Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Άλεξ Λούκας. Ειδικός στον τομέα της ανοσοπαρασιτολογίας

Ακόμα ένας Έλληνας καθηγητής υγείας που διαπρέπει στο εξωτερικό.
Ο Άλεξ Λούκας είναι καθηγητής και διευθυντής του Kέντρου Βιοανακάλυψης και Μοριακής Ανάπτυξης Θεραπειών στο Πανεπιστήμιο James Cook στην Αυστραλία.


Αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο τομέα της ανοσοπαρασιτολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία το 1995 με θέμα την ανάπτυξη μιας διαγνωστικής ανοσοανίχνευσης εντερικών λοιμώξεων με κυνικά αγκυλοστόματα.
Στη συνέχεια έκανε το μεταδιδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου όπου χαρακτήρισε τις απεκκριτικές-εκκριτικές (ES) πρωτεΐνες του παράσιτου Toxocaracanis.


To 1999, ο Άλεξ Λούκας κέρδισε την υποτροφία NHMRC Howard Florey στο QIMR του Μπρίσμπεϊν και επέστρεψε στην Αυστραλία.
Έπειτα από μερικά χρόνια έγινε βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον και ίδρυσε ένα εργαστήριο μέσα στο πανεπιστήμιο, χρηματοδοτούμενο από το Human Hookworm Vaccine Initiative (HHVI).
Εκεί έλεγξε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κάποιων ES πρωτεϊνών που είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει σε μοριακό επίπεδο.
Το 2004, επέστρεψε στο QIMR και ίδρυσε το εργαστήριο Helminth Biology συνεχίζοντας την συνεργασία με το HHVI και διεύθυνε το πρόγραμμα ανακάλυψης αντιγόνου.
Επίσης, δημιούργησε προγράμματα για την ανάπτυξη εμβολίων κατά της σχιστοσωμίασης και της παθογένεσης μολύνσεων.
Το 2010, μετέφερε την ομάδα του στο πανεπιστήμιο James Cook όπου και ίδρυσε το κέντρο Centre for Biodiscovery and Molecular Development of Therapeutics (CBMDT) με συνιδρυτή τον Richard Keene.
Στο CBMDT, η έρευνά του επικεντρώνεται σε εμβόλια κατά των ελμινθικών λοιμώξεων και στη θεραπεία των φλεγμονόδων νόσων με πρωτεΐνες αγκυλοστόμων.
Ο Έλληνας καθηγητής έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις μεταξύ των οποίων την υποτροφία NHMRC Howard Florey το 1999, το βραβείο NHMRC R. Douglas Wright το 2004, το μετάλλιο Bancroft-Mackerras από την Αυστραλιανή Κοινωνία Παρασιτολογίας για τη συνεισφορά του στην παρασιτολογία τα τελευταία πέντε έτη και το βραβείο Ralph Doherty από το QIMR για την αριστεία στην ιατρική έρευνα το 2006 και την υποτροφία NHMRC Senior Research το 2007.
Από το 2009 έως το 2015 ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού International Journal for Parasitology.


Διαβάστε ακόμα: 
Τι είναι η Ανοσολογία και τι η φλεγμονή.  &  Ανοσοποιητικό σύστημα. Επιβεβλημένη η διατήρηση του σε υψηλό επίπεδο ?  &  Ανοσοποιητικό ή ανοσιακό σύστημα. Πάντα στο maximum με απλούς φυσικούς τρόπους.  &  Το φαρμακείο της φύσης & ανοσοποιητικό.  &  Ganoderma Lucidum & ανοσοποιητικό σύστημα. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα