Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Φλεβική θρόμβωση. Πρώτη αιτία θανάτου στα νοσοκομεία


Η φλεβική θρόμβωση είναι η πρώτη αιτία θανάτου στα νοσοκομεία 
η οποία μπορεί να προληφθεί με ασφάλεια 
και με φυσικούς τρόπους. 

Το 60% των φλεβικών θρομβώσεων συμβαίνουν στη διάρκεια νοσοκομειακής νοσηλείας 
ή σύντομα μετά από αυτή.
Θρόμβωση είναι η κατάσταση που προκαλεί 
τις τρεις συχνότερες αιτίες αιφνιδίου θανάτου παγκοσμίως, δηλαδή το έμφραγμα του μυοκαρδίου, το εγκεφαλικό επεισόδιο και την φλεβική θροεμβοεμβολική νόσο. 

Ένας φλεβικός θρόμβος που σχηματίζεται στο κάτω άκρο ονομάζεται εν τω βάθει φλεβοθρόμβωση ενώ εάν ο θρόμβος αποσπαστεί και μεταφερθεί μέχρι τους πνεύμονες ονομάζεται πνευμονική εμβολή.
Και οι δύο αυτές παθολογικές καταστάσεις λέγονται "πνευμονική εμβολή".

Τα προειδοποιητικά σημάδια της εν τω βάθει φλεβοθρόμβωσης μπορεί να είναι πόνος, ευαισθησία, πρήξιμο, καύσος και κοκκίνισμα.
Τα προειδοποιητικά σημάδια της πνευμονικής εμβολής είναι η δύσπνοια, οι συνεχείς αναπνοές, ο πόνος στο στήθος που χειροτερεύει με βαθιές ανάσες, η ταχυκαρδία, η ζάλη και η λιποθυμία.
Τα παραπάνω επισημαίνει η Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία.
Παράλληλα σημειώνει, ότι ένας τους τέσσερις πεθαίνει από καταστάσεις που σχετίζονται με θρόμβους του αίματος και συνιστά στους πολίτες να ενημερώνονται για τους παράγοντες κινδύνου από το World Thrombosis Day.org και εάν βρίσκονται στην ομάδα κινδύνου να μιλήσουν με τον γιατρό τους για τα μέτρα πρόληψης.
Ισχυροί παράγοντες κινδύνου είναι η παραμονή στο νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα, η χειρουργική επέμβασης στο γόνατο ή το ισχίο ή επέμβαση αφαίρεσης κακοήθους όγκου, η ακινησία για μεγάλο διάστημα, λόγω αεροπορικού ταξιδιού και η αναγκαστική παραμονή στο κρεβάτι λόγο κάποιας παθολογικής ή χειρουργικής αιτίας.
Ενδιάμεσοι παράγοντες κινδύνου είναι η ηλικία άνω των 60, το θετικό ατομικό ή κληρονομικό ιστορικό θρομβώσεων, ο καρκίνος και η θεραπεία του και η χρήση σκευασμάτων που περιέχουν οιστρογόνα.
Άλλοι παράγοντες κινδύνου είναι η παχυσαρκία, η εγκυμοσύνη και η λοχεία, το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Όπως αναφέρει εκ μέρους του τμήματος Αιμόστασης-Θρόμβωσης της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, ο ιατρός αιματολόγος- αιμοστασιολόγος στη Μονάδα Αιμόστασης του Νοσοκομείου 'Παπαγεωργίου' Μανώλης Παπαδάκης, "η φλεβική θρομβοεμβολική νόσος, δηλαδή η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση και η πνευμονική εμβολή, αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.
Αφορά σε όλες τις ηλικίες, και στα δυο φύλα και συχνά υποδιαγνώσκεται με αποτέλεσμα να καθυστερεί η αντιμετώπισή της με δυσμενείς και πολύ συχνά θανατηφόρες συνέπειες.
Αποτελεί μάλιστα την πρώτη αιτία μητρικής θνησιμότητας στον δυτικό κόσμο, συχνότατη αιτία θανάτου σε νοσηλευόμενους ασθενείς και τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου σε καρκινοπαθείς, η οποία μπορεί να αποτραπεί με την κατάλληλη ενημέρωση ιατρών, νοσηλευτών και ασθενών.
Μία από τις αιτίες εμφάνισης μη προκλητής φλεβικής θρομβοεμβολικής νόσου είναι η θρομβοφιλία, η οποία συζητείται εντόνως στις ημέρες μας".
Στο Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου", η Μονάδα Αιμόστασης λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και αποτελεί εργαστηριακό κέντρο αναφοράς τόσο για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όσο και για τη Βόρεια Ελλάδα ενώ οι επισκέψεις ασθενών ξεπερνούν τις 3.700 ετησίως.



Πράσινα φάρμακα και θρομβοφιλία.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως οι θρομβώσεις γενικότερα είναι συχνό φαινόμενο των δυτικών.
Κύρια η απομάκρυνση από τους φυσικούς ρυθμούς ζωής, σε ένα συνδυασμό με την επεξεργασία της διατροφής, η καθιστική ζωή, αλλά και το κάπνισμα, οι ρίποι της ατμόσφαιρας, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συμβάλουν κάθετα αν όχι στον σχηματισμό θρόμβων σε μικρότερες ηλικίες, σίγουρα όμως στην προδιάθεση σχηματισμού αυτών.
Μια αξιόπιστη αντιθρομβωτική πρόβλεψη αλλά και θεραπεία θα συναντήσουμε σε συγκεκριμένα πράσινα φάρμακα ( Φυσικά ιάματα ) όπως είναι το Ganoderma Lucidum που με τις 300 και πλέων δραστικές, ιαματικές και θρεπτικές ουσίες, πέρα των άλλων ευεργετημάτων του εξασφαλίζει μια ασπίδα προστασίας σε όλο το καρδιαγγειακό σύστημα.
Επίσης δεν μπορεί να μην αποδεχτούμε ως μια δυναμική λύση αντιθρόμβωσης και καθαρισμού των αυλών ( Εσωτερικά ) σε αρτηρίες, φλέβες και αγγεία τις φόρμουλες του Πανεπιστημίου των Αθηνών που συνδυάζουν την Pine Bark ( Πυκνογενόλη ) τα Grape Seed extract ( Εκχυλίσματα κουκουτσιών κόκκινου σταφυλιού ) το Ginkgo Biloba την Σπιρουλίνα, το Ιπποφαές, το Γαϊδουράγκαθο, το Ρόδι, την Noni κ.α. πάντα σε μια κλινικά μελετημένη αναλογία.
Τέλος ακόμα πιο απλές λύσεις υπάρχουν στην φύση για την προστασία σας όπως είναι το Σκόρδο και τα Ω3.
Κλείνοντας θα σταθώ ιδιαίτερα στην κληρονομικότητα.
Αν στον άμεσο οικογενειακό σας κύκλο υπάρχει ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων καλά θα είναι από νωρίς να ενταχτείτε συστηματικά έστω και σε μια από τις προαναφερόμενες φυσικές λύσεις που χωρίς παρενέργειες και αλληλεπιδράσεις θα σας προστατεύουν από δυσάρεστες καταστάσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού 

Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 
Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?  &  Αθηροσκλήρωση: Πρόληψη και θεραπεία με φυσικούς τρόπους.  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Ginkgo Biloba. Το βότανο της μνήμης και της νηφαλιότητας.  &  Ganoderma Lucidum. Ο άξονας κάθε θεραπείας.  &  Συμπληρώματα διατροφής. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε  &  Πράσινα φάρμακα. Αυτονόητο το δικαίωμα να ονομάζονται έτσι ?    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα