σήμερα.

   II.        Έχουν περίπλοκη και επικίνδυνη λήψη.


Συμπερασματικά:

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση το να προσπαθήσουμε να βρούμε την λύση με φυσικά ιάματα εν’ πρώτης είναι επιβεβλημένη και μάλιστα για πολλούς λόγους με κυριότερο την απουσία παρενεργειών και αλληλεπιδράσεων.

Όπως και να έχει όμως το θέμα, τον χειρισμό, συνδυασμό και εξατομίκευση της όποιας αγωγής ακόμα και των πιο αθώων φυσικών ιαμάτων πρέπει να τον κάνει ειδικός που γνωρίζει πολύ καλά και σφαιρικά τα πράγματα.


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός




Διαβάστε ακόμα:




 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα στο
g.g.erisianos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα