Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Φαρμακευτικά μανιτάρια. Έδωσαν αξιόπιστες λύσεις στην υγεία.

 
Αν και σε γενικές γραμμές τα βρώσιμα μανιτάρια είναι μια πολύ καλή, πλούσια τροφή, εντούτοις υπάρχουν τα αποδεδειγμένα φαρμακευτικά που στηρίζουν την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά του ανθρώπου πάνω από 2.000 χρόνια.

Μερικά παράξενα σε σχήμα που μόνο μανιτάρι δεν σου θυμίζουν, αλλά επίσης τρομερά σπάνια, τέλος και αυτά που μοιάζουν με συνηθισμένα, απαρτίζουν των χάρτη αυτών που ο άνθρωπος τα χρησιμοποίει αποτελεσματικά εδώ και αιώνες για διάφορες παθήσεις.
 

Όλα τους από την δεκαετία του 80 έχουν μπει στο κλισιοσκόπιο των ερευνητών όλου του κόσμου και οι εκπλήξεις που δέχονται πραγματικά είναι εντυπωσιακές.

 
Τέλος θα ήταν λάθος να σας κρύψω, ότι πολλά από αυτά η σύγχρονη επιστήμη μετά την αποδοχή τους για συγκεκριμένες παθήσεις, προσπαθεί να τα αντιγράψει χημικά ως είθισται, αντί να βρει τους τρόπους επιτέλους της οργανικής, βιολογικής καλλιέργειας τους, προκειμένου να σωθεί η ανθρωπότητα χωρίς παρενέργειες, μιας και έχει χορτάσει από αυτές.
Μα σαν δεν έφτανε αυτό, εγκάθετοι της χημείας και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων κατηγορούν απροκάλυπτα κάθε φυσικό ίαμα και κατά συνέπεια τα φαρμακευτικά μανιτάρια, λες και είναι υπεύθυνα κάθε κακού.
Επιγραμματικά και κατά αλφαβητική σειρά, ας τα γνωρίσουμε καλύτερα σήμερα και αργότερα θα δούμε τις άκρες της προμήθεια τους.  


Blazei Murill.
Το Blazei Muril είναι ένα μανιτάρι που κατάγεται από την Βραζιλία και έχει κλινικά μελετηθεί σε νεοπλασίες, στον διαβήτη, στην υπέρταση και την χοληστερίνη με πολύ καλά αποτελέσματα.
Οι έρευνες σε αυτό το είδος βρίσκονται σε εξέλιξη ακόμα αλλά τα αποτελέσματα έως στιγμής είναι ενθαρρυντικά.  Chaga
Αν και μύκητας μόνο με μανιτάρι δεν μοιάζει.
Είναι ένα παράσιτο των δένδρων της Σιβηρίας.
Αρχικά το Chaga θα το συναντήσουμε σε πολλές βόρειες χώρες της Ασίας Ευρώπης και Αμερικής.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό, έχει αντικαρκινική δράση, Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ( Σημαντικό ) και καταπολεμά την χοληστερίνη.


Coprinus
Μοναδικό κατά της αρτηριοσκλήρυνσης και βελτιωτικό της ροής του αίματος. Συνεπώς ένα μανιτάρι που καταπολεμά την υπέρταση, τον διαβήτη, την χοληστερίνη και τα τριγλικερίδια αυξάνοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό μας σύστημα.


Coriolus
Έχει δήξει πολύ καλά στοιχεία για τα νοσήματα των πνευμόνων.
Άσθμα, χρόνια βρογχίτιδα, εμφύσημα, πνευμονία κτλ.
Διευκολύνει την αναπνοή και την μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες στο αίμα.
Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες για όλες τις παθήσεις του καρδιαγγειακού και γαστρεντερικού συστήματος.


Cordyceps
Ένα από τα πιο πολύκροτα μανιτάρια σήμερα σε όλο τον κόσμο.
Το Cordyceps ναγνωρισμένο ως ένα από τα λίγα προσαρμογόνα με ισχυρές αποδεδειγμένες δράσεις σε όλους τους μυς του σώματος και του οργανισμού καθώς και πνεύμονες.
Ανεξάρτητα από αυτά αυξάνει τις άμυνες του οργανισμού και δίνει την απαραίτητη ενέργεια σε σώμα και οργανισμό.Lion’s Mane
Θεωρείται σήμερα η επανάσταση στην νευρολογία σε βαριές ανίατες νευρολογικές ασθένειες όπως Alzheimer, πολλαπλή σκλήρυνση, Parkinson, άνοια κτλ.
Κύρια στην σπαστικοτιτα το Lion's Mane κλινικά έχει αποδείξει ότι όχι μόνο μπορεί να κάνει ανάσχεση της νόσου, αλλά ακόμα και να βελτίωση την κλινική εικόνα του πάσχοντα.
Στην κατάθλιψη, εσωστρέφεια, μανία έχει ποιο άμεσα αποτελέσματα και γι’ αυτό θεωρείται και ίαμα επιλογής σε νευρωσικές καταστάσεις ακόμα και του γαστρεντερικού όπως οισοφαγική παλινδρόμηση, νεύρωση στομάχου, σπαστική κολίτιδα κ.α.
Δεν έχει παρενέργειες ούτε προκαλεί εθισμό στον ασθενεί.


Maitake
Ένα από τα πολύ συζητημένα επίσης και πολύπλοκα θεραπευτικά μανιτάρια με μεγάλο εύρος στην θεραπευτική του αξία.
Κατά της αρτηριοσκλήρυνσης, των αρθριτικών, ρευματισμών, νοσημάτων του καρδιαγγειακού συστήματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό.
Polyporus umbellatus.
Με έντονη αντι-σταμινική δράση καθώς και αντιφλεγμονώδη όπου το καθιστούν κορυφαίο σε αλλεργίες, ρευματικές παθήσεις, τραυματισμούς μυών και οστών καθώς και εμπύρετων καταστάσεων.Reishi Gano ή Ganoderma Lucidum
Θεωρείται το Νούμερο ΕΝΑ ίαμα με κλινική έρευνα από το 1953.
Προσαρμογόνο επίσης με άμεσες ενδείξεις στις παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος και την επιτέλεση της απαραίτητης ανάπλασης όλων των κύτταρων του σώματος.
Το Ganoderma Lucidum λόγο του ότι έχει πάνω από 300 θεραπευτικές ουσίες στην σύνθεση του το καθιστούν μοναδικό και σε σοβαρές χρόνιες φορές και ανίατες ασθένειες.
Έχει δοκιμαστεί κλινικά ακόμα και σε νεοπλασίες με άριστα αποτελέσματα.
Σήμερα ολοκληρώνεται μια μελέτη στην Αμερική με 3,900 ασθενείς του AIDS με συναρπαστικά αποτελέσματα.


Shiitake
Ισχυρό ίαμα κατά της σκλήρυνσης των αγγείων και της ομαλοποίησης της ροής του αίματος.
Ενισχύει κάθετα όλες τις λειτουργίες του οργανισμού και τις επαναφέρει στα φυσιολογικά επίπεδα.


Συμπερασματικά:
Το ευτύχημα για όλους μας είναι ότι σήμερα με τα θεραπευτικά μανιτάρια ασχολούνται πολύ μεγάλες αξιόπιστες πολυεθνικές εταιρίες με κάθετες μονάδες παραγωγής, πράγμα που εύκολα μελλοντικά θα μας εξασφαλίζουν την ποιότητα των προϊόντων, τόσο σε δράση, όσο και σε διάρκεια χρόνου μετά την συσκευασία αυτών.
Σε επόμενα δημοσιεύματα μας θα τα αναφερθούμε ένα, ένα ξεχωριστά και αναλυτικά.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο
e-mail
g.g.erisianos@gmail.com
η στο τηλέφωνο 6942.598.834


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού.
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα:
Διοσκουρίδης ο Πεδάνιος & το Ganoderma Lucidum.  &  Θαυματουργό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας.  &  Νόσος του Parkinson & Lion’s Mane  &  Μανιτάρια & Καρκίνος του μαστού  &  Φαρμακευτικά μανιτάρια & αλλεργίες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα