Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Γρίπη. Η επί της ουσίας, τρομοκρατία των ημερών.

Καλπάζει η γρίπη, λαίλαπα της γρίπης, 
στους 40 οι νεκροί από την γρίπη, αυτά και άλλα τέτοια πολλά αποτελούν καθημερινά τους τίτλους ειδήσεων το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας. 
Μα και από την άλλη . . . κάντε εμβόλια 
για να σωθείτε, άλλες 50.000 εμβόλια διαθέσιμα 
έστω και τώρα για τους μη εμβολιασμένους, 
όποιος δεν εμβολιάστηκε εγκληματεί 
στον εαυτό του κτλ.
Με αυτά και αυτά, πλημμυρίζουν οι αίθουσες αναμονής όλων των νοσοκομείων της Ελλάδας που για ένα απλό βήχα, ή μιας ημέρας πυρετό τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν από την λαίλαπα της γρίπης.

Ενδιαφέρον και μάλιστα ενδεικτικό της κατάστασης αυτής παρουσιάζει και η σχετικές οδηγίες που εξέδωσαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και που σας τις παρουσιάζω αυτούσιες.

Σας ενδιαφέρει: Οδηγίες για τη γρίπη μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.
Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζο, με τη συμμετοχή ομάδας επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κέντρου Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, καθώς και εμπειρογνωμόνων από αρμόδιους φορείς.

Οι επιστήμονες επισήμαναν πως η δραστηριότητα της γρίπης την παρούσα χρονική περίοδο στη χώρα μας είναι αυξημένη όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά βρίσκεται στο αναμενόμενο πλαίσιο για την εποχική γρίπη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί φέτος με το αντιγριπικό εμβόλιο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και τονίστηκε ότι το εμβόλιο καλύπτει τα κυκλοφορούντα στελέχη του ιού της γρίπης.

Ωστόσο, από τη σύσκεψη προέκυψε η ανάγκη εφαρμογής επιπλέον μέτρων όπως:
Άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ( Χρόνια νοσήματα, ηλικία άνω των 60 ετών κ.τ.λ. ) θα πρέπει να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα, παρότι η συνιστώμενη περίοδος για τον εμβολιασμό είναι το φθινόπωρο κάθε έτους.
Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

- Απαιτείται άμεση αναζήτηση ιατρικής εκτίμησης και έγκαιρης χορήγησης αντιικών, σύμφωνα με τις συστάσεις του γιατρού:

α) Σε ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης.

β) Σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα γρίπης.

- Είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, η κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος με χαρτομάντιλο, το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών (ιδιαίτερα μετά από επαφή με ασθενείς), η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η πλήρης ανάρρωση των ασθενών μέχρι την επάνοδο στις συνήθεις δραστηριότητές τους.

Η επιδημιολογική και εργαστηριακή επιτήρηση της γρίπης συνεχίζονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα εξειδικευμένα εργαστήρια της χώρας.

Η γενική γραμματεία Δημόσιας Υγείας βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της αυξημένης νοσηρότητας και των νοσηλευτικών αναγκών. 

Τι πρέπει να ξέρουμε για τη γρίπη:
Η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού προκαλούμενη από τον ιό της γρίπης.

Μπορεί να προκαλέσει ήπια ως σοβαρή νόσο και κάποιες φορές να οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο.

Οι ηλικιωμένοι, τα μικρά παιδιά και άτομα που πάσχουν από ορισμένα χρόνια νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές της γρίπης.

Σημαντικά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της γρίπης είναι η συστηματική εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής ( π.χ. συχνό πλύσιμο χεριών ) η απομόνωση των πασχόντων και η αποφυγή συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της γρίπης .

Όπως κάθε χρόνο και επειδή ο ιός της γρίπης μεταλλάσσεται σε διαφορετικούς υπο- ορότυπους, έτσι και για την περίοδο 2018-2019 η σύνθεση του αντιγριπικού εμβολίου περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη του ιού, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. ( ΠΟΥ )

Συστάσεις εμβολιασμού: 
Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της χώρας μας, ο αντιγριπικός εμβολιασμός πρέπει να εφαρμόζεται συστηματικά σε άτομα που ανήκουν στις παρακάτω ομάδες αυξημένου κινδύνου:
Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας. ( Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι )

'Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

Παιδιά > 6 μηνών και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές.

Ανοσοκαταστολή. (κληρονομική ή επίκτητη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας) Μεταμόσχευση οργάνων.

Δρεπανοκυτταρική νόσο. ( Και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες )

Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα.

Χρόνια νεφροπάθεια.

Νευρολογικά ή νευρομυϊκά νοσήματα.

Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας κύησης ή λεχωίδεςή ή θηλάζουσες.

Άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος ( BMI ) μεγαλύτερο των 40 kg/m2.

Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια. ( π.χ. για νόσο Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα ) για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από γρίπη.

Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά μικρότερα των 6 μηνών ή φροντίζουν άτομα με υποκείμενο νόσημα, τα οποία διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη.

Οι κλειστοί πληθυσμοί. ( Προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές σχολείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, νεοσύλλεκτων στις ένοπλες δυνάμεις, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων κ.ά. )

Στρατεύσιμοι στα κέντρα κατάταξης και ειδικά όσοι κατατάσσονται κατά τους χειμερινούς μήνες. ( Οκτώβριο, Μάρτιο )

Επαγγελματίες όπως κτηνίατροι πτηνοτρόφοι, χοιροτρόφοι, σφαγείς και γενικά άτομα που έρχονται σε συστηματική επαφή με πουλερικά.

Έως εδώ συμπερασματικά κατά το υπουργείο υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ:
Πέρα των βασικών κανόνων υγιεινής, ( Γνωστούς και αυτονόητους στους περισσότερος από εμάς ) τρέξτε όλοι και κάντε έστω και τώρα το εμβόλιο Focetria της εταιρείας Novartis Vaccines Diagnostics ή καθώς και το εμβόλιο Pandemrix της εταιρείας GlaxoSmithKline Biologicals για να σωθείτε.

Για την σπουδαιότητα της διατήρησης του ανοσοποιητικού συστήματος, ούτε κουβέντα, λες και είναι η τελευταία τρύπα του ζουρνά.

Για την καθολική αρωγή φυσικών τρόπων ενίσχυσης αυτού επίσης λες και δεν υπάρχουν.

Μα και από την άλλη, αναλύοντας τους θανάτους που προκάλεσε η γρίπη διαπιστώνεις εύκολα αφενός ότι σε μεγάλο ποσοστό υπήρξαν και άτομα που ήταν εμβολιασμένα, μα και αφετέρου υπερήλικες με χρόνιες παθήσεις και υπό την μακροχρόνια αγωγή πολλών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που προκαλούν ανοσοκαταστολή.

Τέλος θα σας θυμίσω ότι γενικότερα μικρόβια και ιοί έχουν ατυχώς την δυνατότητα να μεταλλάσατε από χρονιά σε χρονιά και δυστυχώς τα αντιγριπικά εμβόλια είναι γεγονός ότι τρέχουν πίσω από αυτή.

Η άποψη μου:
Είναι σπουδαίο να τηρούμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής, η διατροφή μας να είναι εναρμονισμένη με την ισορροπία που μας προσφέρει η Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και τέλος έστω να περπατάμε για λίγα λεπτά της ώρας καθημερινά.

Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα φυσικά ιάματα που κλινικά έχουν αποδείξει την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς ακόμα και την ίαση μας σε περίπτωση που νοσήσουμε από κρυολόγημα ή και γρίπη.

Η φυσική βιταμίνη C, η βιολογική Πρόπολη που πέρα της αντι-μικροβιακής της δράσης την προάγει, το bio Colostrum max 29%, είναι τα κατ’ εξοχήν απαραίτητα συμπληρώματα που πρέπει να λαμβάνουμε όλοι σε περιόδους έξαρσης όποιας ιώσεως κυκλοφορεί.

Επίσης τέλος υπάρχει και εγκεκριμένη πολυδύναμη φόρμουλα των 9 συστατικών του πανεπιστημίου των Αθηνών που θα θωρακίσει τον οργανισμό ενάντια της όποιας απειλής από δυσάρεστες καταστάσεις.

Γενικότερα στην συχνή αποτοξίνωση του οργανισμού και την ενίσχυση της λειτουργίας του καρδιαγγειακού με φυσικούς τρόπους βρίσκεται το κλειδί της ανοσίας για τον καθένα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834



Διαβάστε ακόμα: 
Γρίπη & κρυολόγημα. Φυσική πρόληψη και αντιμετώπιση.  &  Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Πρωτόγαλα. Η απογείωση σώματος και οργανισμού ?  &  Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  Πράσινα φάρμακα. Αυτονόητο το δικαίωμα να ονομάζονται έτσι ?  &  Οι βιταμίνες δεν είναι καραμέλες !  &  Βιταμίνες ως συμπλήρωμα. Τι θα πρέπει να προσέξουμε ?  &  Βιταμίνη C της υγείας, της ευεξίας και της ομορφιάς.  &  Πρόπολη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.







Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα