Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Ανακαλείται πιάτο πορσελάνης από τον ΕΦΕΤ


Όταν κάνω αναφορές για την ανεξέλεγκτη τοξική παρέμβαση στην ζωή μας, κάτι τέτοιο έχω κατά νου και όχι μόνο τις μοντέρνες διατροφικές μας συνήθειες.
Πραγματικά δεν ξέρεις από πού θα πρέπει να δείξεις προσοχή για να προστατευτείς.
Αναλυτικά.
Για τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μολύβδου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπόμενο όριο ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF).
Πρόκειται για πιάτο καθημερινής χρήσης από πορσελάνη με διάμετρο 19 cm, προέλευσης Κίνας, με κωδικό προϊόντος ITEMNO:DFB-075, αριθμό παρτίδας 16HKF7 και αριθμό γραμμοκώδικα 0470095000030.

Το εν λόγω προϊόν, διατέθηκε από την εταιρεία "Jumbo AΕΕ".

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Ας θυμηθούμε όμως το τη προκαλεί ο Μόλυβδος
Πρόκειται για μία καλά μελετημένη τοξίνη, που έχει συνδεθεί με βλάβες στον εγκέφαλο, χαμηλότερο IQ, απώλεια ακοής και προβλήματα στο νευρικό σύστημα, σύμφωνα με την EWG.
Αλλά ο μόλυβδος έχει επίσης βρεθεί ότι επηρεάζει και τις ορμόνες, ειδικά δε στα ζώα που έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών του φύλου.

Συμπερασματικά:
Το μόνο που μας απομένει είναι το καταφύγουμε στα όπλα της φύσης ως ύστατη προσπάθεια προστασίας της υγείας μας.
Υπάρχουν αξιόπιστα πράσινα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής που αν μη τι άλλο, στην συστηματική τους λήψη θα φέρουν την απαιτούμενη ισορροπία για καλή υγεία, ευεξία και ομορφιά.

Διαβάστε ακόμα: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα