Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Περιττά κιλά στην περιοχή της κοιλιάς.


Τι μπορεί να φταίει και το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς παραμένει και δεν φεύγει εύκολα ? 
Δεν είναι σπάνια η εικόνα ενός σχετικά λεπτού ανθρώπου με μεγάλη κοιλιά αφύσικου μεγέθους.
Άλλοι το λένε σωσίβιο, άλλοι μπυροκοιλιά, άλλοι το αποδίδουν στην κληρονομικότητα του σωματότυπου, αλλά όπως και να το κάνουμε απασχολεί πολύ μεγάλο ποσοστό κύρια των Ελλήνων και πιστέψτε δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής.
Οι αιτίες σίγουρα δεν είναι λίγες και μια πρώτη απλή προσέγγιση θα κάνουμε σήμερα συνιστώντας ταυτόχρονα και πιθανές λύσεις.

Η ηλικία.
Καθώς μεγαλώνουμε ο μεταβολικός ρυθμός πέφτει και σε αυτό συμβάλει δυστυχώς και ο σημερινός τρόπος διατροφής.
Αυτό απλά σημαίνει ότι καίμε λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με παλιότερα και έτσι ο οργανισμός σας αναγκάζεται να αποθηκεύσει θερμίδες υπό την μορφή λιπώδους ιστού.
Η λύση.
Περιορίζουμε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη αυξάνοντας στην διατροφή μας τα φρούτα και τα λαχανικά σε πρώτη φάση.
Αν αυτό δεν βοηθήσει καταφεύγουμε σε συστηματική λήψη συμπληρωμάτων A.F.A. ή Spiroulina.

Λάθη κατά την άσκηση. 
Οι ασκήσεις που εστιάζουν στην αύξηση του καρδιακού ρυθμού ( Διάδρομος, ποδήλατο κλπ) δεν αρκούν από μόνες τους για να μειώσουν την περιφέρεια στην μέσης.
Θα πρέπει να κάνουμε έναν συνδυασμό αυτών των καρδιαγγειακών ασκήσεων με ασκήσεις με βάρη.
Οι μυς καίνε περισσότερες θερμίδες από το λίπος ( Ακόμα και σε κατάσταση ηρεμίας ) και ως εκ τούτου μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα, αν έχουμε κατορθώσει να αλλάξουμε τον συσκοτισμό με περισσότερη μυϊκή μάζα.
Η λύση.
Ασκήσεις αύξησης της μυϊκής μάζας είναι όπως προείπαμε τα βάρη, η κωπηλασία, οι κάμψεις, το μονόζυγο, καθώς και πολλά ομαδικά παιχνίδια κ.α. 

Προσοχή στην δίαιτα. 
Το κάθε σώμα δεν αντιδρά σε όλα τα λίπη με τον ίδιο τρόπο.
Έρευνα συσχετίζει την υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών ( Αυτά που περιέχονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ) με την αύξηση του κοιλιακού λίπους.
Από την άλλη πλευρά, τα μονοακόρεστα λιπαρά ( Αυτά που περιέχονται στο ελαιόλαδο και τα παράγωγα του ) και συγκεκριμένοι τύποι πολυακόρεστων λιπαρών ( Κυρίως τα Ω3 λιπαρά οξέα, που υπάρχουν σε ξηρούς καρπούς και λιπαρά ψάρια, όπως η σαρδέλα, ο μπακαλιάρος, ο σολομός ) πέρα του ότι έχουν αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις στο σώμα όταν καταναλώνονται με μέτρο, μπορούν να ωφελήσουν στο σπλαχνικό λίπος.
Ασφαλώς αυτό θα συμβεί εμμέσως και πρωταρχικό ρόλο θα έχει και σε αυτή την περίπτωση ο μεταβολισμός.
Η λύση.
Η περισσότερες δίαιτες που κυκλοφορούν διατροφολόγοι, το διαδίκτυο ή από στόμα με στόμα, κάνουν το τραγικό λάθος να θεωρούν τον μεταβολισμό του καθενός μας ένα απλό μηχανισμό του οργανισμού.
Σας πληροφορώ ότι ο μεταβολισμός είναι ένας πανέξυπνος μηχανισμός που σκοπό έχει το να αποθηκεύει λίπος για να το μετατρέπει σε ενέργεια όταν αυτή απαιτηθεί.
Έτσι όταν αντιληφτεί ότι του στερούμε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ( Μετάξι αυτών και το λίπος ) αμύνεται και μετατρέπει τα πάντα σε κορεσμένα λιπαρά και κατά συνέπεια λίπος.
Αφήστε στην άκρη κατά συνέπεια τις στρεσογόνες δίαιτες, περιορίστε σταδιακά τις ποσότητες τροφής αυξάνοντας ταυτόχρονα φρούτα και λαχανικά.
Η σωστή αναλογία ημερήσιας τροφής για να διατηρεί τον μεταβολισμό σε εγρήγορση είναι 50% φρούτα και λαχανικά, 25% πρωτεΐνη και 25% υδατάνθρακες.
Η αναφορά μου αυτή ασφαλώς και γίνεται σε πλήρης τροφές και κατά το δυνατών λιγότερο επεξεργασμένες.
Όλοι ξέρετε ότι είμαι κάθετα αντίθετος σε λάιτ προϊόντα διατροφής. 


Σχέση με το οινόπνευμα.
Μοιάζει με μόδα, ( Το έχω ξανά αναφέρει αυτό ) η καθημερινή σχέση με το οινόπνευμα να γίνεται όλο και πιο σφικτή και να συνοδεύει όχι μόνο τις νυκτερινές μας εξόδους αλλά και φορές που μένουμε και στο σπίτι ( Κύρια τα βράδια )
Το οινόπνευμα θα σας θυμίσω ότι έχει πολλές, πολλές θερμίδες και πόσο μάλλον τα μοντέρνα κοκτέιλ που περιέχουν επιπρόσθετα σάκχαρα.
Σε μια στιγμή χαλάρωσης λοιπόν που το σώμα μας αναπαύεται όλες αυτές οι θερμίδες μετατρέπονται σε λίπος.
Η λύση.
Δεν θα ήταν κακό το να αποφύγουμε την καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ κυρίως λίγο πριν πάμε για ύπνο το βράδυ, καθώς επίσης και τα πολλά εντυπωσιακά κοκτέιλ ή και σφηνάκια.

Άγχος.
Οι καθημερινοί στρεσογόνοι παράγοντες ( Εργασιακά, οικονομικά, οικογενειακά προβλήματα κλπ) κάνουν την προσπάθειά σας να χάσετε κοιλιακό λίπος πιο δύσκολη. Και όχι μόνο, επειδή σε καταστάσεις αυξημένου στρες επιλέγουμε συχνότερα τροφές με πολλά λιπαρά, αλλά και επειδή αυξάνεται η ορμόνη του στρες στον οργανισμό, η λεγόμενη κορτιζόλη, η οποία έχει συνδεθεί επιστημονικά με μεγαλύτερη ποσότητα κοιλιακού, σπλαχνικού λίπους.
Η λύση.
Συνιστώ απλά ψυχραιμία, μακριά από φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα απομάκρυνσης του άγχους και αν και εφόσον παραστεί ανάγκη βοήθειας, οι κάψουλες βιολογικής βαλεριάνας με εξατομικευμένη δοσολογία θα μας προσφέρουν πραγματική ανιδιοτελή βοήθεια χωρίς εθισμό και εξαρτίσεις.


Συμπερασματικά:
Δεν είναι θέμα μόνο αισθητικής το πάχος στην κοιλιακή περιοχή σίγουρα.
Είναι και θέμα υγείας που μάλιστα προσδιορίζει μια σειρά από αλλά σοβαρά θέματα υγείας και γι’ αυτό καλό θα είναι να κάνουμε μια προσπάθεια απαλλαγής από το τοπικό αυτό πάχος που σίγουρα δεν θα φύγει με μαγικό τρόπο.
Θέλει επανεκκίνηση του μεταβολισμού, άσκηση και σωστή διατροφή.
Βέβαια στην τροχιά αυτή της προσπάθειας, ας έχουμε πάντα κατά νου και την φυσική πάντα αρωγή που θα μας κάνει την ζωή ευκολότερη.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834





Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός




Διαβάστε ακόμα: 

Μέλι και κανέλα κάνουν θαύματα ?  &  Υαλουρονικο οξύ. Είναι έτσι τα πράγματα ?  &  Μεταβολισμός. Μπορεί να κανεί οτι Θελεί ?  &  Διατροφή. 14 απλά βήματα για σωστή διατροφή.  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Επαναπροσδιορισμός και ενεργοποίηση του μεταβολισμού.  &  Μεταβολισμός. Περί τίνος ακριβώς πρόκειται ?  &  Βιταμίνη - Βιταμίνες.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα