Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ανακαλούνται ποτήρι και πιάτο με μελαμίνη και φαρμαλδεϋνη.

Σε μια προσπάθεια ανεύρεσης φτηνής πρώτης ύλης η υγεία έχει επέλθει σε δεύτερη μοίρα. 
Ανακαλούνται πιάτα και ποτήρια από τον ΕΦΕΤ με ουσίες πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.
Κοντολογίς, τοξίνες υπάρχουν, αλλά μην το παρακάνουμε και ξεπερνάμε τα όρια !
Τώρα αν αυτά τα όρια μετά από λίγα χρόνια πέσουν πιο κάτω γιατί νέες μελέτες θα αποδείξουν πως είναι τοξικά, τότε θα πούμε απλά ¨Ότι έγινε, έγινε ¨
Μήπως αυτό το υποκριτικό τέχνασμα μας κούρασε όλους μιας και μας έχουν αφήσει εκτεθειμένους σε κάθε λογίς τοξίνη ?
Με πιάτα και ποτήρια μελαμίνης μεγάλωσαν γενιές και γενιές των δεκαετιών του 80’, 90’ και 2.000’ απλά και τώρα θυμηθήκαμε ότι υπάρχει και όριο αυτής. 
Η ανακοίνωση:
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντων, στα οποία διαπιστώθηκε μετανάστευση ουσιών σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.
Τα εν λόγω προϊόντα διατέθηκαν από την εταιρεία «Jumbo A.Ε.Ε.».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα, (φωτογραφίες στην αμέσως επόμενη σελίδα του Δελτίου Τύπου) να μην τα χρησιμοποιήσουν.

Επίλογος:
Άριστα έπραξε ο ΕΦΕΤ και προχώρα στην ανάκληση των προϊόντων αυτών που τα εντόπισε όμως σε μια πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων που δεν έκρυψε και δεν έχει σκοπό ποτέ να κρύψει τίποτα.
Τι γίνετε όμως με τις εκατοντάδες εισαγωγές παρόμοιων και φορές πιο επικίνδυνων προϊόντων από τριτοκοσμικές χώρες που διαθέτουν ασυνείδητοι έμποροι σε λαϊκές, πανηγύρια και επαρχιακά μικρομάγαζα ?
Χάος !
Υπάρχουν δεκάδες εταιρίες, άγνωστες στο ευρύ κοινό που ψωνίζουν φτηνά από Πακιστάν, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία κτλ χωρίς κανένα έλεγχο πλαστικά παγούρια, ποτήρια, παιχνίδια, σχολικά είδη και τα διαθέτουν δεξιά και αριστερά.
Κατά συνέπεια ο κλήρος πέφτει στον καταναλωτή που αφενός θα πρέπει να είναι πιο υποψιασμένος και αφετέρου να αποτοξινώνει με φυσικούς τρόπους τακτικά τον οργανισμό του και να ενισχύει συγχρόνως μόνιμα το ανοσοποιητικό.


Διαβάστε ακόμα:  
Tοξικές ουσίες. Ποιες απειλούν την υγεία μας ?  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό  &  Διατροφή. Τελικά αγοράζουμε ακριβά τα σκουπίδια !  &  Τοξίνες, Ναι μεν το ξέρουμε ότι υπάρχουν στην διατροφή σας, αλλά 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα