Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Monsanto & χαμαιλέοντας. Όνομα και συνώνυμο.


Δικαστήριο λέει, καταδίκασε τη Monsanto 
να καταβάλει 2 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Μα η Monsanto των μεταλλαγμένων 
και της καρκινογένεσης έχει κρυφτεί πίσω 
από δεκάδες εταιρίες ανά τον κόσμο, μέχρι και που προσφάτως πουλήθηκε στην Bayer για να μην την συναντάμε στο εξής πουθενά.

Κοντολογίς, ότι έγινε, έγινε και από εδώ πάνε και οι άλλοι.


Η Είδηση.
Σώμα ενόρκων δικαστηρίου στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας κατάφερε νέο πλήγμα στην Monsanto, εταιρεία που έχει εξαγοραστεί από τον γερμανικό όμιλο Bayer, αποφαινόμενο ότι η εταιρεία οφείλει να καταβάλει αποζημιώσεις και πρόστιμα δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον σε ένα ζευγάρι που πάσχει από καρκίνο, γεγονός που αποδίδει στη χρήση του ζιζανιοκτόνου Roundup, σύμφωνα με τους δικηγόρους του ζεύγους.
Οι ένορκοι αποφάσισαν ότι η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει πάνω από «δύο δισεκατομμύρια δολάρια» στο ζευγάρι Άλβα και Αλμπέρτα Πίλιοντ.
Πρόκειται για την τρίτη συναπτή καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Μονσάντο, την οποία εξαγόρασε η Μπάγερ πέρυσι.
Οι δύο προηγούμενες αποφάσεις εκδόθηκαν από δικαστήρια που επίσης βρίσκονται στην Καλιφόρνια:
Η μία από πολιτειακό δικαστήριο και η άλλη από ομοσπονδιακό.

Το σώμα ενόρκων δικαστηρίου της πόλης Όκλαντ έκρινε ότι το Ράουνταπ, το πολύ επιτυχημένο εμπορικά ζιζανιοκτόνο της Μονσάντο, προκάλεσε στο ζευγάρι το λέμφωμα μη Χότζκιν από το οποίο πάσχει.
Αποφάνθηκε ότι η εταιρεία πρέπει να καταβάλει ως αποζημίωση 18 εκατ. δολάρια στον Άλβα Πίλιοντ, 37 εκατομμύρια, στην Αλμπέρτα Πίλιοντ και ένα δισεκατομμύρια δολάρια στον καθένα ως πρόσθετα, τιμωρητικά ποσά πέραν της αποζημίωσης, διότι η εταιρεία δεν φρόντισε να προειδοποιεί επαρκώς τους πελάτες της για τους κινδύνους που συνεπαγόταν η χρήση του ζιζανιοκτόνου της για την ανθρώπινη υγεία και για αμέλεια.
Η διοίκηση του γερμανικού κολοσσού χαρακτήρισε την απόφαση απογοητευτική και διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει έφεση.
Επισήμανε ότι ο Άλβα και η Αλμπέρτα Πίλιοντ είχαν πολλά προβλήματα υγείας επί σειρά ετών και διέτρεχαν κίνδυνο να εμφανίσουν λέμφωμα μη-Χότζκιν ούτως ή άλλως, καθώς και ότι η ετυμηγορία έρχεται σε διαμετρική αντίθεση με το συμπέρασμα της ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency, ΕPA) ότι «δεν υπάρχουν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία» από τη χρήση της γλυφοσάτης, της δραστικής ουσίας του ζιζανιοκτόνου Ράουνταπ.

Ο γερμανικός αγροτοχημικός κολοσσός διατείνεται ότι οι μελέτες που εκπόνησαν επί δεκαετίες επιστήμονες της Μονσάντο και άλλοι απέδειξαν πως η γλυφοσάτη και το Ράουνταπ δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ενώ ακριβώς το ίδιο είναι το συμπέρασμα πολλών εποπτικών φορέων διεθνώς.
Μολαταύτα, η Μπάγερ είναι αντιμέτωπη με πάνω από 13.400 αγωγές στην αμερικανική δικαιοσύνη για παρόμοιες υποθέσεις.

Οι προηγούμενες δύο καταδικαστικές αποφάσεις προκάλεσαν μεγάλη πτώση της τιμής των μετοχών της Μπάγερ.

Οι μέτοχοί της επικρίνουν τη διοίκηση του γερμανικού κολοσσού για τον τρόπο που χειρίστηκε την εξαγορά της Μονσάντο και τα δικαστικά προβλήματα που κληρονόμησε. Η εταιρεία έχει χάσει 30 δισεκατομμύρια ευρώ από την κεφαλαιοποίησή της μετά την πρώτη ετυμηγορία.

Έχουν οι φύλακες την γνώση ?
Είναι γνωστό το έργο της Monsanto καθώς επίσης και πως εξαγόραζε εμπορικά ονόματα και επιχειρήσεις αν τον κόσμο.
Ανάμεσα σε αυτές τρανταχτά ονόματα ειδών διατροφής ακόμα και μέχρι συμπληρωμάτων διατροφής υπέρ της υγείας του ανθρώπου.
Φαντάζεστε ότι μπορεί να απεγκλωβίστηκε η λογική της από τα μεταλλαγμένα ?
Ο λαός μας λέει ότι ο λύκος και αν γέρασε τα χούγια του δεν ξέχασε και έχει δίκαιο.
Ας έχουμε κατά νου λοιπόν την παροιμία αυτή διαβάζοντας στην συνέχεια την λίστα με τις θυγατρικές της Monsanto.



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα