Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί . . .Ο ΕΟΦ απαγορεύει . . .

Μήπως ψάχνουμε βελόνα στα άχυρα ? 

Είναι πιθανά κουραστικό να επαναλαμβάνω 
συνέχεια το πόσο εκτεθειμένοι είμαστε γενικότερα 
σε τοξίνες και μάλιστα συχνά σε καρκινογόνες ουσίες όσο και αν θέλουμε να λέμε ότι προσέχουμε. 
Οι κίνδυνοι είναι τόσοι πολλοί και παντού 
που μου μοιάζει απίθανο φορές να μπορούμε 
να τους αποφύγουμε 100%.

Μια μικρή απόδειξη είναι το Μπαράζ ανακλήσεων και προειδοποιήσεων τόσο από τον Ε.Ο.Φ. όσο και από τον Ε.Φ.Ε.Τ τον περασμένο μήνα για προϊόντα που τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από παραπλανητικές διαφημίσεις.


Αναλυτικά:

Στην ανάκληση πιάτου μελαμίνης από την αγορά, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, διενεργήθηκε δειγματοληψία ρηχού πιάτου μελαμίνης με παράσταση Disney Frozen, με αριθμό παρτίδας Lot No 0716 και κωδικό είδους (Item No) 6115010, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση Jumbo ΑΕΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, καθώς μετρήθηκε μετανάστευση μελαμίνης σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.
Επομένως, προκύπτει ότι το πιάτο δεν έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις κανονικές ή προβλεπόμενες συνθήκες χρησιμοποίησής του δύναται να προσβληθεί από το τρόφιμο και να μεταφέρει σε αυτό ουσίες που είναι ξένες προς τη φύση του, καθιστώντας έτσι δυνατό να προκληθεί τροποποίηση στη σύστασή του, αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του και να τεθεί σε κίνδυνο η ανθρώπινη υγεία.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση Jumbo, η οποία εισάγει και διακινεί το εν λόγω προϊόν, την άμεση ανάκληση /απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο

προϊόν να μην το χρησιμοποιούν.

Προϊόν που αναφέρεται προφανώς σε παιδιά όπου εύλογα γεννούνται τα εξής ερωτήματα.
Ποιος γονιός θέλει να κάνει κακό στο παιδί του ?
Πόσο ασυνείδητοι είναι οι παραγωγοί μιας τέτοιας παρτίδας ?
Πως μπορεί ένας γονιός να αντισταθεί στα θέλω ενός παιδιού που έχει άγνοια κινδύνου ?
Τελικά είναι το μόνο επικίνδυνο προϊόν που αναφέρεται σε παιδιά ?


Προσοχή:


Ο ΕΟΦ απαγορεύει επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής 


Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής EPIMEDYUMLU BITKISEL KARISIMLI MACUN (μαρμελάδα), αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Το προϊόν διακινείται σαν συμπλήρωμα διατροφής και σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των γερμανικών αρχών περιέχει την φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.
Η σιλδεναφίλη* συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Επίσης:
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης των ισπανικών αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων VOCATIV capsules.

Tο προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής και είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω Διαδικτύου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε από την αρμόδια αρχή της Ισπανίας, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση.
«Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρου μη εγκεκριμένου προϊόντος ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», αναφέρει ο ΕΟΦ και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του.
Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ, από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Σε αυτή την κατηγορία τόνωσης του ανδρισμού σίγουρα δεν είναι μόνη η φαινομενικά αθώα μαρμελάδα που περιέχει ουσιαστικά γνωστή φαρμακευτική ουσία.
Μέσα από το διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες επικίνδυνα προϊόντα για καλύτερη στύση, για επιμήκυνση του ανδρικού μορίου, για αύξηση της επιθυμίας κτλ.
Μάλιστα πρόσφατα ενημερώθηκα ότι μέχρι και χάπι βιασμού κυκλοφορεί που δεν περιέχει τίποτα άλλο από ουσίες παραισθήσεων και μείωσης αντίστασης, που σε συνδυασμό με το αλκοόλ αυξάνουν τις δράσεις τους.

Μεγάλη ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν. 


Ο ΕΟΦ επίσης, συνιστά προσοχή για σκεύασμα που διαφημίζεται διαδικτυακά
Προσοχή στο σκεύασμα «MOVE & FLEX CREAM FOR JOINT AREAS» συνιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), τονίζοντας ότι δεν έχει αξιολογηθεί όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.
To αναφερόμενο σκεύασμα διαφημίζεται διαδικτυακά και -όπως αναφέρει ο ΕΟΦ- στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος.
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Ένα προϊόν που εκμεταλλεύεται το ανθρώπινο πόνο, από μια εταιρία φάντασμα που δεν υπάρχει πουθενά.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Την ίδια χρονική περίοδο οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά προχώρησαν σε δέσμευση οπωροκηπευτικών συνολικού βάρους 1.154 κιλών.
Επίσης, 

Μπόμπες ποτά και επικίνδυνα προφυλακτικά.

Ακόμα και από μια άλλη οπτική ο ΣΔΟΕ κατασχέτη χιλιάδες φιάλες με ποτά μπόμπες και προφυλακτικά μαϊμού, άκρως επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία με ανυπολόγιστες προεκτάσεις.



Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ αναλυτικά:
Σημαντικές επιτυχίες, στην προσπάθεια καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., καθώς και στην αντιμετώπιση του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελλ. Δημοσίου και της Ε.Ε. και στη διασφάλιση της υγείας των πολιτών, σημειώθηκαν από υπαλλήλους της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε.

Ειδικότερα, υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής της Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, διενήργησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλαπλούς ελέγχους και έρευνες σε αποθηκευτικούς χώρους και επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα:

Α) Διενεργήθηκε έλεγχος στις εγκαταστάσεις μεγάλης ποτοποιίας στη Βόρεια Ελλάδα, για τη διαπίστωση εφαρμογής των διατάξεων του Ν.2960/01( Τελωνειακός Κώδικας). Με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης προέκυψε ότι τα πραγματικά αποθέματα σε αιθυλική αλκοόλη ήταν περισσότερα, κατά 11.699,74 λίτρα, σε σχέση με την ποσότητα που είχε αποκτήσει νόμιμα η ελεγχόμενη επιχείρηση. Τα επιπλέον 11.699,74 λίτρα κατασχέθηκαν, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 155 και επόμενα του Ν.2960/01.

Β) Διενεργήθηκε έλεγχος σε δύο αποθηκευτικούς χώρους στην Αττική, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλος όγκος αλκοολούχων ποτών καθώς επίσης και πλαστών σημάτων κ.λ.π.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
Το μέγεθος της απάτης ή καλύτερα του κινδύνου είναι ολοφάνερα τεράστιο και φαίνεται από τους αριθμούς των κατασχεθέντων. 


1.014 φιάλες γνωστών εταιρειών, γεμάτες με αλκοολούχο ποτό άγνωστης προέλευσης

1.400 κενές φιάλες γνωστής εταιρείας αλκοολούχων ποτών, οι οποίες προορίζονταν για γέμισμα και επανασφράγιση

14.200 τεμ. πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες, καπάκια φιαλών και ζελατίνες καπακιών γνωστών εταιρειών

4.752 φύλλα χαρτιού με εκτυπωμένα σήματα γνωστών εταιρειών εμπορίας αλκοολούχων ποτών, καθώς και ένα καλούπι

2 μηχανήματα (γεμίσματος, εμφιάλωσης) και άλλος εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την επαναγέμιση των άδειων φιαλών με αγνώστου προέλευσης αλκοολούχο ποτό

60 κενά δοχεία 10 λίτρων, με υπολείμματα αιθυλικής αλκοόλης (οινοπνεύματος) και Ένα επιβατικό όχημα.

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα, που συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών, τα οποία οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού».

Από την ως άνω κατασχεθείσα ποσότητα αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία. Ζητήθηκε από το Τελωνείο Αθηνών να προσδιορίσει τους αναλογούντες δασμούς και λοιπούς φόρους.

Επίσης δείγματα των αλκοολούχων ποτών και των ετικετών απεστάλησαν στην Διεθνή Ομοσπονδία Παραγωγών Αλκοολούχων Ποτών (IFSP) για τον έλεγχο της γνησιότητας αυτών και εκπρόσωποι των εταιριών κατέθεσαν δηλώσεις πραγματογνωμοσύνης, από τις οποίες προκύπτει ότι οι ετικέτες, οι φιάλες και τα κιβώτια, που κατασχέθηκαν στους αποθηκευτικούς χώρους έφεραν σήματα που ήταν πλαστά. Η ζημία που υπέστησαν οι δικαιούχοι των σημάτων υπολογίζεται στο ποσό των 214.652,88 ευρώ από χρήση των πλαστών φιαλών και στο ποσό των 113.784,00 ευρώ από τη χρήση των πλαστών σημάτων. Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους, καθώς επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες διατέθηκαν.

Γ) Διενεργήθηκε έλεγχος σε επιχείρηση εμπορίας ιατροφαρμακευτικών & καλλυντικών προϊόντων στην Αθήνα, η οποία διακινούσε μεταξύ άλλων και προφυλακτικά γνωστής εταιρείας.

Από τον έλεγχο κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 3.364 τεμάχια προφυλακτικών,τα οποία αποτελούσαν απομιμήσεις των αυθεντικών και ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

Άλλο περιστατικό. 

Στην ανάκληση και απόσυρση προϊόντος με την εμπορική ονομασία «Pasco Tandoori Marinade Paste», σε γυάλινο βάζο των 270 γραμ., με αριθμό παρτίδας 811170 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 30.11.2021, προχώρησε ο ΕΦΕΤ, επειδή υπάρχει κίνδυνος να περιέχει θραύσματα γυαλιού.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ, καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος, να μην το καταναλώσουν.

Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε η οπτική γωνία για εμάς δεν είναι ότι το κράτος έχασε κάποιες χιλιάδες ευρώ από την είσπραξη φόρων, αλλά ο μεγάλος κίνδυνος που εγκυμονεί για την υγεία του καταναλωτή.


Τη διακίνηση τυριού με την επωνυμία "Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan", το οποίο βρέθηκε να περιέχει γάλα διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διερεύνησης επώνυμης καταγγελίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το γάλα έστω και σε ίχνη συνιστά αλλεργιογόνο παράγοντα και μπορεί να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό. Πρόκειται για το προϊόν:
"Νηστίσιμο, ιδανικό για vegan, ελληνικής προέλευσης σε συσκευασία προστατευμένης ατμόσφαιρας των 200 γρ., τυρί κομμένο σε φέτες, με κωδικό παραγωγής
Lot: 70058.162.65, ημερομηνία παραγωγής: 22/11/2018, ημερομηνία συσκευασίας: 06/03/2019 και ημερομηνία ανάλωσης: 21/08/2019, το οποίο διακινείται από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΑΝΔ. ΜΠΡΕΖΑ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.



Ακόμα. 
Την ανάκληση παρτίδας γνωστού συμπληρώματος διατροφής αποφάσισε ο ΕΟΦ, καθώς περιέχει ίχνη πρωτεϊνών γάλακτος, χωρίς το γάλα να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ:
«Την ανάκληση της παρτίδας Τ2785-060418/1 του συμπληρώματος διατροφής CLEAR AMINO BCCA FRUIT PUNCH FLAVOR της εταιρείας CYBERNETICS SPORTS NUTRITION, διότι περιέχει ίχνη πρωτεϊνών γάλακτος χωρίς το γάλα να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών.
Το γάλα είναι αλλεργιογόνο συστατικό και μπορεί να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.
Το προϊόν διακινείται από την εταιρεία TRIMMER ΑΕ.
Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας. Η επιχείρηση οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρει από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ για το πελατολόγιο, τα παραστατικά διακίνησης στην εσωτερική αγορά ή σε άλλο κράτος – μέλος ή σε Τρίτη χώρα καθώς και για την διαχείριση τυχόν αποθεμάτων του παραπάνω προϊόντος.
Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».


Πέρα των συγκεκριμένων δυσάρεστων περιστατικών που υπήρξαν μέσα σε 1 μήνα περίπου, θα θυμίσω τις δεκάδες άλλες φορές που έχουν καταγγελθεί από την σελίδα μας αφενός και αφετέρου την προσωπική μου πεποίθηση ότι δεν είναι και τα μοναδικά περιστατικά τόσο σε τρόφιμα όσο και σε περίεργα συμπληρώματα διατροφής ή υγειονομικού ενδιαφέροντος προϊόντα που διακινούνται μέσα από το διαδίκτυο.
Αυτό ασφαλώς δεν επιρρίπτει ευθύνες στις φιλότιμες προσπάθειες των ελεγκτικών φορέων που με ολιγάριθμο ανθρώπινο δυναμικό προσπαθούν νυχθημερόν, αλλά στην ασυνειδησία δυστυχώς αρκετών που μπροστά στο οικονομικό όφελος δεν υπολογίζουν τίποτα.

Θα θυμίσω ακόμα πως από νοθευμένα ποτά, όλο το ΚΝΣ ( Κεντρικό Νευρικό Σύστημα ) μπορεί να υποστεί μη ανατάξιμη βλάβη, το καρδιαγγειακό επίσης και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επέλθει και θάνατος.

Σε ότι αφορά τα μαϊμού προφυλακτικά που προαναφέρθηκα, μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη είναι το λιγότερο κακό που μπορεί να πάθει ένα ζευγάρι.

Αλλεργικό σοκ και μετάδοση ΣΜΝ ( Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα ) αποτελούν την κορυφή στο πρόβλημα.

Όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο ένα μικρό δείγμα για τα όσα βλαβερά συμβαίνουν γύρο μας στην σχέση διατροφή, προϊόντα υγείας.
Για το περιβάλλον δεν έχουμε αναφερθεί σήμερα καθόλου.

Πως τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά:
Μέτρα, ημίμετρα ή απλά αφήνουμε την υγεία μας στην τύχη της ?
Το μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που έχουν έρθει τα πράγματα.
Γκρεμός γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε άποψη και οι καρκινογόνες ουσίες με τις βλαβερές τοξίνες αποδεδειγμένα υπάρχουν και μάλιστα ανεξέλικτα.
Μα και ρέμα, το φαινόμενο να γίνουμε όλοι ψυχασθενείς, φοβικοί, υποχόνδριοι, αντικοινωνικοί στο βωμό μιας προστασίας με αβέβαιο αποτέλεσμα αφού βάλλεται από παντού.

Προσωπικά έχω επιλέξει ένα μεικτό δρόμο προστασίας της υγείας όλων των δικό μου ανθρώπων και ασφαλώς και του εαυτού μου που δεν είναι άλλος από:

Αρχικά δεν αγοράζουμε τίποτα ( Εκτός από ρούχα ) με μοναδικό κίνητρο την τιμή κτίσης.

Θέλουμε ονοματεπώνυμο με διευθύνσεις και τηλέφωνα απλά για κάθε προϊόν που θα μπει στο σπίτι μας.
Έχουμε προσαρμόσει την διατροφή μας στις γραμμές της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. ( Η κουζίνα της γιαγιάς δηλαδή )
Αποκλειστικά Ελαιόλαδο και ζωικά λίπη, φρούτα και λαχανικά μόνο Ελληνικά και στην εποχή τους.
Τέλος από 1 φορά την εβδομάδα κόκκινο κρέας, άσπρο κρέας, ψάρια, όσπρια, λαδερά, πίτες, ζυμαρικά συνδυασμένα πάντα τονίζω με άφθονη σαλάτα εποχής.
Έχουμε πει κάθετα σε ότι επεξεργασμένο τρόφιμο κυκλοφορεί ΟΧΙ καθώς επίσης σε ότι λάιτ μορφή.
Ανθρακικό, ενεργειακά αναψυκτικά, συσκευασμένοι χυμοί μακράς διάρκειας κτλ έχουν αντικατασταθεί οριστικά με φυσικούς χυμούς της στιγμής και πάντα στην εποχή τους.

Άσκηση έστω και ήπιας μορφής με βάδισμα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα σε επίπεδο mars για τουλάχιστον 45 με 60 λεπτά και 1 φορά επίσης την εβδομάδα απαραίτητα εκδρομή στην Ελληνική φύση.


Εναρμόνιση της ζωής μας στην λειτουργία του φυσιολογικού βιολογικού ρολογιού και σταθερός προγραμματισμός διαβίωσης.
Σταθερή ώρα πρωινής έγερσης, γευμάτων, ύπνου, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί αντικοινωνικό σκόπελο σε εκδηλώσεις του περιβάλλοντος μας.

Τέλος συστηματική προστασία της υγείας μας με την βοήθεια επιλεγμένων πράσινων φαρμάκων, ιαμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής.
Σαφώς η σχεδόν διαρκής αποτοξίνωση αποτελεί το κυρίαρχο μέλημα μας, ακολουθούν φυσικές πάντα βιταμίνες με αυστηρές δοσολογίες και χρονικά διαστήματα και τέλος ανάλογα την ηλικία και τα πιθανά προβλήματα, εξειδικευμένα πράσινα φάρμακα, ιάματα.
Πάντα ασφαλώς όλα αυτά συνδυαστικά, συστηματικά και εξατομικευμένα.

Συνδυαστικά γιατί πραγματικά είναι ανώφελο το φαινόμενο που έχω εντοπίσει σε αρκετούς να λαμβάνουν μιας ίδιας κατηγορίας συμπληρώματα αφήνοντας ακάλυπτες άλλες λειτουργίες του οργανισμού.

Συστηματικά γιατί επίσης είναι ανώφελο να λαμβάνουμε διάφορα συμπληρώματα η φυσικά ιάματα για μικρά χρονικά διαστήματα και στην συνέχεια να τα ξεχνάμε στο συρτάρι και να αρχίζουμε να λαμβάνουμε άλλα γιατί μας έπεισε η διαφήμιση τους.

Τέλος εξατομικευμένα γιατί κακά τα ψέματα είναι άλλες οι ανάγκες ενός παιδιού, άλλες ενός εφήβου, μα και άλλες ενός δραστήριου ενήλικα από ένα πάσχοντα ή υπερήλικα.
Επίσης άλλες είναι οι ανάγκες ενός υπέρβαρου από αυτές του φυσιολογικού ή λιπόσαρκου.

Για περισσότερες πληροφορίες και εξατομικευμένη πρόταση επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός



Διαβάστε ακόμα: 

Διατροφή. Τελικά αγοράζουμε ακριβά τα σκουπίδια !  &  Τοξίνες, Ναι μεν το ξέρουμε ότι υπάρχουν στην διατροφή σας, αλλά . . .  &  Βελτιωτικές της γεύσης τοξίνες !  &  Δίαιτα & διαιτολόγος: Συμβουλές για πλούσιες τοξίνες με αποτέλεσμα μηδέν.  &  A.F.A. Τα φύκια της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα