Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Ανθεκτικά μικρόβια. Αυτή θα είναι η πρώτη αιτία θανάτου έως το 2050


Το καμπανάκι του κινδύνου για την υπερβολική χρίση αντιβιοτικών έχει σημάνει προ πολλού, αλλά στου κουφού την πόρτα 
όσο θέλεις βρόντα. 
Μάλιστα η χώρα μας κατέχει περίοπτη θέση παγκοσμίως στην χρήση αντιβιοτικών, 
την πρώτη στην Ευρώπη, με την Αυστραλία, Αγγλία και σκανδιναβικές χώρες 
να μας έχουν κατηγορήσει ευθέως 
για το ολίσθημα αυτό που συμπαρασύρει 
όλη την ανθρωπότητα.
Δεν είναι μόνο η χρήση τους στα νοσοκομεία που στο τέλος, τέλος έχει τους αντικειμενικούς λογούς της, είναι η ιδιωτική συνταγογράφιση που πολλές φορές αγγίζει την υπερβολή, αλλά κυρίως η αυθαίρετη αγορά και χρήση αντιβιοτικών από όλους.

Κατηγορηματικά το 2050 η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως θα είναι η ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων λόγω υπερκατανάλωσης αντιβιοτικών επισήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σε παρέμβασή του στο 19o PHARMA point, τονίζοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να ληφθούν εγκαίρως μέτρα.

Επίσης, ο κ. Εξαδάκτυλος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αντιληφθούμε ότι "δημόσιο" δεν είναι μόνο το κρατικό, αλλά και οι υπηρεσίες από χιλιάδες ιδιώτες παρόχους, γιατρούς και φαρμακοποιούς, που προσφέρουν δημόσιες υπηρεσίες μέσα από τις ιδιωτικές δομές τους.

Προφανώς η τελευταία αυτή αναφορά του κυρίου Εξαδάκτυλου έγινε για την εσφαλμένη από αρκετούς εντύπωση ότι κατάχρηση αντιβιοτικών γίνεται μόνο στα νοσοκομεία.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που για ένα απλό κρυολόγημα του παιδιού τους καταφεύγουν στην χρήση αντιβίωσης, ή ακόμα και αυτοί που την λαμβάνουν ακόμα και για τον πονόδοντο.
Τέλος στα δραστικά μέτρα που απαιτούνται, δεν είναι μόνο η αυστηρότερη επιτήρηση σε όσους συνταγογραφούν αντιβιοτικά, αλλά και η εμπέδωση από όλους μας ότι είναι προτιμότερο να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας με άσκηση, καλή διατροφή και φυσικά βιολογικά συμπληρώματα διατροφής και να αναγνωρίσουμε τα όπλα της φύσης όπως είναι η Πρόπολη, το Colostrum, το Ganoderma Lucidum, τα A.F.A. κ.α.
Αντιβίωση θα μας δώσει μόνο ο γιατρός και μάλιστα μόνο για σοβαρότατη αιτία.



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Colostrum max 29%. Ισχυρό ανοσοποιητικό ισχυρή ανάπτυξη μυών οστών και ανάπλαση κυττάρων  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?  &  Βιταμίνη - Βιταμίνες.  &  Πρόπολη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα