Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Αλκοολούχα ποτά: Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο παρασκευής νοθευμένων ποτών στην Θεσσαλονίκη.


Δεν είναι μόνο αυτά που εισάγονται από γειτονικές χώρες και διοχετεύονται σε νυκτερινά κέντρα διασκέδασης. 
Εύκολα επίσης, παντελώς ασυνείδητοι στήνουν εργαστήρια για μπόμπες με εύκολη βορά στον επικίνδυνο για την υγεία αυτό σκοπό τους, νέους κατά κύριο λόγο που έχουν σαν συνήθεια σε νυκτερινά μαγαζιά να πίνουν τα ποτάκια τους.

Μόνο στην Ελλάδα του 2018 έχουμε 5 θανάτους άμεσα συνδεδεμένους με τα νοθευμένα ποτά και πάνω από 3,5 χιλιάδες που αναγκαστικά νοσηλεύτηκαν για αρκετές ημέρες σε δημόσια νοσοκομεία.
Ατυχώς τα ΜΜΕ σχεδόν στο σύνολο τους αναφέρθηκαν για τα θύματα των νοθευμένων ποτών ως θύματα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.
Ακόμα και για τις φορές που υπήρξαν συλλήψεις για νοθεία ποτών, για την υγεία των καταναλωτών ούτε κουβέντα και επικεντρώθηκαν μόνο στην οικονομική ζημία του κράτους από τους ανείσπρακτους φόρους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Με τεράστια επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ που εντόπισε η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, παράνομο εργαστήριο παρασκευής αλκοολούχων ποτών και συνέλαβε έναν 36/χρόνο άνδρα για λαθρεμπορία και παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο αξιοποίησης στοιχείων και πολυήμερων ερευνών αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος εντόπισαν 36/χρόνο να μεταφέρει, σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε, δύο πλαστικούς περιέκτες των δέκα λίτρων, με αιθυλική αλκοόλη.
Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης, ο 36/χρόνος είχε προβεί στη διαμόρφωση του ανωτέρω αποθηκευτικού χώρου σε παράνομο εργαστήριο παρασκευής αλκοολούχων ποτών και τουλάχιστον τους τελευταίους τρεις μήνες, παρασκεύαζε και διακινούσε αλκοολούχα ποτά, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη.
Ειδικότερα, αφού παραλάμβανε κενές φιάλες από διάφορα καταστήματα, τις επαναγέμιζε, είτε με αλκοολούχα ποτά που παρασκεύαζε ο ίδιος, είτε με αλκοολούχα ποτά φθηνότερων επωνυμιών, τα οποία προέρχονταν από γειτονική χώρα και στη συνέχεια τα μεταπωλούσε.
Συνολικά σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, το παράνομο εργαστήριο και το όχημα του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(71) φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων επωνυμιών.
(981) φιάλες διάφορων επώνυμων εταιρειών κενές περιεχομένου.
(170) λίτρα άνυδρης αιθυλικής αλκοόλης.
Δεξαμενή, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών, περιέκτες φυσιολογικού ορού, φαρμακευτικές βελόνες, εργαλεία αποκόλλησης/απόξεσης και επικόλλησης ετικετών,
αυτοκίνητο, 300 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.
Κατά την έρευνα στον χώρο προσήλθαν υπάλληλοι της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία θα αποσταλούν δείγματα από τις προαναφερθείσες ποσότητες, προκειμένου διευκρινιστεί αν είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.
Τα προϊόντα λαθρεμπορίας θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Θεσσαλονίκης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών, το κατασχεμένο αυτοκίνητο θα αποσταλεί σε Τελωνείο ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.


Η συμβουλή μας:
Επειδή ο κίνδυνος του νοθευμένου ποτού στις νυκτερινές μας εξόδους είναι υπαρκτός.
Επίσης επειδή όλα εκείνα τα πολύχρωμα ποτά που χρησιμοποιούνται κύρια σε κοκτέιλ και σφηνάκια, είναι βασισμένα στις βλαβερές τοξίνες.
Τέλος επειδή το τσιπουράκι του παππού στο χωριό, ή το κρασάκι δεν υπάρχουν, ή αν υπάρξουν είναι πανάκριβα.
Καλό είναι κατά συνέπεια να μην πίνουμε κατά το δυνατών και αν αυτό είναι αναπόφευκτο . . . τότε μια καλή μπύρα που θα την ανοίξει ο σερβιτόρος μπροστά σας είναι ότι πρέπει.


Διαβάστε ακόμα: 

Διατροφή. Καθημερινές καρκινογόνες συνήθειες.  &  Αλκοόλ. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το καλό σας.  &  Γαϊδουράγκαθο για το δικαίωμα που έχει το συκώτι στην αποτοξίνωση του.  &  Αλκοόλ και φάρμακα. Μήπως σας αφορά ?  &  Οι δέκα ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα