Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Άμα σταματήσουμε το σεξ ?

Αν νομίζατε ότι το σεξ είναι υπόθεση νεαρών ζευγαριών και μάλιστα στην περίοδο του μελιού, κάνετε μέγα λάθος.
Φάρμακο υγείας, ευεξίας και ομορφιάς λένε οι επιστήμονες ανά τον κόσμο, ακόμα και στην τρίτη ηλικία.
Από την άλλη, μην φανταστείτε πριν διαβάσετε την έρευνα αυτή ότι τα συμπεράσματα βγήκαν από ένα μικρό δείγμα ατόμων ομάδας σεξολόγων, είναι στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην Αγγλία μετά από επίπονη έρευνα και συνεργασία ουρολογικών, νευρολογικών, ψυχιατρικών, παθολογικών και ψυχολογικών εταιριών σε όλο τον κόσμο.

Τα αίτια που μπορεί να υπάρξει αποχή από το σεξ τελικά είναι πολλά και κύρια για εμάς τους Έλληνες ακόμα περισσότερα.

Μνημόνια, ανεργία, οικονομική δυσχέρεια, παιδιά, πεθερικά μέσα στο σπίτι και ακολουθούν, ρουτίνα, επαγγελματικά ταξίδια, ανασφάλεια καριέρας και τόσα άλλα λες και βάλθηκαν να μας καταστρέψουν την υγεία όπως αποδεικνύεται στην συνέχεια.

Είναι βέβαια γεγονός ότι πολλά έχουν γραφτεί για τα ευεργετήματα του σεξ, αλλά εν’ προκειμένου ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Για τους άνδρες.

Συχνότερος έλεγχος για καρκίνου του προστάτη.
Μελέτη που παρουσιάστηκε από την Αμερικανική Ουρολογική Εταιρία υποστηρίζει τον μειωμένο κίνδυνο τουλάχιστον κατά 20% της εμφάνισης του καρκίνουτου προστάτη σε άνδρες με συνεχιζόμενη σεξουαλική ζωή, έναντι αυτών που απέχουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στυτική δυσλειτουργία.
Το American Joyrnal of Medicin αναφέρει σε μια ευρείας κλίμακας μελέτη ότι οι αδρανείς άνδρες από το σεξ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας από αυτούς που δραστηριοποιούνται σε αυτό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Οι μελετητές αυτό το αιτιολογούν στην έλλειψη άσκησης των μυών του ανδρικού μορίου, κάτι άλλωστε που παθαίνει κάθε μυς του ανθρώπινου σώματος.

Σμίκρυνση του μορίου.
Στην προαναφερόμενη μελέτη αναφέρεται ακόμα ένα στοιχείο που προκαλεί η αποχή από την σεξουαλική δραστηριότητα στους άνδρες.  

Δεν είναι άλλο από την σμίκρυνση του ανδρικού μορίου σε στύση κατά 3 με 6 εκατοστά που και αυτό συμβαίνει από την έλλειψη εξάσκησης έναντι των δραστήριων ανδρών που δεν διατρέχουν κανένα τέτοιο κίνδυνο.

Για τις γυναίκες.

Ξηρότητα & ελαστικότητα.
Σε έρευνα που έγινε σε 2.340 γυναίκες στην Σκωτία παρατηρήθηκε φαινόμενο τόσο ξηρότητας, όσο και ελαστικότητας του κόλπου σε γυναίκες που είχαν αραιή ή και σπάνια σεξουαλική δραστηριότητα ανεξαρτήτου ηλικίας μάλιστα.  

Η μεν ξηρότητα αποδόθηκε στην αδρανοποίηση των λιπαντικών αδένων του κόλπου, το δε δεύτερο επίσης στο θέμα εξάσκησης.

Εκνευρισμός & έξαψη.
Η κυκλοθυμία, καθώς και οι αδικαιολόγητες εξάψεις ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα σε γυναίκες με ανύπαρκτη σεξουαλική ζωή.

Αυτό έδειξαν τα συμπεράσματα έρευνας που έγινε στην Νέα Υόρκη και σε δείγμα 4.500 γυναικών ηλικίας από 25 έως 65 ετών.  

Σε γυναίκες και άνδρες.

Επιρρέπεια σε κρυολογήματα και ιώσεις.
Έρευνες σε πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία αποκάλυψαν ότι άτομα με έντονη σεξουαλική δραστηριότητα τουλάχιστον μια φορά με δυο την εβδομάδα είχαν αυξημένη κατά 33% την τιμή της ανοσοσφαιρίνης Α σε σχέση με άτομα που απείχαν από το σεξ.

Ως γνωστό η ανοσοσφαιρίνη Α ανήκει στις πρωτεΐνες άμυνας του οργανισμού ενάντια σε ιώσεις.

Περισσότερο άγχος.
Ερευνητές της Σκωτίας απέδειξαν ότι άτομα που απείχαν από το σεξ παρουσίαζαν έλλειψη ψυχραιμίας σε αγχωτικές καταστάσεις έναντι όσων είχαν σεξουαλική επαφή τουλάχιστον μια φορά ανά δυο εβδομάδες.

Αυτό το απέδωσαν στις χημικές ουσίες ευεξίας που εκκρίνονται κατά την διάρκεια του σεξ και που δεν είναι άλλες από τις γνωστές ενδορφίνες και ωκυτοκίνες.

Ανασφάλεια στην σχέση.
Η αποχή από το σεξ σε παντρεμένα ζευγάρια δημιουργεί έντονη ανασφάλεια στην σχέση με συνέπεια πολλές φορές τον αναίτιο χωρισμό.

Αυτό αναφέρεται από ψυχολόγους ερευνητές που τονίζουν πως ο έγγαμος βιος ή μακροχρόνια συμβίωση χωρίς σεξ καταρρακώνει την αυτοεκτίμηση μας με όλες τις γνωστές συνέπειες εντός και εκτός σπιτιού.

Κατάθλιψη.
Περισσότερο οι γυναίκες και λιγότερο οι άνδρες παρουσιάζουν καταθλιπτικάφαινόμενα σε μακροχρόνια περίοδο αποχής από το σεξ.

Ας σημειωθεί εδώ πως η αυτοϊκανοποίηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει το σεξ σε πολύ μεγάλο ποσοστό ακόμα και αν γίνεται με ερωτικά βοηθήματα.

Και ναι μεν καλώς υπάρχει αλλά μονάχα ως διάλειμμα και όχι ως τρόπος ζωής.

Αυτό ήταν συμπερασματικό αποτέλεσμα μελέτης που ανακοινώθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archivew of Sexual Behaviour.

Κλείνοντας εύκολα κάποιος αντιλαμβάνεται τελικά ότι το σεξ δεν είναι απλά μια ολιγόλεπτη πράξη χαράς και ευχαρίστησης.  

 

 

 

 


Διαβάστε ακόμα: 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα