Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Γρίπη. Πως έτσι απλά τα ΜΜΕ τρομοκρατούν τον κόσμο

Σε έξαρση η εποχική γρίπη, αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων, το 60% των μαθητών απουσιάζει από γρίπη, επέλαση των ιών . . . 
και άλλα πολλά τέτοιου είδους χαριτωμένα 
με άγνωστο σκοπό ? 
Προσωπικά δεν το νομίζω, 
αλλά ας μην φανώ δύσπιστος εξ’ αρχής.
Αναλύοντας όμως τους λόγους που τα ΜΜΕ προκαλούν τον πανικό και πέρα της γνωστής τρομογλανίας που τα διέπει, υπολείπονται ακόμα και κάποιοι άλλοι βασικοί παράγοντες που τους οδηγούν να το κάνουν όπως είναι σκοπιμότητα παραπλάνησης, έμμεση διαφήμιση και τέλος αύξηση ακροαματικότητας ή αναγνωσιμότητας του μέσου.

Και για του λόγου το αληθές οι αναφορές μεγάλων ΜΜΕ.
Περιζήτητα έχουν γίνει τα T@@@flu για τη θεραπεία και την πρόληψη της γρίπης, ενόσω συνεχίζεται δυναμικά η επέλαση των ιών ΑΗ1Ν1 και ΑΗ2Ν3, όπως καταγράφεται και στις σχολικές αίθουσες της χώρας, με το ποσοστό των μαθητών που απουσιάζει να αγγίζει ακόμη και το 60%.

Σύμφωνα με "ΤΑ @@@", τα ράφια των φαρμακείων αδειάζουν από αντιιικά φάρμακα ή στην καλύτερη περίπτωση τα διαθέσιμα σκευάσματα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Έως εδώ αισθάνεται αδαής όποιος δεν έχει τρέξει ακόμα στο πλησιέστερο φαρμακείο για να δημιουργήσει αποθέματα τέτοιων φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

Συνεχίζουν οι τρομολάγνες.
Αυτός είναι και ο λόγος που ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αποφάσισε την απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών για το T@@@flu καθώς επίσης και για ακόμη 39 σκευάσματα που χαρακτηρίζονται "πρώτης γραμμής" δεδομένου ότι συνταγογραφούνται για την αντιμετώπιση κοινών και σοβαρών παθήσεων, όπως αντιυπερτασικά, αντιθρομβωτικά, αγχολυτικά, εισπνεόμενα κ.α.

Σε ό, τι αφορά στη διάθεση με το... σταγονόμετρο του T@@@flu η βασική αιτία είναι ο πανικός που έχει προκαλέσει, κυρίως στους γονείς, η δυναμική επέλαση της εποχικής γρίπης στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν ακόμη και προληπτικά το αντιιικό σκεύασμα.
Εδώ γίνεται ξεκάθαρο ότι η υγεία έχει ονοματεπώνυμο. T@@@flu !

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος απευθύνει έκκληση μέσω των . . . . . . . προς τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην παρασύρονται από το αίσθημα πανικού και προς τους συναδέλφους του να μην χορηγούν αντιιικά σκευάσματα αν το αίτημα δεν συνοδεύεται από συνταγή γιατρού, όπως προβλέπει ο νόμος.
Τέλος και το κερασάκι στην τούρτα ενός πληρωμένου δημοσιεύματος για να έχουν και την συνείδηση τους καθαρή.

Συμπερασματικά:
Αναμφίβολα τα μικρόβια χρόνο με τον χρόνο μεταλλάσσονται και τέτοια εποχή κάνουν την εμφάνιση τους διάφορες ιώσεις με τον ένα ή άλλο τρόπο.
Εκείνα που θα έπρεπε να μας προβληματίσουν όμως πριν τρέξουμε στα φαρμακεία για το T@@@flu, ή διάφορες άλλες αντιβιώσεις είναι τα εξής:
Είτε εμβολιασμένοι, είτε όχι αυτοί που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες όπως τις έχουν οριοθετήσει σε μεγάλο ποσοστό είναι αυτοί που τελικά θα νοσήσουν. ( Καταπονημένοι υπερήλικες, άτομα με χρόνια φαρμακευτική αγωγή, άτομα που αναγκαστικά νοσηλευτήκαν το τελευταίο διάστημα, παιδιά με κακή φροντίδα και διατροφή, άτομα που υποσιτίζονται, άτομα με φαινόμενα υπερκόπωσης, άτομα με εξαντλητικές δίαιτες απώλειας περιττών κιλών. )
Τι κοινό χαρακτηρίζει τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ?
Μήπως η χαμηλή άμυνα του οργανισμού τους ? ( Πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα )
Τελικά είναι γρίπη ή κρυολόγημα αυτό που μας απασχολεί ?
Συνεπώς.
Αντί να τρέξουμε πανικόβλητοι για φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα με τις γνωστές παρενέργειες τους, μήπως θα πρέπει ακόμα και προληπτικά να ασχοληθούμε σοβαρά με τις άμυνες μας ?

Σωστή διατροφή, άσκηση, προγραμματισμένος τρόπος διαβίωσης είναι τα βασικά και με ταυτόχρονη συχνή φυσική αποτοξίνωση και συστηματική λήψη σε επιλεγμένα βιολογικά συμπληρώματα διατροφής μιας και την ποιότητα αυτής σήμερα δε μπορούμε να την ελέγξουμε σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Αυτά είναι που θα μας δημιουργήσουν ένα ισχυρότατο ανοσοποιητικό σύστημα και όχι οι φλύαροι εμβολισμοί και τα αντιγριπικά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. 

Τέλος και ας μην το ξεχνάμε ποτέ, το πότε θα καταλήξουμε σε αντιβίωση ή άλλη αντιγριπική αγωγή θα το κρίνει μόνο ο οικογενειακώς γιατρός.





Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα