Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης 2019


Ακόμα ένα βασανιστικό αυτοάνοσο νόσημα 
με παρά πολλές προεκτάσεις τόσο στους πάσχοντες, όσο και στον περίγυρο τους.
Η σύγχυση των περισσοτέρων της ψώρας 
με την ψωρίαση δημιουργεί τεράστιο βάρος στον ψυχικό κόσμο των περισσοτέρων.
Εν προκειμένου η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει το δέρμα και τις αρθρώσεις.
Προκαλεί συνήθως κοκκινίλες, φολιδωτές κηλίδες που εμφανίζονται στην επιδερμίδα.
Οι λεπιδώδεις αυτές κηλίδες, που προκαλούνται από ψωρίαση, ονομάζονται ψωριασικές πλάκες. ( Περιοχές με φλεγμονή από την υπερβολική παραγωγή δέρματος )
Το δέρμα συσσωρεύεται γρήγορα σε αυτά τα σημεία και παίρνει μια ασημί, λευκή απόχρωση.
Συνηθέστερα εμφανίζονται στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορεί να επηρεάσει κάθε σημείο του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής και των γεννητικών οργάνων.

Η 29η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης» το 2004, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψωρίασης, που συσπειρώνει στους κόλπους της γιατρούς και ασθενείς.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι να ενημερώσει ασθενείς, ιατρούς και κοινό και να αυξήσει την επίγνωση για την ασθένεια, ώστε να δώσει στους ασθενείς που πάσχουν από Ψωρίαση την προσοχή και την κατανόηση που τους αξίζει.
Παρότι αναφέρεται ήδη από την αρχαιότητα, η Ψωρίαση παραμένει από πολλές απόψεις μια κρυφή ασθένεια και πολλές διαστάσεις της παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό. 
Μια κοινή παρανόηση είναι αυτή μεταξύ της Ψωρίασης, που είναι ασθένεια του ανοσοποιητικού συστήματος, και της Ψώρας, που οφείλεται στο ακάρι της Ψώρας.

Το αποτέλεσμα είναι πολλοί να πιστεύουν λανθασμένα ότι η Ψωρίαση είναι μεταδοτική.
Τα μηνύματα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης είναι: «Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική», «Από ψωρίαση μπορεί να προσβληθεί οποιοσδήποτε» και «Αντιμετώπισε την ψωρίαση σοβαρά».

Έως και σήμερα δεν υπάρχουν αποτελεσματικά ειδικευμένα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα και η αντιμετώπιση της συνήθως περιλαμβάνει την συμπτωματική οδό θεραπείας με ισχυρά αντιφλεγμονώδη στεροειδή και μη. ( Κορτιζόνη )

Αντίθετα υπάρχουν πράσινα φάρμακα, ή φυσικά ιάματα που αναχαιτίζουν τόσο την εικόνα όσο και την ένταση αυτής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Ανοσοποιητικό ή ανοσιακό σύστημα. Πάντα στο maximum με απλούς φυσικούς τρόπους.  &  Τι είναι η Ανοσολογία και τι η φλεγμονή.  &  Αυτοάνοσα νοσήματα: Ποια είναι αυτά που προτιμούν τις γυναίκες και η φυσική τους αντιμετώπιση.  &  Ψωρίαση. Ο εναλλακτικός τρόπος οριστικής θεραπείας.  &  Αυτοάνοσα νοσήματα. Η μεγάλη πρόκληση των φυσικών ιαμάτων.





Πηγές: sansimera.gr, Bikipedia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα