Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Γρίπη & κρυολόγημα. Φυσική πρόληψη και αντιμετώπιση.


Τα κρυολογήματα έχουν για τα καλά κάνει 
την εμφάνιση τους τώρα τον Νοέμβριο 
και αναμένονται οι κάθε λογίς γρίπης. 
Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε να τα αντιμετωπίσουμε και τα δυο με τις δυνατών λιγότερες επιπτώσεις ?

Αυτό είναι το θέμα μας σήμερα αρχής γεννωμένης από τον διαχωρισμό τους.
Κρυολόγημα ή γρίπη ονομάζουμε τις διάφορες ιογενείς λοιμώξεις που ενώ τα συμπτώματα τους αρχικά μπορεί να εκδηλωθούν από ήπια μέχρι και λογικά χωρίς την ανάγκη εγκλεισμού μας στο σπίτι, άμα δεν αντιμετωπιστούν υπεύθυνα είναι δυνατόν να μας προκαλέσουν επώδυνες περιπλοκές.


Κρυολόγημα:
Τα συμπτώματα εμφανίζονται σταδιακά με αδιαθεσία και στην συνέχεια αν δεν προσέξουμε με φτέρνισμα, παραγωγικό βήχα, πονόλαιμο και φορές δύσπνοια.
Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί πονοκέφαλος και δέκατα κυρίως τις απογευματινές ώρες.
Με λόγια απλά το κρυολόγημα έχει να κάνει με λοίμωξη του άνω αναπνευστικού συστήματος αρχικά.
Δεν χρειάζονται λεονταρισμοί και υποτίμηση της κατάστασης αυτής.
Να θυμάστε ότι οι υποτροπές ενός απλού κρυολογήματος μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και εμπύρετες καταστάσεις που θα σας καθηλώσουν στο σπίτι για αρκετές ημέρες.
Επίσης πρέπει να θυμάστε ότι το κρυολόγημα είναι εύκολο να μεταδοθεί σε άτομα με πεσμένο ανοσοποιητικό και νεογέννητα.


Γρίπη:
Η διαφορές της γρίπης από το κρυολόγημα είναι αρκετές με βασική ότι εμφανίζεται ξαφνικά.
Η εξάντληση και γενικότερη κακουχία σε σημείο που να μην μπορείτε να ακολουθήσατε το καθημερινό σας πρόγραμμα είναι δεδομένη.
Ανάλογα περιλαμβάνει πυρετό, πόνο στους μυς ή και τα κόκαλα, ξερό βήχα, βάρος στο στήθος και δύσπνοια, πονοκέφαλο, γαστρεντερικές διαταραχές.
Μεταδίδεται εύκολα σε άτομα με πεσμένο ανοσοποιητικό και νεογέννητα.
Η γρίπη συνήθως απαιτεί δυο τρις μέρες περιορισμό στο σπίτι.
Εδώ θα σας τονίσω ως νόσημα η γρίπη διαχωρίζεται, ταξινομείται σε 3 βασικές κατηγορίες A, B, C, όπου σε ορισμένες και λόγο της εύκολης μετάδοσης της από τον αέρα χαρακτηρίζεται και ως πανδημία. ( H1N1 ή Η2Ν2 κ.α. )
Σε ειδική δημοσίευση αποκλειστικά για την γρίπη θα σας παρουσιάσω αναλυτικά στοιχεία.

Αναλυτικά:
Ατυχώς για πολλούς από εμάς εξακολουθεί τόσο το κρυολόγημα, όσο και η γρίπη να είναι άμεσα συνυφασμένα με την φαρμακευτική αντιβίωση.
Ένα μεγάλο λάθος που ρίζωσε για τα καλά στην ζωή μας εκεί κάπου στην δεκαετία του 80 και εξακολουθεί να έχει ακόμα εραστές λες και η αντιβίωση είναι οι αθώες καραμέλες της ίασης.
Θα σταθώ στο πόσο κακό έχει κάνει η αντιβίωση με την αλόγιστη χρήση της στην ανθρωπότητα και θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε, μα και να διαδώσετε το σχετικό δημοσίευμα μου, έκθεση του ΟΟΣΑ με τίτλο ¨Μικρόβια πιο ανθεκτικά και από την ισχυρότερη αντιβίωση.¨ Ling: https://bio365.blogspot.com/2018/11/MikrobiaIsxira-Antiviosi-igia.html#more
Τι κάνουμε όμως τώρα την χειμερινή περίοδο που τα κρυολογήματα και η γρίπη βασιλεύουν ?
Υπάρχει ένα πλήθος από φυσικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους λοιμώξεις και γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος πανικού.
Αρχικά ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας και δεν θα διατρέξετε κανένα κίνδυνο.
Σήμερα λοιπόν θα αναφερθώ στους βασικούς κανόνες ενδυνάμωσης και διατήρησης ενός ισχυρού ανοσοποιητικού τεκμηριωμένα.


Βιταμίνη C.
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω αναφερθεί στα ευεργετήματα της βιταμίνης C γενικότερα, αλλά και την ενίσχυση που επιτυγχάνουμε στο ανοσοποιητικό.
Η επιπρόσθετη λήψη φυσικής τονίζω βιταμίνης C δεν είναι σημερινή ανακάλυψη.
Υπάρχει από το 1970 όταν ο νομπελίστας βιοχημικός LinusPauling απέδειξε ότι μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C προληπτικά σφραγίζουν την είσοδο λοιμώξεων του οργανισμού, αλλά και αν αυτές παραβιαστούν τα συμπτώματα θα είναι μικρής διάρκειας και χαμηλής έντασης.
Ο φυσικός τρόπος λήψης επιπρόσθετης βιταμίνης C για εμάς τους Έλληνες είναι ευκολότερος από κάθε άλλο λαό, πέρα της μεθόδου των συμπληρωμάτων αυτής.
Ο λόγος είναι ένας και απλός.
Πορτοκάλια, μανταρίνια, μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, ροδι και τόσα άλλα φρούτα και λαχανικά υπάρχουν στην διάθεση μας προς βρώση.
Αντί οποιοδήποτε άλλου αρτοσκευάσματος ή σνακ προτιμήστε τα μήλα, τα αχλάδια και όλα τα προαναφερόμενα.
Σίγουρα αν το κάνετε θα έχετε καλύψει στο 100% όλες τις ανάγκες του οργανισμού σας.
Αν ακόμα επιβάλετε να λαμβάνετε συμπλήρωμα βιταμίνης C με ιδιοσκεύασμα, ΠΡΟΣΟΧΗ.
Αυτό θα πρέπει να γίνει μόνο με την φυσική της μορφή γιατί οι χημική σύνθεση της και σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί τελείως αντίθετα αποτελέσματα.
Βλέπετε δημοσίευμα Βιταμίνη, βιταμίνες. https://bio365.blogspot.com/2015/01/blog-post_4.html#more

Βιταμίνη D.
Τι να πούμε και εμείς με την τόση ηλιοφάνεια ακόμα και το καταχείμωνο.
Η Βιταμίνη D που για να συσταθεί έχει αποδεχτεί ότι απαιτείται η ηλιακή ακτινοβολία. ( ΦΩΣ )
Πέρα λοιπόν της διατροφής βγείτε έξω από τα σπίτια σας τουλάχιστον μια δυο φορές την εβδομάδα.
Περπατήστε στην φύση, όσο κρύο και να κάνει.
Είμαι σίγουρος ότι όλοι σας έχετε ακούσει για κάποιους συνανθρώπους μας που ενώ δεν βγαίνουν από το σπίτι τους είναι μονίμως με γρίπη.
Τι συμβαίνει ?
Κλινικά έχει αποδειχθεί ότι πέραν των άλλων η βιταμίνη D συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού.
Σε παθολογικές καταστάσεις θα την πρότεινα ως συμπλήρωμα αλλά πάντα με προσοχή. Τα συμπληρώματα Fiche Oil Ω3 και Colostrum max 29% έστω μόνο τους χειμερινούς μήνες είναι μια καλή λύση.


Άσκηση.
Πολλές φορές μπορεί να μοιάζω κουραστικός επιμένοντας στην αναγκαιότητα της καθημερινής άσκησης έστω και απλού βαδίσματος.
Πώς να το κάνω όμως διαφορετικά που αυτή θα μας διατήρηση την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού και την μικρό-κυκλοφορία του αίματος που απαιτεί να έχει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Για του λόγου το αληθές, σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό British Journal of Sports Medicine διαπιστώθηκε ότι με την τακτική αερόβια άσκηση μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος της γρίπης ενώ συνάμα αυξάνεται κάθετα το ανοσοποιητικό σύστημα.
Συγκεκριμένα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άσκηση φαίνεται να προκαλεί προσωρινή αύξηση των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που κυκλοφορούν στο σώμα με το αίμα και παρόλα ότι αυτά τα επίπεδα επανέρχονται στο φυσιολογικό μέσα σε λίγες ώρες, το αποτέλεσμα συνολικά είναι αυξημένη προστασία από ιούς και παθογόνα βακτήρια, μειώνοντας έτσι τον αριθμό και τη σοβαρότητα παθήσεων όπως το κοινό κρυολόγημα.
Κλείνοντας η μελέτη επισημαίνει ότι, οι υπερβολές στην άσκηση και η εντατικές προπονήσεις φέρνουν τελείως αντίθετα αποτελέσματα λόγο κόπωσης. ( Όπως στο κάθε πράγμα κατά την άποψη μου )

Προβιοτικά.
Η συστηματική λήψη προβατικών τροφών έχει αποδείξει ότι μειώνει τις πιθανότητες ίωσης κατά 12% σε ένα δείγμα 3.500 ανθρώπων.
Με άλλα λόγια, ένα γιαούρτη την ημέρα και μάλιστα θα τονίσω πλήρες ή στραγγιστό θα διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σε καλή κατάσταση. ( Όλοι ξέρετε ότι τα λάιτ δεν τα συνιστώ με τίποτα. )

Μείωση του στρες.
Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται ψυχολογικά κάτω από έντονο στρες έχουν πεσμένο ανοσοποιητικό και είναι πιο επιρρεπείς στις ιώσεις.
Θα αναρωτηθείτε εύλογα, τέτοια ώρα τέτοια λόγια με τα όσα περνά ο Έλληνας τα τελευταία χρόνια πώς να μην έχει μόνιμο στρες.
Υπάρχουν τεχνικές που προκαλούν χαλάρωση και ηρεμία ή και αθώα βότανα εντός εισαγωγικών καταπολέμησης του στρες.
Ένα είναι το γεγονός γενικότερα.
Το στρες εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα.


Ενίσχυση του ανοσοποιητικού με φυσικούς τρόπους.
Η Μέντα σε ρόφημα, το τσάι του βουνού, ο Έρωντας, το πράσινο τσάι, ο καλός καφές και τόσα άλλα φυσικά ιάματα θα βοηθήσουν τον οργανισμό και να είναι αποτοξινωμένος και να έχει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα εξυπακούεται χωρίς καταχρήσεις.
Όμως κακά τα ψέματα θωράκιση του οργανισμού 100% εξασφαλίζουν τα εξειδικευμένα φυσικά ιάματα μόνο.
Το Colostrum max 19%, ή το Ganoderma Lucidum σε μια συστηματική έστω και ήπιας μορφής λήψη πραγματικά θα διατηρούν το ανοσοποιητικό σε ένα καλό επίπεδο.
Τέλος θα σας θυμίσω την αναγκαιότητα μιας συχνής φυσικής ασφαλώς αποτοξίνωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε ανεπιφύλακτα
στο e-mail: g.m.k.erisianos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6942.598.834


Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού
Φαρμακοποιός


Διαβάστε ακόμα: 

Τι είναι η Ανοσολογία και τι η φλεγμονή.  &  Μικρόβια, μύκητες και παθογόνα βακτήρια.  &  Φυσικό Πολυβιταμινούχο, Αντιοξειδωτικό ή απλά το Κλειδί θεραπείας και διατήρησης της υγείας.  &  Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού ή αλλιώς Grape seed extract ( OPC )  &  Ω3 λιπαρά οξέα. Ποιος είναι ο ρόλος τους στην υγεία, την ευεξία και την ομορφιά.  &  Αποτοξίνωση. Τελικά είναι αυτό που νομίζεις ?  &  Πυκνογενόλη – αντιοξείδωση. Όνομα και συνώνυμο !  &  Πρωτόγαλα. Η απογείωση σώματος και οργανισμού ?  &  Ganoderma Lucidum. Αξίζει άλλη μια αναφορά ακόμα ?



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα