Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Στυτική δυσλειτουργία. Βάσανος μεγάλης μερίδας ανδρών.

Όταν η ψυχή του άνδρα θέλει αλλά το σώμα του δεν τον ακολουθεί, πραγματικά τότε γίνεται εύκολη βορά σε καιροσκόπους του διαδικτύου με αποτέλεσμα χωρίς να το συνειδητοποιεί 
θέτει την υγεία του σε μεγάλο κίνδυνο. 
Σήμερα Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν τον πρώτο παράγοντα κινδύνου.
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια περιοχή του ανθρωπίνου γονιδιώματος, η οποία σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες.
Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ένας γενετικός παράγοντας κινδύνου για το εν λόγω πρόβλημα, γεγονός που πιθανώς ανοίγει το δρόμο για νέες θεραπείες εκείνων των ανδρών που δεν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες θεραπείες.
Η στυτική δυσλειτουργία, δηλαδή η αδυναμία ενός άνδρα να έχει επαρκή στύση κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα, είναι μια κοινή διαταραχή των ανδρών μέσης και τρίτης ηλικίας.
Θεωρείται ότι μπορεί να έχει πολλές αιτίες, όπως νευρολογικές, ψυχολογικές, ορμονικές και αγγειακές.
Υπάρχουν σήμερα ορισμένες θεραπείες, αλλά δεν ανταποκρίνονται όλοι οι άνδρες σε αυτές.
Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι το πρόβλημα έχει και γενετικό υπόβαθρο περίπου στο ένα τρίτο των περιστατικών, αλλά έως τώρα δεν είχαν βρει κάποιο γονίδιο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Έρικ Γιόργκενσον του ερευνητικού ιατρικού κέντρου Kaiser Permanente της Βόρειας Καλιφόρνιας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, ( PNAS ) μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 380.000 άνδρες.
Εντόπισαν μια γενετική περιοχή κοντά στο γονίδιο SIM1, η οποία εμφανίζει σημαντική συσχέτιση με τη στυτική δυσλειτουργία ( Αύξηση κινδύνου 26% για όσους έχουν τον συγκεκριμένο γενετικό παράγοντα στο DNA τους ) και αυτό άσχετα με άλλους παράγοντες που μπορεί να συνυπάρχουν στο ίδιο άτομο. ( π..χ παχυσαρκία, διαβιτης, ψυχολογικοι παραγοντες κ.α.)
Το εν λόγω γονίδιο SIM1 είναι γνωστό ότι παίζει κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση του βάρους και στη σεξουαλική λειτουργία.
Ο παράγοντας κινδύνου για στυτική δυσλειτουργία είναι μια περιοχή του γονιδιώματος πολύ κοντά σε αυτό το γονίδιο.
Δεν ταυτίζεται με αυτό, αλλά αλληλεπιδρά μαζί του. 

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα των Αμερικανών ερευνητών, αλλά πρωτίστως θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι άνδρες ότι φυσιολογικά με την είσοδο τους στην 5η δεκαετία της ζωής τους, ( Συχνα και πριν την εισοδο σε αυτή ) ότι σαφέστατα θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις από την στύση που είχαν όταν ήταν 20 ή 30 χρονών.
Είναι παράλογο αυτό να τους δημιουργήσει κακή ψυχολογία με συνέπια την επιδείνωση του προβλήματος στα μέγιστα.
Το ίδιο παράλογο είναι και πάνω στον πανικό τους, ατάκτως να εμπιστεύονται διάφορες αλοιφές, μαρμελάδες και διάφορες κάψουλες εξωτικών βοτάνων για καλύτερη στύση, ή να προμηθεύονται χωρίς την ιατρική γνωμοδότηση γνωστά φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα.
Το πιθανότερο που θα συμβεί είναι να πέσουν θύματα απάτης σε ότι αφορά την πρώτη κατηγορία ή και το χειρότερο να θέσουν εαυτούς σε κίνδυνο.
Συνιστώ κατά συνέπεια αρχικά ψυχραιμία, μιας και γνωρίζουμε πλέων τους λόγους που συμβαίνει αυτό και επικοινωνία στην συνέχεια στους ειδικούς.
Από την άλλη με διαγνωσμένο το αίτιο θυμίζω πως η φύση έχει τις λύσεις εξατομικευμένα για τον καθένα ώστε να υπάρξει υπαναχώρηση του συμπτώματος μέχρι τα βαθιά γεράματα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Libido.   &  Πολυβιταμινούχο ναι μεν αλλά . . . και πολυδύναμο.  &  Μάκα  & Cordyceps sinensis Φάκελος Φαρμακευτικά μανιτάρια ! 


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα