Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο, 4 Μαΐου 2019

Πρωινό. Έρευνα ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε.


Δεν είναι λίγοι στην χώρα μας που το πρωινό τους αποτελείται από έναν καφέ 
και έφυγαν για την εργασία τους. 
Βέβαια από την άλλη βομβαρδίζονται από παντού 
για ένα πρωινό με αυγά, βούτυρο και μαρμελάδες, χυμούς, δημητριακά και κατά τα αμερικανικά πρότυπα μάλιστα μέχρι και μπέικον στο τηγάνι.
Που βρίσκεται όμως η ιδανική λύση ?
Το πρωινό, που θεωρείται από πολλούς ειδικούς το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας, δεν βοηθά στην απώλεια κιλών και στη μείωση του βάρους, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη έρχεται να αμφισβητήσει την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το πλούσιο πρωινό βοηθάει όσους θέλουν να ελέγξουν το σωματικό βάρος, καθώς συμπεραίνει επίσης ότι δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η κατανάλωση πρωινού συμβάλλει στο αδυνάτισμα.

Από την άλλη, ούτε όμως ότι η αποφυγή του πρωινού οδηγεί σε αύξηση του βάρους και μάλιστα σε καμιά περίπτωση.

Στην πραγματικότητα, τα ευρήματα δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση θερμίδων είναι μεγαλύτερη στους ανθρώπους που τρώνε πρωινό και ότι το να μην τρώει κανείς πρωινό, δεν του ανοίγει περισσότερο την όρεξη αργότερα μέσα στη μέρα, ώστε να βάλει παραπανίσια κιλά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας της Μελβούρνης, με επικεφαλής τη Φλάβια Τσικουτίνι του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Προληπτικής Ιατρικής, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal (BMJ), αξιολόγησαν 13 τυχαιοποιημένες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές, κυρίως από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, που κάλυπταν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Η μετα-ανάλυση βρήκε ότι η συνολική κατανάλωση θερμίδων είναι μεγαλύτερη σε όσους τρώνε πρωινό, (Κατά μέσο όρο 260 περισσότερες θερμίδες το λιγότερο τη μέρα) σε σχέση με όσους δεν τρώνε.
Επίσης όσοι δεν τρώνε πρωινό, έχουν κατά μέσο όρο σχεδόν αναλογικά με το ύψος το λιγότερο μισό κιλό μικρότερο βάρος σε σχέση με όσους τρώνε καθημερινά.

Ακόμη, δεν βρέθηκε να υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά στο ρυθμό μεταβολισμού ανάμεσα σε όσους τρώνε πρωινό και σε όσους το αποφεύγουν.

Οι τελευταίοι εξάλλου, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, παρά την περί του αντιθέτου πεποίθηση, δεν νιώθουν συνήθως πιο πεινασμένοι το μεσημέρι.

«Τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία δεν υποστηρίζουν την τροποποίηση της διατροφής των ενηλίκων, ώστε να περιλαμβάνει την κατανάλωση πρωινού ως μια καλή στρατηγική για την απώλεια βάρους.

Μολονότι η κατανάλωση πρωινού μπορεί συχνά να έχει άλλες σημαντικές επιπτώσεις, πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός στο να συμβουλεύσει το πρωινό ως μέθοδο απώλειας βάρους για τους ενήλικες, καθώς μπορεί να επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα», σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η άποψη μας.
Ούτε το πρωινό θα λύση το πρόβλημα των περιττών κιλών, ούτε η κατάργηση αυτού την στιγμή που η μελέτη αναφέρετε σε μερικές θερμίδες και σε μεγαλύτερη όρεξη για τροφή.

Ουσιαστικά κατά την άποψη μας ο μεταβολισμός είναι αυτός που θα παίξει τον βασικό ρόλο απώλειας περιττών κιλών και ασφαλώς η αναλογία της ποσότητας τροφής.

Εδώ θα σας θυμίσω πως υπάρχουν ακίνδυνα φυσικά ιάματα κατάλληλα για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και καλό θα είναι γενικότερα να αποφεύγουμε τα επικίνδυνα σκευάσματα απώλειας περάτων κιλών που βασίζονται στην καύση του συσσωρευμένου λίπους.Διαβάστε ακόμα: 
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα