Ανακοίνωση: Λόγω τεχνικών προβλημάτων στο προσωπικό email το τελευταίο διάστημα, δυστυχώς δεν έχω λάβει τα emails σας με αποτέλεσμα να μην έχετε πάρει απάντηση.

Παρακαλώ καλέστε στο 6942 598 834 ή ξανά στείλτε το email σας στο g.m.k.erisianos@gmail.com

×

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι εθισμός και διαταραχή της διανοητικής υγείας.


Στην διαπίστωση αυτή κατέληξε μεγάλη παγκόσμια έρευνα που έγινε για λογαριασμό 
του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 
Καμαρώνει ο μπαμπάς που το παιδί του είναι εξπέρ στον χειρισμό του smart phone από τα δυο του χρόνια, έχει το κεφάλι της ήσυχο η μαμά 
που αντίστοιχα το δικό της περνά όλες 
τις εξωσχολικές ώρες της ημέρας 
αγκαλιά με το tablet.

Το καμπανάκι του κινδύνου όμως κτύπα εδώ και πολλά χρόνια για την γνωστική και την ψυχική υγεία των παιδιών και μετέπιπτα εφήβων νεαρών.
Βίαιη συμπεριφορά, αδυναμία εκμάθησης και αποστήθισης των σχολικών μαθημάτων, απομόνωση σε τέσσερις τοίχους και πολλά αλλά αρνητικά είναι η τελική κατάληξη.

Από την άλλη.

Πολλοί γονείς το σκέφτονται εδώ και καιρό, αλλά τώρα έχουν ένα νέο επιχείρημα για να περιορίσουν την ώρα που επιτρέπουν στα παιδιά τους να βρίσκονται μπροστά από μια οθόνη.
Ο εθισμός στα βιντεοπαιχνίδια αναγνωρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ) ως διαταραχή της διανοητικής υγείας.
Στην πιο πρόσφατη έκδοση της "Βίβλου" αναφοράς του ΠΟΫ για τις αναγνωρισμένες ασθένειες που μπορούν να διαγνωστούν, ο εθισμός στα ψηφιακά και τα video games περιγράφεται ως ΕΝΑ μοτίβο επίμονης ή επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς παιγνιδιού, που γίνεται τόσο εκτενής ώστε να Προηγείται άλλων ενδιαφερόντων στη ζωή.
Η Διεθνής Κατάταξη Ασθενειών, (ICD) η οποία ενημερώνεται κατά έτος τα τελευταία 10 χρόνια, αναγνωρίζει και καταγράφει 55.000 ψυχικά τραύματα, ασθένειες και μάλιστα φορές αιτίες ακόμα και θανάτου.
Αυτή αποτελεί μια βάση για τον ΠΟΫ και εν γένει τους εμπειρογνώμονες για να βλέπουν και να ανταποκρίνονται στις εξελίξεις στον τομέα της υγείας.
"Μας επιτρέπει να κατανοήσουμε τόσο πολλά για το τι κάνει τους ανθρώπους να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν και να αναλαμβάνουμε δράση για να προλαμβάνουμε τον πόνο και να σώζουμε ζωές", υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ICD ο γενικός διευθυντής του ΠΟΫ Τέντρος Αντανόμ Γεμπρεγέσους.
Ο κατάλογος αυτός χρησιμοποιείται επίσης από τις ασφαλιστικές εταιρείες καθώς οι αποζημιώσεις που δίνουν εξαρτώνται από τις καταχωρίσεις στην ICD.
Η τελευταία της εκδοχή που μόλις δημοσιοποιήθηκε, η ICD - 11, διατίθεται πλήρως σε ηλεκτρονική μορφή για πρώτη φορά, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε αυτήν οι γιατροί και οι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ανά τον κόσμο.
Η ICD - 11 προγραμματίζεται να παρουσιαστεί στα κράτη μέλη του ΠΟΫ στην ετήσια Παγκόσμια Συνέλευση για την Υγεία που θα γίνει τον Μάιο του 2019 ώστε να υιοθετηθεί τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΟΫ.
Τα συμπεράσματα δικά σας !

Διαβάστε ακόμα: 

Εθισμός σε ουσίες.  &  Κατάθλιψη. Συμπτώματα, φυσική άμυνα και θεραπεία  &  Διπολική διαταραχή  &  Χιούμορ έχεις ?  &  Γέλα γιατί χανόμαστε!  



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρθρα

σχετικά άρθρα