Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες Ponstan σε σιρόπι.

Ένα φάρμακο που κυκλοφορεί εδώ και κοντά 
40 χρόνια αποφάνθηκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ότι είναι επικίνδυνο 
για την δημόσια υγεία. 
Αν υπάρχει Έλληνας γιατρός που να μην το έχει συνταγογραφίσει και Ελληνικό σπίτι που να μην το έχει χρησιμοποιήσει κύρια για εμπύρετες καταστάσεις παιδιών, παρακαλώ να μας ενημερώσει.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από μια σειρά απλά ερωτηματικά που δημιουργούνται πιθανά σε όλους.
Όντως είναι επικίνδυνα τα επίπεδα Μολύβδου και Λιθίου που προσφάτως ανακάλυψαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ή είναι απλά μια δικαιολογία της εταιρίας μιας και σταμάτησε να έχει εμπορικό ενδιαφέρον με την τιμή των 3,00 ευρώ που πωλείται.
Τέλος με τα γενόσημα τι γίνετε ?

Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες του Ponstan σε σιρόπι, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο ΕΟΦ.
Αναλυτικά η Επίσημη ανακοίνωση ΕΟΦ.
"Την ανάκληση όλων των παρτίδων του πόσιμου εναιωρήματος Ponstan 50 mg/5 ml (Αρ. Άδειας Κυκλοφορίας 60079/22-9-08) που βρίσκονται επί του παρόντος στην αγορά λόγω δυνητικής υπέρβασης των νέων επιτρεπτών ορίων Ημερήσιας Έκθεσης (PDE) σε στοιχειακές προσμίξεις Μολύβδου και Λιθίου κατά ICH Q3D.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της κατασκευάστριας εταιρείας" αναφέρει η απόφαση ο ΕΟΦ.

"Η εταιρεία Pfizer ΕΛΛΑΣ A.E., ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά. Χολαργός, 11/4/2019 Αρ. Πρωτ.: 40127 2 Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν" συμπληρώνεται στην απόφαση.



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα