Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Νέος μυστηριώδης μύκητας εξαπλώνεται στον κόσμο με αστρονομική ταχύτητα

Τι μας αποκαλύπτουν οι New York Times ?
Πάντα στα ψηλά βέβαια μιας και η συγκεκριμένη αποκάλυψη επισύρει εξηγήσεις όχι μόνο από την επιστημονική κοινότητα, αλλά και από την ίδια την φαρμακοβιομηχανία.

Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι τρομερά άβολο όχι μόνο στο να αναλάβεις το μερίδιο ευθυνών που σου αναλογεί, αλλά επίσης και την ανικανότητα στη εύρεση λύσης του προβλήματος. 

Candida Auris:
Έτσι ονομάζεται ένα είδος μύκητα που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, αλλά παρόλα αυτά τηρείται μια περίεργη σιγής ιχθύος γύρω από αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Τον περασμένο Μάιο, ένας ηλικιωμένος άνδρας εισήχθη σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.
Μια εξέταση αίματος αποκάλυψε ότι μολύνθηκε με ένα μικρόβιο που ήταν θανατηφόρο και μυστηριώδες.
Οι γιατροί τον απομόνωσαν γρήγορα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Μετά από έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για ένα μύκητα που ονομάζεται Candida auris, και επιτίθεται σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αυτός λοιπόν, εξαπλώνεται σε όλη την υδρόγειο.

Τι είναι ο μύκητας Candida Auris:
Ο μύκητας Candida Auris μπορεί να παραμείνει στο δέρμα ενός ανθρώπου, αλλά και σε αντικείμενα στον χώρο, όπως τα έπιπλα και ο εξοπλισμός του νοσοκομείου, για πολύ καιρό.
Έτσι, μπορεί να εξαπλωθεί έμμεσα από ασθενή σε ασθενή.
Μπορεί να εισβάλει στο σώμα και να σκοτώσει τον ασθενή, εάν το ανοσοποιητικό του σύστημα έχει ήδη αποδυναμωθεί.
Ο μύκητας Candida auris αποδεικνύεται πολύ ανθεκτικός στις τρεις κύριες κατηγορίες αντιμυκητιασιακών φαρμάκων, αφήνοντας τους γιατρούς με λίγες επιλογές για την θεραπεία των λοιμώξεων που προκαλεί.
Σκοτώνει σχεδόν τους μισούς ασθενείς που προσβάλλει!
Για να πάρετε μια αίσθηση του πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια λοίμωξη από τον μύκητα Candida Auris, αρκεί να δείτε τα αποτελέσματα έρευνας, που δημοσιεύθηκε πέρυσι στο επιστημονικό περιοδικό Emerging Infectious Diseases.
Αυτή η μελέτη εξέτασε 51 περιστατικά μόλυνσης από τον μύκητα Candida Auris, τα οποία είχαν εμφανιστεί σε νοσοκομεία της Νέας Υόρκης από το 2016 έως το 2018.
Όλοι οι ασθενείς είχαν ήδη σοβαρές ιατρικές καταστάσεις προτού κολλήσουν τον μύκητα αυτό και οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από 21 έως 96 ετών.
Αποδείχτηκε ότι σχεδόν το ήμισυ (45%) των ασθενών πέθανε εντός 90 ημερών από την στιγμή της διάγνωσης για λοίμωξη από τον μύκητα Candida Auris
Σχεδόν στο σύνολο (98%) των δειγμάτων από τους ασθενείς, ο μύκητας αποδείχτηκε ανθεκτικός στην φλουκοναζόλη, ένα κοινώς χρησιμοποιούμενο αντιμυκητισιακό φάρμακο.
Όταν πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε διάφορα αντικείμενα και άλλους χώρους των νοσοκομείων, διαπιστώθηκε ότι ο μύκητας είχε ευρύτερη παρουσία στα 15 από τα 20 συνολικά νοσοκομεία, που εξετάστηκαν.

Πότε “χτυπάει” ο μύκητας Candida Auris: 
Συνήθως, η μόλυνση συμβαίνει αφότου ο ασθενής έχει κλείσει αρκετές εβδομάδες νοσηλείας.
Οι πιο συχνά αναφερόμενες λοιμώξεις έχουν βρεθεί σε τραύματα, αιμοφόρα αγγεία και αυτιά.
Οι γιατροί βρήκαν τον μύκητα στα ούρα των ασθενών και στις αναπνευστικές οδούς, αλλά δεν είναι σαφές αν ο μύκητας απλώς παραμένει σε αυτά τα σημεία χωρίς να προκαλεί πρόβλημα.
Προς το παρόν, εάν το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι ισχυρό, οι πιθανότητες σας να κολλήσετε μια απειλητική για την ζωή σας μόλυνση με τον μύκητα Candida Auris είναι πολύ χαμηλές.
Ο κίνδυνος αυξάνεται εάν έχετε κάποια χρόνια πάθηση, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, ή αν έχετε υποβληθεί σε πρόσφατη χειρουργική επέμβαση, πρόσφατη θεραπεία με αντιμυκητιασιακά, ή σας έχει τοποθετηθεί κεντρικός φλεβικός καθετήρας.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, ο μύκητας βρέθηκε και σε μια μονάδα νεογνών στη Βενεζουέλα, σ’ ένα νοσοκομείο στην Ισπανία, ενώ ανάγκασε ένα διάσημο βρετανικό ιατρικό κέντρο να κλείσει τη μονάδα εντατικής θεραπείας του.
Εντοπίστηκε επίσης στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Νότια Αφρική.
Πρόσφατα ο Candida Auris έφτασε και στη Ν. Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και το Ιλινόις των ΗΠΑ, οδηγώντας τις Ομοσπονδιακές Αρχές Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να το προσθέσουν στη λίστα με τα μικρόβια που θεωρούνται ως «επείγουσες απειλές».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times, το στέλεχος του Candida Auris είναι τόσο ανθεκτικό, εν μέρει, επειδή είναι αδιαπέραστο από μείζονες αντιμυκητιασικές φαρμακευτικές ουσίες, καθιστώντας το έτσι ως μία από τις πιο μεγάλες απειλές κατά της υγείας στον κόσμο:

Συμπερασματικά:
Πέρα από την χημεία των φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που μέσα στις τόσες παρενέργειες τους έχουν και την δημιουργία ανθεκτικών στελεχών σε ότι αφορά μύκητες και ιούς, έχουμε και τις εκατοντάδες χιλιάδες τοξίνες που ρίχνουν το ανοσοποιητικό σύστημα στα τάρταρα.

Έτσι λογικό είναι οι μεν μύκητες, βακτήρια και ιοί να μεταλλάσσονται χρόνο με τον χρόνο και να γίνονται ολοένα και πιο ανθεκτικοί σε αντιβιώσεις, η δε άμυνες του ανθρώπου να έχουν πάρει τον κατήφορο, φορές μάλιστα χωρίς να μπορούμε να το αντιληφτούμε.

Συνεπώς, τα μόνα που έχουμε να κάνουμε προκειμένου να αμυνθούμε στους παθογόνους εισβολείς είναι από την μια αυστηρά σωστή χρήση φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων και κάτω από τις εντολές των ειδικών και από την άλλη σωστή διατροφή ταυτισμένη με την ποικιλία και τις αρχές της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, συχνή φυσική αποτοξίνωση και τέλος με την αρωγή επιλεγμένων εξατομικευμένα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που θα μας διατηρούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα σε υψηλή επίπεδα.





Έρευνα επιμέλεια
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 

Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Τοξίνες στο σώμα και τον οργανισμό  &  Δυσπλασίες, τερατο-γεννήσεις. Σοκ στη Γαλλία με τα μωρά που γεννιούνται χωρίς χέρια.  &  Διατροφή. Τελικά αγοράζουμε ακριβά τα σκουπίδια !  &  Η διατροφή των Αρχαίων Ελλήνων και τα μυστικά της.  &  Γαϊδουράγκαθο για το δικαίωμα που έχει το συκώτι στην αποτοξίνωση του.





Πηγες: nypost.com, .forbes.com, nytimes.com, en.wikipedia.org/wiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα