Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Φίλτρο νερού. Η μόνη ουσιαστική λύση.

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που είχα πραγματικά προβληματιστεί για την ποιότητα νερού που έπινε η οικογένεια μου.
Πέρα από τα εμφανή, μυρωδιά χλωρίου και ρινίσματα σκουριάς και άμμου κάθε φορά που καθάριζα ή άλλαζα τα φίλτρα στις βρύσες του σπιτιού μου, με είχαν προβληματίσει και αυτά που δεν ήταν ορατά και πραγματικά . . . δεν είναι λίγα.
Για παράδειγμα ούτε τα βακτήρια είναι ορατά, μα ούτε και τα χημικά, τοξικά κατάλοιπα.

Κατά καιρούς έκανα διάφορες προσπάθειες να δώσω λύση στο πρόβλημα μου, αλλά κυριολεκτικά όλες απέβησαν άκαρπες.

Οι μεν μου έκοβαν την πίεση της ροής του νερού, οι δε δεν είχαν ανταλλακτικά, μα υπήρξαν και αυτές που χάλασαν πολύ πιο γρήγορα από αυτό που έλεγαν.

Μέχρι και μια κανάτα της υπομονής είχα χρησιμοποίηση που για να δώσει 5 ποτήρια νερό έπρεπε να περιμένουμε κοντά στα 10 λεπτά.

Η λύση των εμφιαλωμένων νερών θα ομολογήσω εξ’ αρχής δεν μου έμοιαζε ιδανική, όχι γιατί δεν υπήρχε εμπιστοσύνη στις εταιρίες παραγωγής τους, αλλά με προβλημάτιζε η όλη διαδικασία μεταφοράς και αποθήκευσης των πλαστικών φιαλών.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχα δει ακόμα και στο νησί μου, καλοκαιριάτικα να στοιβάζονται οι πλαστικές φιάλες κάτω από τον καυτερό ήλιο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με αυτά και αυτά, μονολογώντας και αναπολώντας τα γάργαρα νερά των πηγών μια μέρα, σε μια λευκή σελίδα έπιασα να γράψω τις δίκες μου προδιαγραφές κατά πως θα ήθελα ένα φίλτρο νερού.

     I.        Αρχικά θα ήθελα λογικά το φίλτρο νερού που θα χρησιμοποιούσα να αφαιρούσε όλους τους στερεούς ρίπους που έφταναν στην βρύση μου από το δίκτυο ύδρευσης. ( Ορατά μικρό-σωματίδια, λάσπη φορές κτλ ) Ομολογώ πως αυτό το έκαναν όλα τα σοβαρά φίλτρα που είχα ελέγξει.

   II.        Αμέσως μετά απαιτούσα να αφαιρεί κάθε είδους μυρωδιά και περίεργης γεύσης και προπάντων αυτή του επικίνδυνου χλωρίου.  Εδώ θα ομολογήσω ότι τα περισσότερα,(  Όχι όλα. ) αρχικά το έκαναν αλλά στο πέρασμα δυο με τεσσάρων μηνών άρχισαν να χάνουν την ιδιότητα τους αυτή, πράγμα που με τρόμαζε και κατέληγα αναγκαστικά στην πρόωρη για τα δεδομένα τους αλλαγής φίλτρου. 

 III.        Λογικά ακολουθούσε η επιθυμία μου, επιθυμία όλων καλύτερα, στην πιστοποιημένη δυνατότητα τους και από έγκυρους φορείς, να συγκρατούν βλαβερά βακτήρια και μικροοργανισμούς.  Εδώ τα πράγματα θόλωσαν αρκετά για τα περισσότερα μιας και ή δεν είχαν καν πιστοποιήσεις ( Το πιστοποιούσε ο ίδιος ο κατασκευαστής ) ή μου παρουσίαζαν κάτι ανύπαρκτους φορείς της μακρινής Αμερικής ή Αυστραλίας που δεν μπορούσα να τους βρω ακόμα και στο διαδίκτυο.

 IV.        Την ίδια περίπου τύχη και διαδρομή αιτιών απόρριψης  είχαν και τα εναπομείναντα, πλην μερικών εξαιρέσεων σε ότι αφορούσε την συγκράτηση χημικών αποβλήτων, φυτοφαρμάκων, βαρέων μετάλλων κτλ.

   V.        Όλοι μας ξέρουμε ότι η ραδιενέργεια μαστίζει παγκόσμια την ανθρωπότητα και τα ραδιενεργά απόβλητα που ούτε χρώμα έχουν, ούτε γεύση μας απειλούν καθημερινά. Οι δε οργανισμοί που μπορούν να δώσουν πιστοποίηση απαλλαγής από αυτά είναι ένας για κάθε χώρα βάση διεθνών συνθηκών και μάλιστα υπάρχουν και αυτές που υπάγονται σε άλλη γείτονα. Κατά συνέπεια για εμένα προσωπικά η πιστοποίηση από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ εν’ προκειμένου ήταν καθοριστική.  Με αυτό το δεδομένο που έβαλα ο αριθμός των υποψηφίων φίλτρων νερού πραγματικά περιορίστηκε σε μονοψήφιο αριθμό και μάλιστα αυστηρότερα κάτω από το 5 αλλά . . . έστω η έρευνα, σύγκριση συνεχίστηκε από την πλευρά μου και πιο κάτω.

 VI.        Τέλος θα επιθυμούσα, να μου εξασφαλίζει την φυσιολογική σκληρότητα του νερού έναντι των αλάτων ( ph ) και συγχρόνως να μετατρέπει το απαραίτητο ασβέστιο σε μια αφομοιώσιμη μορφή από τον οργανισμό. 

 
Κοντολογίς επιθυμούσα  το νερό που θα καταναλώνω για την οικιακή μου χρήση να είναι όμοιο ιονισμένο με το νερό μιας γάργαρης πηγής.

Έξη  δεδομένα έθεσα και μόνο τρία φίλτρα οικιακής κατανάλωσης νερού ήταν τα υποψήφια.  

Εδώ θα κάνω μια απαραίτητη παρένθεση.

{ Δεν αναφέρομαι σε επαγγελματικά πανάκριβα και ογκώδη φίλτρα νερού. }

Μεταξύ των τριών υποψηφίων που είχα καταλήξει, έθεσα ΟΧΙ μόνο τα προβλήματα πρακτικής, αλλά και αφού μου δινόταν η δυνατότητα και τα θέματα αισθητικής.

        

I.        Να μην είναι ογκώδη μιας και η σύγχρονη τεχνολογία σήμερα μας το επιτρέπει.

       II.        Να μην τρυπήσω, καταστρέψω τον νεροχύτη της κουζίνας μου.

     III.        Να μην δημιουργήσω μια επιπρόσθετη βρύση ύδρευσης στα καλά του καθουμένου.

      IV.        Να μπορώ να το μεταφέρω από το ένα σπίτι στο άλλο χωρίς την συνδρομή υδραυλικού.

        V.        Να το αντιπροσωπεύει αξιόπιστη εταιρία με παρακαταθήκη ανταλλακτικών, με άμεση και εύκολη απόκτηση τους.

      VI.        Μα και το κυριότερο, το φίλτρο μου να μην καταστρέφετε από το ζεστό νερό.

 
Τελικά όσο και αν σας φανεί η διαδικασία αυτή περίπλοκη, ειλικρινά άξιζε τον κόπο. Κατέληξα στο ασφαλέστερο φίλτρο νερού που υπάρχει αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα με κυριότερο την τεχνολογία του που τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία δεν θα ξεπεραστεί.

Άλλωστε και πέρα της υποκειμενικότητας που μπορεί να υπάρχει φυσιολογικά σε ότι αφορά την αισθητική του, οι πιστοποιήσεις που διαθέτει είναι καταλυτικές για την ύπαρξη αμφισβήτησης για την ποιότητα νερού που παράγει με βασικότερες τις εξής:

·         NSF Οργανισμός Πιστοποίησης Νερού.  ( Παγκόσμιος οργανισμός )

·         Ινστιτούτο Παστέρ.

·         Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ( Εργαστήριο Ανόργανης & Αναλυτικής Χημείας )

·         ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. ( Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας )

·         CE ( Σύμφωνα με τα πρότυπα Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ποσίμου Νερού )

 
Συμπερασματικά:

Αυτός ήταν ο τρόπος που εδώ και ένα χρόνο χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο φίλτρο νερού με ασφάλεια αλλά και πραγματική οικονομία παρότι δεν το χρησιμοποιώ μόνο για πόσιμο και την μαγειρική.

Πλένω φρούτα και λαχανικά και είναι τόσο εύκολο στην τοποθέτηση του που φορές κάνω και μπάνιο με αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί στο e-mail g.g.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834

 

Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός

 


Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα