Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Δεσμεύτηκαν 8 τόνοι ντομάτας.

Σταγόνα στον ωκεανό 
ή έστω ο φόβος φυλάει τα έρημα ? 
Ντομάτες προέλευσης Πολωνίας συνολικού βάρους 8.112 κιλών, δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων του τμήματος Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συγκεκριμένα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίου αγροτικών προϊόντων στου Ρέντη, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά 1.352 χαρτοκιβώτια με ντομάτες συνολικού βάρους 8.112 κιλών, επειδή το συγκεκριμένο προϊόν δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των διατάξεων της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας ως προς την επισήμανση.

Υπενθυμίζεται ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις.
Πολλή φοβάμαι ότι ο συγκεκριμένος έμπορος ήξερε ότι παρανομεί και είναι κάτι που το έχει ξανά κάνει αφενός και αφετέρου πιθανολογώ ότι θα το ξανά κάνει.
Οι τρόποι διοχέτευσης τέτοιων προϊόντων είναι αρκετοί.
Απλά, από χώρους εστίασης, μέχρι ξενοδοχεία και πλανόδιους οπωροπώλες.
Με λίγα λόγια και απλά, είναι αυτό που πολλές φορές αναφέρω και ας γίνομαι κουραστικός.
Δεν ελέγχουμε πραγματικά την ποιότητα όσων τροφίμων καταναλώνουμε έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα και γι’ αυτό χριζόμαστε απαραίτητος την αρωγή της φύσης, τόσο για αποτοξίνωση, όσο και για την πρόσληψη βασικών θρεπτικών συστατικών.



Διαβάστε ακόμα: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα